ΒΟΛΕΪ

Ολυμπιακός για στέψη, Ηρακλής για ανατροπή

INTIME SPORTS

Η σειρά των τελικών της Α1 μεταφέρεται στου Ρέντη όπου αύριο (2/5, 19:00) ο Ολυμπιακός χωρίς την συμπαράσταση των οπαδών του θέλει τη νίκη-τίτλο και ο Ηρακλής να μειώσει σε 2-1 ελπίζοντας σε ανατροπή.

Ώρα στέψης ή παράταση στην αγωνία; Ο Ολυμπιακός “έσπασε” δύο φορές την έδρα του Ηρακλή και τον υποδέχεται αύριο στου Ρέντη (2/5, 19.00 Novasports3) με στόχο να… αρπάξει μία από τις τρεις ευκαιρίες που έχει για να κατακτήσει άλλο ένα πρωτάθλημα.

Από τη μεριά τους οι “κυανόλευκοι” παίζουν το τελευταίο τους χαρτί ελπίζοντας με νίκη να κάνουν το πρώτο βήμα για την ανατροπή. Αν μειώσουν σε 2-1, την Τετάρτη (4/5) θα γίνει το τέταρτο ματς στου Ρέντη, ενώ αν χρειαστεί 5ο και τελευταίο θα γίνει το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Τα φώτα λοιπόν στρέφονται στου Ρέντη μετά τις δύο νίκες του Ολυμπιακού στη Μίκρα (με 2-3 και 0-3). Ωστόσο οι “ερυθρόλευκοι” είναι τιμωρημένοι και το αυριανό ματς θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

Γιάννης Καλμαζίδης (προπονητής Ολυμπιακού):

« Σίγουρα είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα αυτό που έχουμε αποκτήσει, αλλά πρέπει να μην λειτουργήσουμε με βάση τη λογική ‘άντε να τελειώνουμε’. Είναι ένα παιχνίδι, ένας τελικός στον οποίο πρέπει να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και να αφοσιωθούμε μόνο σ’ αυτό.

Είναι καλό το ότι έχουμε πλέον μεγάλη αυτοπεποίθηση, ωστόσο ο Ηρακλής έρχεται πλέον χωρίς άγχος, θα παίξει πιο ελεύθερα ενώ δεν θα έχει και την πίεση από τον κόσμο».

Γιόχαν Εστράδα (κεντρικός Ολυμπιακού):

« Έχουμε τον απόλυτο έλεγχο της σειράς και αυτό που χρειάζεται είναι να παίξουμε με ηρεμία και συγκέντρωση για να τελειώσουμε τον τελικό. Είμαστε το φαβορί, απλά θέλει λίγη υπομονή.

Σίγουρα η απουσία του κόσμου είναι ένα μειονέκτημα, αλλά όλα κρίνονται μέσα στο γήπεδο και θα πρέπει να το ξεπεράσουμε. Ο Ηρακλής είναι πολύ καλή ομάδα, δε νομίζω όμως ότι μπορεί να αλλάξει τόσο πολύ και να μας αιφνιδιάσει».

Φρέντι Μπρουκς (προπονητής Ηρακλή):

« Αυτό το παιχνίδι είναι όλα για όλα. Πρέπει να νικήσουμε τον Ολυμπιακό για να έχουμε ακόμα ελπίδες το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι αυτή φορά θα έχουμε λιγότερο άγχος, ενώ και ο Ολυμπιακός θα είναι απελευθερωμένος από το 2-0 στις νίκες.

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι μπορούμε. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Μπορούμε να παίξουμε καλύτερο βόλεϊ αλλά πρέπει να το κάνουμε πράξη μέσα στο γήπεδο».

Κώστας Προύσαλης (πασαδόρος Ηρακλή):

« Ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο και ακλόνητο φαβορί, Εμείς από την πλευρά μας θα διεκδικήσουμε τις όποιες πιθανότητες έχουμε.

Θέλουμε μια νίκη, για να αλλάξει η ψυχολογία μας, αφού μετράμε τέσσερις σερί ήττες από τον αντίπαλο μας και πιστεύω ότι μπορούμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ