LEAGUE CUP ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Three-peat, Κυπελλούχοι ξανά στο League Cup οι πράσινοι

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Three-peat, Κυπελλούχοι ξανά στο League Cup οι πράσινοι
STOLIS_VAGGELIS

Ο Παναθηναϊκός έκανε το Three-peat, κατέκτησε τα δύο πρώτα σετ κόντρα στον ΠΑΟΚ στον 2ο τελικό του League Cup και μαζί το τέταρτο League Cup Νίκος Σαμαράς της ιστορίας του. Οι πράσινοι ηττήθηκαν στο τέλος 2-3 σετ (29-27, 25-23, 24-26, 19-25, 11-15) από τον Δικέφαλο.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τα πρώτα δύο σετ κόντρα στον ΠΑΟΚ στον δεύτερο τελικό του League Cup Νίκος Σαμαράς και κατέκτησε τον τέταρτο τίτλο της ιστορίας του στον θεσμό και τρίτο διαδοχικό. Στο φινάλε οι πράσινοι ηττήθηκαν με 2-3 σετ (29-27, 25-23, 24-26, 19-25, 11-15).

Το πρώτο σετ βρήκε τον ΠΑΟΚ να ξεκινά καλύτερα και να προηγείται των πράσινων, οι οποίοι για πρώτη φορά πήραν προβάδισμα στο 14-13.

Οι παίκτες του Ανδρεόπουλου έχτισαν μία καλή διαφορά, έφτασαν στο 22-19, δυσκολεύοντας τον Δικέφαλο, ο οποίος δεν είχε πολλά περιθώρια. Παρότι το σκορ όμως ήταν στο 24-22 ο ΠΑΟΚ έσβησε δύο set balls κι επέστρεψε στο τέλος ισοφαρίζοντας σε 24 όλα.

Οι φιλοξενούμενοι το πάλεψαν, ωστόσο ο Ζήσης έδωσε τον "χρυσό" πόντο και το σετ στον Παναθηναϊκό, κάνοντας το 29-27, με τους πράσινους να κάνουν το πρώτο από τα δύο βήματα για την κατάκτηση του League Cup.

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο σετ ήταν πολύ καλύτερο, με πατημένο το πόδι στο γκάζι έκανε το 7-2, έδειξε πως είναι ανώτερος, έχοντας μία διαφορά ασφαλείας πέντε πόντων, με τον ΠΑΟΚ να μένει αρκετά πίσω στη διεκδίκηση του σετ.

Οι πράσινοι δεν άφησαν τον Δικέφαλο να περάσει μπροστά, όμως ο ΠΑΟΚ πίεσε, μείωσε στον έναν βαθμό στο 19-18 με μπλοκ του Ντεντρίς, μπαίνοντας ξανά στο παιχνίδι.

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 25-23 και κατέκτησε και φέτος το League Cup.

TAGS LEAGUE CUP ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ