ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Αλέξανδρος Ράπτης στο SPORT24: "Όλος ο ΠΑΟΚ λειτούργησε ως ένας MVP"

FINAL 4 /   2022-2023 /   -  (LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
FINAL 4 / 2022-2023 / - (LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αλέξανδρος Ράπτης λίγες ώρες μετά τη μαγική εμφάνισή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ και την κατάκτηση του τροπαίου από τον ΠΑΟΚ, μίλησε στο SPORT24 για τον τίτλο του MVP και για την ομάδα του.

Ο άνεμος στο ελληνικό βόλεϊ γύρισε από νότιος σε βόρειο. Πέρασε από τον ευρωπαϊκό τίτλο του Ολυμπιακού, στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από τον ΠΑΟΚ.

Σε αυτή την αιφνίδια προβέντζα οι Θεσσαλονικείς είχαν γερό πλωριό κατάρτι, τον Αλέξανδρο Ράπτη. Ο 23χρονος -που διανύει την πρώτη σεζόν του στον Δικέφαλο- “γάζωσε” την ερυθρόλευκη άμυνα με 28 πόντους στον τελικό του κυπέλλου, πήρε τον ΠΑΟΚ από το χέρι και τον οδήγησε στη στέψη.

Ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα και ο MVP της διοργάνωσης της Καλαμάτας. Στη συνέντευξή του στο SPORT24, αποδέχθηκε με δυσκολία αυτόν τον τίτλο. Έκανε ένα βήμα πίσω και έδειξε τους συμπαίχτες του, τον προπονητή του και είπε “όλος ο ΠΑΟΚ λειτούργησε ως ένας MVP”.

Ο Ράπτης πανηγυρίζει στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό
Ο Ράπτης πανηγυρίζει στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό EUROKINISSI SPORTS

"Καλή μέρα για τον ΠΑΟΚ δεν ήταν μόνο ο τελικός. Είχαμε και κακές μέρες προηγουμένως και τώρα έχουμε καλές. Αυτός ο αγώνας ήρθε έπειτα από μια προσπάθεια μηνών. Έχουμε πολλούς στόχους και δεν σταματάμε σε αυτό το Κύπελλο.

Βέβαια, είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι με την κατάκτηση. Αν και αυτή η χαρά θα κρατήσει λίγο, διότι συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Έτσι είναι η δουλειά μας. Η γιορτή διαρκεί λίγο. Το έχουμε συνηθίσει και έχουμε μάθει να λειτουργούμε σε αυτό.

Κάθε τίτλος έχει τη δική του γλύκα, αλλά -όπως συμβαίνει και στη ζωή μας- οι χαρές κρατούν όσο εμείς τις αφήνουμε να κρατήσουν. Στην προκειμένη περίπτωση, η ομάδα πρέπει να μείνει συγκεντρωμένη, καθώς ο επόμενος στόχος είναι κοντά. Το πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη”, τόνισε ο Αλέξανδρος Ράπτης με το μαγικό 76% στην επίθεση και τους τρεις άσους.

Ο τίτλος αξίζει στην πίστη του Μιλενκόσκι σε εμάς

Έκανε ειδική αναφορά στην πίστη του δικαιωμένου Γιόσκο Μιλενκόσκι στους παίχτες του Δικεφάλου και επεσήμανε ότι το Κύπελλο είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο από το πρωτάθλημα. “Δεν θεωρώ ότι η κατάκτηση του Κυπέλλου είναι ένα μήνυμα ή τουλάχιστον δεν έχω εγώ να αναφέρω κάποιο μήνυμα τώρα. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι. Ο τίτλος αξίζει στην ομάδα και στην προσπάθεια που κάνει. Αξίζει στην προσπάθεια του προπονητή και στην πίστη που έχει δείξει σε εμάς.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι η κατάκτηση του Κυπέλλου μπορεί να σημαίνει κάτι για το πρωτάθλημα, επειδή οι αγώνες που θα ακολουθήσουν είναι τελείως διαφορετικοί. Για παράδειγμα, με τον Παναθηναϊκό έχουμε παίξει επτά φορές και κανένα παιχνίδι δεν έμοιαζε με κάποιο άλλο. Κάθε μέρα είναι ξεχωριστή, όπως και κάθε παιχνίδι. Και τα ντέρμπι -όσο και να μοιάζουν, ακόμα κι αν είναι ίδιο το σκορ- είναι διαφορετικά παιχνίδια μεταξύ τους και πάντα έχουν άλλη αντιμετώπιση από εμάς”.

Ο Ράπτης πανηγυρίζει μαζί με τον Κοκκινάκη
Ο Ράπτης πανηγυρίζει μαζί με τον Κοκκινάκη EUROKINISSI SPORTS


Σχολιάζοντας την πολύ ανεβασμένη απόδοση της ομάδας του, αλλά και τη μαχητικότητα που έδειξε στους αγώνες του Κυπέλλου, τόνισε: “Ο ΠΑΟΚ ποτέ δεν θα είναι διατεθειμένος να αφήσει κάτι, είτε αυτό είναι ματς είτε πρόκειται να κυνηγήσει όλες τις μπάλες. Αυτό δεν το είδαμε μόνο στον τελικό του Κυπέλλου που πέρασε. Αυτό θα ισχύει και από τη Δευτέρα που αρχίζουν και πάλι οι προπονήσεις. Αυτός είναι ο χαρακτήρας της ομάδας μας.

Μου άρεσε η ομάδα μου. Μου άρεσε η ομαδικότητά της. Μου αρέσει πολύ ότι όλοι συνεισφέρουμε για να πετύχουμε κάτι σαν αυτό που καταφέραμε τώρα με την κατάκτηση του κυπέλλου. Ήταν κάτι μοναδικό, τους ευχαριστώ πάρα πολύ και θέλω να συνεχίσουμε με αυτό το πρόσωπο στα παιχνίδια που ακολουθούν”.

Η ομαδικότητά μας είναι αυτή που έφερε το αποτέλεσμα

Ο ομαδικός Αλέξανδρος με δυσκολία αποδέχθηκε τον τίτλο του MVP του τελικού και με ένα "ίσως" να συνοδεύει την πρότασή του, αν και κατά γενική ομολογία η απόδοσή του ήταν διαστημική και σχεδόν αλάνθαστη (είχε μόλις ένα λάθος).

"Δεν θέλω να πω ότι είμαι ο MVP του Final Four. Ας πούμε ότι είμαι ο MVP του τελικού, ίσως... Για παράδειγμα, στο προηγούμενο ματς, κορυφαίος παίχτης μας ήταν ο Ντεν Ντρις, αύριο θα είναι κάποιος άλλος. Κάποιες φορές θα είναι ο προπονητής μας αυτός που θα κάνει τη διαφορά. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου, διότι όλος ο ΠΑΟΚ λειτούργησε ως ένας MVP. Η ομαδικότητά μας είναι αυτή που έφερε το αποτέλεσμα. Έτσι κι αλλιώς τον τίτλο του πολυτιμότερου παίχτη δεν τον παίρνεις αν δεν έχεις πολύ καλούς συμπαίχτες να σε βοηθάνε.

Άκουσα και ένα πολύ ωραίο σχόλιο που έλεγε ότι το βόλεϊ είναι από τα πιο δίκαια αθλήματα, επειδή σχεδόν πάντα κερδίζει ο καλύτερος και χαίρομαι που σε αυτόν τον τελικό ήμασταν οι καλύτεροι και θέλουμε να το ξαναπετύχουμε. Γνωρίζουμε ότι δεν είναι κάτι εύκολο. Το moto της ομάδας είναι ότι η προσπάθεια αρχίζει από τη Δευτέρα μέχρι το Σάββατο και ότι δεν αφήνουμε καμία μπάλα να πέσει κάτω.

Έτσι είναι το βόλεϊ και έτσι θα συνεχίσουμε και εμείς να παίζουμε. Υπάρχει πάθος, θέλουμε να κερδίζουμε. Διαφορετικά δεν θα παίζαμε.

Τέτοιοι τίτλοι βοηθάνε στην ψυχολογία, σύμφωνοι. Βέβαια, ο ΠΑΟΚ έχει δείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί και τις νίκες και τις ήττες και θα συνεχίσουμε έτσι”.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΑΟΚ ΚΥΠΕΛΛΟ ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ