ΒΟΛΕΪ

Μπολ: "Έχει πάθος για το βόλεϊ ο Μέιφορθ"

Μπολ: "Έχει πάθος για το βόλεϊ ο Μέιφορθ"
μπολ

Ο Λ. Μπολ μίλησε για τον Ηρακλή, τον Μέιφορθ, την προοπτική επιστροφής στην Ελλάδα και τον Βασίλη Κουρνέτα

Ο Αμερικανός πασαδόρος της Ζενίτ Καζάν εκφράστηκε με θαυμασμό για τον Ηρακλή, "έχει βαριά φανέλα και δεν θα πρέπει να τον υποτιμάτε", είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στον αντίπαλό του στη ρωσική Λίγκα, Βασίλη Κουρνέτα, τόνισε πως "έκανε την καλύτερη επιλογή". Τέλος, υπεραμύνθηκε της συμμετοχής τριών ξένων στο ελληνικό πρωτάθλημα ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δουλέψει στη χώρα μας ως προπονητής.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λόι Μπολ έχουν ως εξής:

Για τον Γκόρντον Μέιφορθ: " Ξέρω ότι τον πρότεινε για προπονητή της Εθνικής σας ο Νταγκ Μπιλ. Δεν έχω παίξει ποτέ μαζί του και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για την ποιότητά του ως προπονητής. Σαν προσωπικότητα πάντως μπορώ να σας πω ότι πρόκειται για έναν πολύ καλό άνθρωπο, επικοινωνιακό, με πάθος για το βόλεϊ. Αυτό το τελευταίο είναι πολύ θετικό για την Εθνική σας γιατί σε συνδυασμό με την αγάπη και το πάθος που έχετε κι εσείς για το βόλεϊ μπορείτε να φτάσετε πολύ ψηλά. Είμαι σίγουρος ότι ο Γκόρντον θα φέρει στην Ελλάδα το αμερικάνικο στυλ εκγύμνασης και προετοιμασίας ενός αγώνα. Με το δικό σας πάθος θα φτιάξετε μια πολύ καλή ομάδα".

Για την προοπτική να δουλέψει ο ίδιος στην Ελλάδα: " Αν θέλει ο Γκόρντον να τον βοηθήσω μπορεί να με καλέσει. Πάντα μου αρέσει να δουλεύω στην Ελλάδα. Αν με καλέσει λοιπόν μπορώ να έρθω να τον βοηθήσω. Τώρα που τελειώνω την καριέρα μου ως αθλητής σκέφτομαι όλο και περισσότερο ότι είναι πολύ δύσκολο να μείνω μακριά από το βόλεϊ. Μόλις λοιπόν τελειώσει το ρωσικό πρωτάθλημα θα επιστρέψω στην πατρίδα μου και θα αποφασίσω με την οικογένειά μου για το δρόμο που θα ακολουθήσω. Το σίγουρο είναι ότι για ένα χρόνο θα γίνω σύζυγος και πατέρας. Τόσα χρόνια στα γήπεδα λείπω πολύ από την οικογένειά μου. Αφού ξεκουραστώ θα αρχίσω να δουλεύω σε ομάδες κολλεγίων, θα πάρω εμπειρίες και μετά θα τηλεφωνήσω στους Έλληνες φίλους μου για να βρω δουλειά. Γι' αυτό λοιπόν ποτέ μην ξεχνάτε το κινητό μου".

Για το πόσο θα παίζει ακόμη: " Είναι αλήθεια ότι το 2004 μετά τους Ολυμπιακούς της Αθήνας είχα αποφασίσει να αποχωρήσω. Είμαι όμως ακόμη μέσα στα γήπεδα κι αυτό οφείλεται στους πολύ καλούς συμπαίκτες που είχα τόσο στη Μόντενα, όσο και στον Ηρακλή, αλλά και τώρα στην Καζάν. Είναι ευκολότερο όταν παίζεις δίπλα σε μεγάλους αθλητές να διατηρείσαι και να διασκεδάζεις το παιχνίδι".

Για τον Ηρακλή: " Ξέρω ότι ακόμη και όταν φύγαμε εμείς (Μπολ και Στάνλεϊ) από τον Ηρακλή η ομάδα πήγε σε φάιναλ φορ Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό είναι το ουσιαστικό. Ξέρετε, είναι δύσκολο για τους οπαδούς να καταλάβουν ότι δεν μπορεί κάθε χρόνο η ομάδα να κερδίζει. Ο αθλητισμός είναι ένας κύκλος. Οι επιτυχίες και οι αποτυχίες είναι μέσα στο πρόγραμμα αρκεί να ξέρεις να τις διαχειριστείς. Εγώ πιστεύω ότι όσο η δουλειά και η οργάνωση θα είναι στον Ηρακλή σε υψηλό επίπεδο τότε η ομάδα θα βρίσκεται στην κορυφή. Είμαι σίγουρος γι' αυτό. Κανείς δεν πρέπει να υποτιμά τον Ηρακλή. Αυτή η ομάδα ακόμη και τέταρτη να τερματίσει στην κανονική περίοδο έχει την ικανότητα να πάρει το πρωτάθλημα. Είναι αυτό το μπλε και το άσπρο που έχει στη φανέλα της που την κάνει διαφορετική απ' όλες τις υπόλοιπες. Είναι πολύ βαριά η φανέλα του Ηρακλή, θα πρέπει όλοι να το καταλάβουν".

Για τους τρεις ξένους: " Πιστεύω ότι οι τρεις ξένοι είναι αρκετοί σε ένα πρωτάθλημα όπως είναι το ελληνικό. Θα δώσει την ευκαιρία σε νέα παιδιά να αναδείξουν το ταλέντο τους και να αποκτήσουν περισσότερες εμπειρίες ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν μια ισχυρή Εθνική ομάδα. Σε πρωταθλήματα όπως της Ιταλίας, της Ελλάδας και της Ισπανίας είναι σημαντικό να βγαίνουν νέοι παίκτες. Είναι καλό για το επίπεδο των Εθνικών ομάδων. Δεν μπορεί με πέντε και έξι ξένους παίκτες σε ένα πρωτάθλημα να υπάρχει καλή Εθνική ομάδα. Είναι πολύ δύσκολο. Στη Ρωσία για παράδειγμα είναι πολύ καλό που παίζουν μόλις δύο ξένοι. Νομίζω ότι αν στην Ελλάδα ισχύσει το καθεστώς των τριών ξένων τότε σε λίγα χρόνια θα μπορείτε να προκριθείτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες".

Για τον Κουρνέτα: " Ήταν ευχάριστη έκπληξη για μένα η συμμετοχή του Κουρνέτα στο ρωσικό πρωτάθλημα. Βασικά εγώ το έμαθα από την τηλεόραση στον πρώτο του αγώνα στο Μπέλγκοροντ. Έβλεπα τηλεόραση και κάποια στιγμή είδα μια γνώριμη φιγούρα να πασάρει. «Κάπου τον ξέρω αυτόν», λέω από μέσα μου και μόλις ο σκηνοθέτης έδειξε κοντινό πλάνο του αναγνώρισα τον Βασίλη. Δεν ήξερα πραγματικά ότι είχε έρθει στην Ρωσία. Παίξαμε αντίπαλοι πριν από δύο εβδομάδες και χάσαμε 3-2 σε ένα πολύ δυνατό ματς. Η Μπελογκόριε είναι πολύ καλή ομάδα με ισχυρό μπλοκ και ο Κουρνέτας είμαι σίγουρος ότι έκανε την καλύτερη επιλογή. Έχουμε παίξει πολλές φορές αντίπαλοι αφού στα δύο χρόνια που ήμουν στον Ηρακλή παίζαμε συνέχεια με τον Ολυμπιακό. Χάρηκα πολύ που τον είδα. Μιλήσαμε μετά το ματς, τον είδα πολύ καλά, μάλιστα ήταν πολύ χαρούμενος γιατί σε λίγες μέρες περιμένει στη ζωή τον διάδοχό του. Βέβαια δεν σας κρύβω ότι ήταν και αυτός κρύος".












ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ