VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ιστορική στέψη στο ΟΑΚΑ ή παράταση στη Volley League Γυναικών

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ιστορική στέψη στο ΟΑΚΑ ή παράταση στη Volley League Γυναικών
INTIME

Είτε ο Παναθηναϊκός του 2-0 θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου στο πρώτο παιχνίδι γυναικείου βόλεϊ που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ είτε ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει δικαίωμα στην ανατροπή κατά τη διάρκεια των τελικών της Volley League.

Το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία του γυναικείου βόλεϊ που θα διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου (19.00, LIVE από το SPORT24) στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων "Νίκος Γκάλης" είναι ο τρίτος αγώνας της σειράς των τελικών της Volley League γυναικών με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό.

Οι "πράσινες" έκαναν το μπρέικ στον δεύτερο τελικό επικρατώντας με 3-1 σετ και με το 2-0 στη σειρά των τελικών χρειάζονται άλλη μία νίκη για να πανηγυρίσουν το δεύτερο συνεχόμενο και 25ο συνολικά πρωτάθλημα στην ιστορία τους. Οι "ερυθρόλευκες" ηττήθηκαν εντός έδρας στις λεπτομέρειες και με δεδομένο ότι βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, θα παραταχθούν στο ΟΑΚΑ για ένα διπλό που θα τους επιτρέψει να παραμείνουν ζωντανές στη μάχη του τίτλου.

"Οφείλουμε να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή στον αγώνα του Σαββάτου που είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από αυτά που έχουμε παίξει ως τώρα. Πρέπει να το δούμε από την αρχή ως κάτι ξεχωριστό και να δείξουμε προσήλωση στον στόχο μας. Είναι εύκολο να φύγει το μυαλό και να υπάρχει η αίσθηση ότι έχει τελειώσει η σειρά όμως έχουμε μεγάλη εμπειρία από τον αθλητισμό και το βόλεϊ και έχουν δει πολλά τα μάτια μας.

Η ομάδα παραμένει πολύ προσγειωμένη και ο στόχος μας είναι να μπορέσουμε να βρούμε την ενέργεια έτσι ώστε το Σάββατο να τα καταφέρουμε και πάλι και να πιάσουμε κάλη απόδοση. Από κει και πέρα ο αγώνας θα είναι ιδιαίτερος και λόγω του γηπέδου καθώς θα αγωνιστούμε στο ΟΑΚΑ και σίγουρα δεν δίνεται συχνά μια τέτοια ευκαιρία. Μακάρι να έχουμε μαζικά τον κόσμο δίπλα μας και να μας δώσει ενέργεια και ώθηση ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας" υποστήριξε ο Γιάννης Καλμαζίδης ο οποίος αν φτάσει ο Παναθηναϊκός στον τίτλο θα γίνει ο πρώτος προπονητής που κατακτά το πρωτάθλημα της Volley League σε άνδρες και γυναίκες.

Από την πλευρά του, ο Λορέντζο Μιτσέλι γνωρίζει την δυσκολία, αλλά έχει εμπιστοσύνη στις αθλήτριές του. "Στους δύο πρώτους τελικούς, οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά. Οι ομάδες είναι πολύ κοντά, έχουμε την ευκαιρία μας, πρέπει να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας, απλώς να είμαστε πιο αποφασιστικοί στα κρίσιμα σημεία. Είμαστε έτοιμοι για έναν μεγάλο αγώνα. Θα πιέσουμε και ο αντίπαλος θα νιώσει αυτή την πίεση", δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ

Πρώτος τελικός - Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 3-1 (25-10, 10-25, 25-21, 29-27)

Δεύτερος τελικός - Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-3 (25-27, 19-25, 29-27, 23-25)

Τρίτος τελικός - Σάββατο 6 Μαΐου 2023

ΟΑΚΑ, 19.00: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Τέταρτος τελικός - Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 (αν χρειαστεί)

"Μελίνα Μερκούρη", 18.00: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Πέμπτος τελικός - Σάββατο 13 Μαΐου 2023 (αν χρειαστεί)

Άγιος Θωμάς, 21.30: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

TAGS VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ