CHALLENGE CUP

Οι απαντήσεις του Ιντάλγκο και τα πέντε ερυθρόλευκα κλειδιά της πρόκρισης

Οι απαντήσεις του Ιντάλγκο και τα πέντε ερυθρόλευκα κλειδιά της πρόκρισης
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Χολίδης για τα πέντε κλειδιά που επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και να προκριθεί στον τελικό του Challenge Cup.

Όπως είχα σημειώσει μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού όλα ήταν ανοικτά για τη ρεβάνς. Ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα, πήρε και το πρώτο σετ, αλλά στο τέλος εκείνος που χαμογέλασε ήταν ο Ολυμπιακός.

Οι ερυθρόλευκοι πραγματοποιήσαν την καλύτερή τους φετινή εμφάνιση και μάλιστα με διαφορά. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι έκαναν το τέλειο για να πάρουν την πρόκριση στον τελικό όπου τους περιμένει η Μακάμπι.

Συνολικά έγιναν πολλά για να φτάσουν οι παίκτες του Τζουλιάνι να πανηγυρίσουν και θα τα δούμε παρακάτω αναλυτικά.

  1. Ο Ιντάλγκο ο οποίος ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής στο πρώτο ματς έκανε μια μεγάλη εμφάνιση βοηθώντας σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Ήταν η σειρά του να παίξει με το μυαλό του Κόβαρ στη μεταξύ τους άτυπη μονομαχία και να βγει νικητής. Ο Κουβανός κράτησε στην υποδοχή και επιπρόσθετα στην επίθεση ήταν εξαιρετικός έχοντας το εντυπωσιακό 20/28. Την ίδια ώρα η στατιστική υπηρεσία μπορεί να του χρέωσε δύο άσους ωστόσο χάλασε πολλές φορές την υποδοχή των πράσινων.
  2. Σπουδαία δουλειά έκανε ξανά ο Ραφαήλ Κουμεντάκης. Ο Ράφα βοήθησε και αυτός παντού και ουσιαστικά συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει στον προηγούμενο ημιτελικό. Μόνο που αυτή τη φορά δεν πάλευε μόνος του. Το 50% που είχε στην επίθεση (14/28) έχοντας παράλληλα και τρία μπλοκ δείχνοντας ξανά την πολυδιάστατη προσφορά του.
  3. Ιντάλγκο και Κουμεντάκης βοήθησαν σημαντικά τον Τζιάβρα στην υποδοχή ο οποίος και εκείνος με τη σειρά του έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και δεδομένα αποτελεί το μεγάλο κέρδος του Ολυμπιακού αφού δείχνει ότι οι ερυθρόλευκοι κερδίζουν ένα λίμπερο για αρκετά χρόνια.
  4. Αφού η υποδοχή των ερυθρολεύκων ήταν καλή αυτό βοήθησε τον Τράβιτσα να απλώσει το παιχνίδι της ομάδας του. Οι κεντρικοί πήραν καθοριστικούς πόντους αυτή τη φορά και κάλυψαν τον Στερν ο οποίος βρέθηκε σε μέτρια ημέρα (13/32 επιθέσεις). Κάτι όμως που στο τελικό αποτύπωμα του αγώνα δε φάνηκε.
  5. Για το τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε την εξαιρετική μέρα που βρέθηκε ο Ολυμπιακός στο σερβίς. Για πρώτη φορά στις τρεις αναμετρήσεις τους φέτος οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να δημιουργήσουν προβλήματα στην υποδοχή του Παναθηναϊκού και αυτό έπαιξε κομβικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα.

Το άδειασμα του Παναθηναϊκού και η έλλειψη λύσεων

Πάμε τώρα και στους πράσινους. Ο Παναθηναϊκός σε αντίθεση με το πρώτο ματς έδειχνε να αδειάζει όσο περνούσε η ώρα του αγώνα με αποκορύφωμα το χρυσό σετ.

Ο Ολυμπιακός έπαιζε στα κόκκινα έχοντας και την ψυχολογία στα ύψη μετά το 1-2, όμως από την άλλη οι παίκτες του Ανδρεόπουλου δεν έδειξαν αυτό που μας έχουν συνηθίσει, δηλαδή μια ομάδα που μάχεται μέχρι τον τελευταίο πόντο.

Στον πρώτο ημιτελικό το αναγκαστικό τρικ με τους τρεις ακραίους λειτούργησε και έδωσε τη νίκη, όμως αυτή τη φορά ούτε ο Σάντερ, ούτε ο Κόβαρ ήταν το ίδιο αποτελεσματικοί.

Ακόμα και στο σετ που κατέκτησε ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε τα τρομερά σερβίς του Ερνάντες για να το πάρει. Ο Κουβάνος έπαιξε σε μια προσπάθεια του Ανδρεόπουλου να γυρίσει την εικόνα του αγώνα, όμως ήταν φανερό ότι του έλειπε ο αγωνιστικός ρυθμός.

Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε και κάτι ακόμα. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους αντιπάλους του ο Παναθηναϊκός έχει σαφέστατα μικρότερο πάγκο αφού οι λύσεις είναι συγκεκριμένες. Οι πράσινοι πήραν το σούπερ καπ, έχασαν την πρόκριση στον τελικό του Challenge Cup και έχουν μπροστά τους ακόμα τρία τρόπαια να διεκδικήσουν μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες.

Μένει να δούμε αν θα αντέξουν μέχρι το τέλος αφού ήδη, όπως φάνηκε από την περίπτωση του τραυματισμού του Ερνάντες, μια ατυχία μπορεί να τους δημιουργήσει προβλήματα.

Και τώρα η Μακάμπι

Πάμε τώρα και στον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι πλέον μέσα σε περίπου 45 μέρες θα παίξουν για τρεις τίτλους. Πρώτα χρονικά κυνηγούν την πρόκριση στο Final Four του Κυπέλλου κόντρα στον Φοίνικα στη Σύρο.

Μετά υπάρχουν τα διπλά ματς με την Μακάμπι για τον τελικό του Challenge Cup, ακολουθούν οι τελικοί του League Cup και έπειτα το Final Four του Κυπέλλου εφόσον έχουν προκριθεί σε αυτό στις αρχές Απριλίου.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το προσεχές διάστημα των ερυθρολεύκων θα είναι καυτό αφού ουσιαστικά διεκδικούν τρεις τίτλους και μετά από αυτό φυσικά θα έχουν και τα playoffs του πρωταθλήματος.

Ωστόσο, θα επαναλάβω κάτι που έχω τονίσει και άλλες φορές. Μη νομίζει κανείς ότι η Μακάμπι θα είναι μια εύκολη αντίπαλος για τους ερυθρόλευκους. Είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα όπως απέδειξε και στις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ και διαθέτει ισχυρή έδρα.

TAGS CHALLENGE CUP ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ