ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης στο SPORT24: "Πρέπει να δείξεις χαρακτήρα για να κερδίσεις ένα τέτοιο παιχνίδι, το παν ο τελικός"

Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης στο SPORT24: "Πρέπει να δείξεις χαρακτήρα για να κερδίσεις ένα τέτοιο παιχνίδι, το παν ο τελικός"
INTIME SPORTS

Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης μίλησε στο SPORT24 για τα σημεία που έδωσαν στον Ολυμπιακό την πρόκριση στον τελικό του Challenge Cup, και για το καυτό διάστημα που ακολουθεί σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Δίχως αμφιβολία ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού στη μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Challenge Cup κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης ήταν ίσως ο πιο σταθερός παίκτης των ερυθρόλευκων και στα δύο παιχνίδια και έβαλε και εκείνος το δικό του λιθαράκι για τη ανατροπή του σκηνικού.

Ο "Ράφα" μίλησε στο SPORT24 για τη μεγάλη νίκη των ερυθρόλευκων, το καυτό διάστημα που ακολουθεί σε Ελλάδα και Ευρώπη και για την υποδοχή στου Ρέντη.

Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης σε επίθεση κόντρα στον Γιακομπσεν
Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης σε επίθεση κόντρα στον Γιακομπσεν INTIME SPORTS

Η συζήτησή μας δεν θα μπορούσε να μην αρχίσει από τα του αγώνα. "Θέλω να το ξαναδώ το παιχνίδι για να έχω καθαρή εικόνα. Σίγουρα ήμασταν αποδοτικοί στο κομμάτι σερβίς-μπλοκ-άμυνα που είναι το στοιχείο της ομάδας το καλό και θεωρώ ότι βολεϊκά εκεί κρίθηκε. Παίξαμε την περισσότερη ώρα με την πλάτη στον τοίχο και δείξαμε ότι το θέλαμε πολύ", ήταν το πρώτο σχόλιο του Κουμεντάκη σχετικά μα την αναμέτρηση.

Δεν ήταν βέβαια τα πάντα ρόδινα για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι απώλεσαν το πρώτο σετ και αυτό τους έβαλε με την πλάτη στον τοίχο αφού αν έχαναν ένα ακόμα αυτό θα σήμαινε και τον αποκλεισμό τους.

"Όταν παίζει με την πλάτη στον τοίχο και έχεις απέναντί σου έναν τόσο καλό αντίπαλο όπως είναι ο Παναθηναϊκός τα περιθώρια λάθους στενεύουν. Δεν μπορείς να σκεφτείς πολλά πράγματα. Πρέπει να σκεφτείς την κάθε μπάλα ξεχωριστά και να φτάσεις μέχρι το τέλος του δρόμου ή όσο πιο μακριά μπορείς. Εμείς κάναμε το πρώτο, φτάσαμε μέχρι το τέλος του δρόμου" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Φυσικά, σταθήκαμε και στο κομμάτι του σερβίς αφού εκεί οι ερυθρόλευκοι δημιούργησαν πολλά προβλήματα στον Παναθηναϊκό και ουσιαστικά έγειραν την πλάστιγγα υπέρ τους.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

"Ο Παναθηναϊκός είναι δυνατός κοντά στο φιλέ. Είναι το όπλο του. Έχει πολλούς καλούς παίκτες και αν δεν την πιέσεις στο σερβίς είσαι καταδικασμένος να χάσεις. Αυτό που καταφέραμε ουσιαστικά ήταν διπλό. Από την μία τραβήξαμε μακριά από το φιλέ τον Παναθηναϊκό και από την άλλη αναδείξαμε το δικό μας μπλοκ άμυνα" τόνισε ο Έλληνας ακραίος.

Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης είναι ένας από τα πρόσωπα που έχουν δεχτεί αρκετή κριτική το προηγούμενο διάστημα κι όταν του το επισημάναμε αυτό ήταν ξεκάθαρος: "Δεν το σκέφτομαι έτσι. Είμαι επαγγελματίας και πάντα παίζω για τα χρώματα και τη φανέλα που φοράω. Κάθε κριτική είναι καλοδεχούμενη, αλλά δεν με αγγίζει. Ο καθένας θα έχει πάντα να πει κάτι.

Είμαι χαρούμενος για τους συμπαίκτες μου γιατί δείξαμε χαρακτήρα. Πέρα από τα αγωνιστικά κομμάτια του αγώνα πρέπει να δείξεις χαρακτήρα για να κερδίσεις ένα τέτοιο παιχνίδι".

Κάναμε ένα βήμα, αλλά το παν είναι ο τελικός

Φεύγοντας από το ματς του Αμαρουσίου και πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ένα καυτό διάστημα όπου κρίνονται όλοι οι τίτλοι εντός και εκτός συνόρων.

Για τον Ραφαήλ Κουμεντάκη αυτό είναι και το πιο σημαντικό: "Κάναμε ένα βήμα, αλλά το παν είναι ο τελικός. Σίγουρα τα ματς με τον Παναθηναϊκό έχουν τις ιδιαιτερότητές τους, αλλά εκείνο που μετράει είναι ο τελικός. Αν δεν νικήσουμε στον τελικό δεν κάναμε τίποτα.

Τον Παναθηναϊκό θα τον βρούμε μπροστά μας και σε άλλους τελικούς και εκείνα τα ματς θα μετρήσουν στο τέλος. Η σκέψη μας πρέπει να είναι στους τελικούς, όχι πως θα νικήσουμε στον ημιτελικό. Εκείνο που μετράει είναι οι τελικοί".

Ο Κουμεντάκης πανηγυρίζει μαζί με τον Τζιάβρα
Ο Κουμεντάκης πανηγυρίζει μαζί με τον Τζιάβρα EUROKINISSI SPORTS

Συνεχίζοντας την κουβέντα μας πάνω στο προσεχές διάστημα ο Ράφα τόνισε: "Γενικά αυτή τη περίοδο κρίνονται πολλά. Είχαμε τους δύο ημιτελικούς με τον Παναθηναϊκό. Έχουμε το ματς με τον Φοίνικα στη Σύρο για το Κύπελλο που και αυτό είναι δύσκολο. Οι τελικοί του Λιγκ Καπ με τον Παναθηναϊκό, τα playoffs του Πρωταθλήματος.

Είναι μια περίοδος που πρέπει να αποδεικνύουμε πράγματα συνέχεια. Κάθε ματς πρέπει να το βλέπουμε ξεχωριστά για να κάνουμε το ταμείο μας στο τέλος".

Όπως ήταν φυσιολογικό δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε για τους τελικούς με την Μακάμπι. Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης είπε για αυτά τα ματς: "Δεν έχω εικόνα για την Μακάμπι. Σίγουρα για να φτάσει στον τελικό θα είναι μια καλή ομάδα. Τώρα θα ηρεμήσουμε όσο μπορούμε γιατί έχουμε και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα και όταν έρθει η ώρα εκείνων των παιχνιδιών με την Μακάμπι θα την αναλύσουμε".

Σημαντικό ότι ο δεύτερος τελικός είναι στην έδρα μας

Έχοντας ζήσει από πρώτο χέρι τη σημασία του δεύτερου αγώνα δεν μπορούσαμε παρά να τον ρωτήσουμε για το γεγονός ότι ο δεύτερος τελικός θα διεξαχθεί στην Ελλάδα.

"Είναι κάτι που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο. Δεν ξέρω τι να περιμένω από την Μακάμπι, αλλά ένα δεύτερο παιχνίδι στην Ελλάδα. Τα δεύτερα παιχνίδια είναι αυτά που πραγματικά έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από το πρώτο.

Σίγουρα και στο πρώτο παιχνίδι πρέπει να είσαι σοβαρός και να πας για τη νίκη γιατί σου δίνει μια ώθηση, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Δεν καθορίζει αν θα περάσεις ή θα κερδίσεις έναν αγώνα. Το δεύτερο παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό.

Για να πάρεις έναν αγώνα όπως αυτόν που πήραμε εμείς κόντρα στον Παναθηναϊκό χρειάζεσαι και τύχη. Δεν μπορείς να κερδίσεις τον Παναθηναϊκό σε τέσσερα σετ. Φυσικά, έχουμε την ικανότητα αλλά χρειάζεται και η τύχη.

Το ίδιο ισχύει και για το δεύτερο τελικό με την Μακάμπι. Θα χρειαστούμε και ικανότητα και τύχη για να πάρουμε τη νίκη" ανέφερε ο Έλληνας ακραίος του Ολυμπιακού.

Ο Κουμεντάκης πανηγυρίζει μαζί με τον Παγιενκ
Ο Κουμεντάκης πανηγυρίζει μαζί με τον Παγιενκ EUROKINISSI SPORTS

Η τελευταία μας ερώτηση είχε να κάνει με την υποδοχή που είχαν οι ερυθρόλευκοι από τους οπαδούς της ομάδας στο Μελίνα Μερκούρη με τον Ραφαήλ Κουμεντάκη να τονίζει: "Ευχαριστούμε τον κόσμο. Ξέρουμε ότι τους στεναχωρήσαμε στου Ρέντη γιατί ήταν γεμάτο το γήπεδο. Ο κόσμος για εμάς είναι ο έβδομος παίκτης και η δύναμή μας. Τον θέλουμε σε κάθε παιχνίδι εκεί. Η παρουσία του στο γήπεδο είναι καθοριστική.

Ελπίζω να τον κερδίσαμε γιατί αυτό που είχαμε χάσει περισσότερο ήταν οι οπαδοί. Αυτός είναι όμως ο αθλητισμός. Πρέπει ο φίλαθλος να το καταλαβαίνει, να στηρίζει την ομάδα του και να έρχεται στο γήπεδο".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ CHALLENGE CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ