ΒΟΛΕΪ

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Γκέριτς

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Γκέριτς
γκεριτς

Την απόκτηση του διεθνή Σέρβου κεντρικού, Άντριγια Γκέριτς, ανακοίνωσε ο Παναθηναϊκός

" O Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Άντριγια Γκέριτς. Ο 31χρονος Σέρβος κεντρικός υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με το "τριφύλλι" και αναμένεται αύριο το πρωί να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή στο Τρέντο", ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του "πράσινου" ΤΑΠ.

Μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής, ο Γκέριτς προέβη στην ακόλουθη δήλωση: " Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που έρχομαι στον Παναθηναϊκό. Θέλω η ομάδα να πετύχει, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά να φτάσει ψηλά και στην Ευρώπη".

Ο Γκέριτς θεωρείται ένας από τους κορυφαίους παίκτες στη θέση του παγκοσμίως, ενώ με τον Μίλκοβιτς έχουν κατακτήσει σχεδόν τα πάντα, τόσο σε επίπεδο εθνικής ομάδας, όσο και σε συλλογικό επίπεδο, στην κοινή τους θητεία στην ιταλική Ματσεράτα.

Ο Σέρβος κεντρικός γεννήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 1977 στο Νόβισαντ. Η πρώτη του ομάδα ήταν η τοπική Βοϊβοντίνα, στην οποία αγωνίστηκε από το 1993 έως το 1999, κατακτώντας έξι πρωταθλήματα Γιουγκοσλαβίας (1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999). Το 1999 μετακόμισε στην Ιταλία, για λογαριασμό της Μοντικιάρι. Μετά από δύο χρόνια ακολούθησε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, καθώς μεταγράφηκε στη Ματσεράτα, με την οποία κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ του 2002, επικρατώντας στον τελικό του Ολυμπιακού.

Την επόμενη σεζόν παραχωρήθηκε στη Λατίνα, για να επιστρέψει ένα χρόνο αργότερα στη Ματσεράτα, με την οποία γνώρισε και πάλι την επιτυχία. Το 2005 κατέκτησε το CEV Cup, ενώ το 2006 ήταν η σπουδαιότερη χρονιά για την ομάδα του. CEV Cup και πάλι, πρωτάθλημα Ιταλίας και Σούπερ Καπ Ιταλίας για τον Γκέριτς, ο οποίος την περσινή σεζόν πρόσθεσε και ένα Κύπελλο Ιταλίας στη συλλογή του.

Όσον αφορά στις διακρίσεις του με την εθνική Σερβίας, το 2000 στέφθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης στο Σίδνεϊ, ενώ τέσσερα χρόνια νωρίτερα, στην Ατλάντα, είχε βρεθεί στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Το 2001 κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ το 1998 πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στο παλμαρέ του έχει άλλα τρία μετάλλια από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (ασημένιο 1997, χάλκινα 2005, 2007). Το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα της χώρας του το έκανε κόντρα στην Ελλάδα στις 7 Ιουλίου 1995.

Το 2003 έλαβε τον τίτλο του κορυφαίου σέρβερ και μπλοκέρ στο ιταλικό πρωτάθλημα. Ο ύψους 2.03 Γκέριτς καρφώνει στα 3.50μ, ενώ στο μπλοκ τα χέρια του φτάνουν στα 3.23μ.











ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ