ΒΟΛΕΪ

Μάχη πόντο – πόντο μέχρι το τέλος

INTIME SPORTS

Απόλυτη ισοβαθμία στα μεταξύ τους παιχνίδια έχουν πλέον Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ και το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα δεδομένα για την πρωτιά στην Α1 βόλεϊ των ανδρών.

Η μάχη ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ για την κατάληψη της πρώτης θέσης και το πλεονέκτημα έδρας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος έχει “ανάψει” μετά και το ντέρμπι στο κλειστό του Ρέντη.

Οι δύο ομάδες έχουν απόλυτη ισοβαθμία αυτή τη στιγμή στα μεταξύ τους παιχνίδια και από εδώ και πέρα κάθε πόντος και κάθε σετ αναμένεται να παίξει το δικό του ρόλο.

Στον αγώνα της Πυλαίας ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-2 σετ και τους πόντους να είναι 106-106. Ο ΠΑΟΚ στον αγώνα στου Ρέντη πήρε τη νίκη με 3-2 σετ και τους πόντους να είναι 122-122. Έτσι, οι δύο ομάδες έχουν τον ίδιο συντελεστή σετ και πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Ισοπαλία υπάρχει και στα συνολικά σετ που έχουν κατακτήσει οι δύο ομάδες αφού αμφότερες έχουν 47 υπέρ και 17 κατά με τον συντελεστή του κλάσματος να είναι 2,76 και για τους δύο. Εκεί που υπερέχει ο ΠΑΟΚ είναι στον συντελεστή που προκύπτει από τους συνολικούς πόντους των δύο ομάδων.

Ο ΠΑΟΚ έχει 1512-1296 με συντελεστή κλάσματος 1.17, με τον Ολυμπιακό να έχει 1502-1313 με συντελεστή κλάσματος 1.14 κάτι όμως που δεν θα παίξει ρόλο στην τελική κατάταξη.

Έτσι, αν το πρωτάθλημα τελείωνε τώρα οι δύο ομάδες θα έπαιζαν μπαράζ σε ουδέτερη έδρα.

Η αναλυτική βαθμολογία των δύο ομάδων:

Ομάδα

Βαθμοί

Ν – Η

Σετ

Συντ.

Πόντοι

Συντ

1

Π.Α.Ο.Κ.

41

15-1

47-17

2.76

1512

1296

1.17

2

Ολυμπιακός

41

15-1

47-17

2.76

1502

1313

1.14

Πρόγραμμα φωτιά μέχρι το τέλος

Για το τέλος της χρονιάς απομένουν έξι αγωνιστικές στις οποίες κάθε πόντος και κάθε σετ μετρούν για τις δύο ομάδες στη μάχη που δίνουν για την πρώτη θέση.

Ο ΠΑΟΚ έχει θεωρητικά μόνο μία δύσκολη έξοδο όπου θα αντιμετωπίσει την Κηφισιά, ενώ θα υποδεχτεί τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Παναθηναϊκό. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός έχει δύο δύσκολες εξόδους κόντρα σε Κηφισιά και Φοίνικα Σύρου, αλλά υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στου Ρέντη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα μέχρι το τέλος της χρονιάς:

17η Αγωνιστική 21/02

ΜΕΝΤ – Ολυμπιακός

Π.Α.Ο.Κ. – Εθνικός Αλεξ.

18η Αγωνιστική 28/02

Ολυμπιακός – Ορεστιάδα

Α.Ε.Κ. – Π.Α.Ο.Κ.

19η Αγωνιστική 07/03

Κηφισιά – Ολυμπιακός

ΜΕΝΤ – Π.Α.Ο.Κ.

20η Αγωνιστική 21/03

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Π.Α.Ο.Κ. – Ορεστιάδα

21η Αγωνιστική 28/03

Φοίνικας Σύρου – Ολυμπιακός

Κηφισιά – Π.Α.Ο.Κ.

22η Αγωνιστική 04/04

Ολυμπιακός – Λαμία

Π.Α.Ο.Κ. – Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ