ΒΟΛΕΪ

Ματς για όλα τα γούστα

Ματς για όλα τα γούστα
INTIME SPORTS

Ξεκινά το κυρίως πιάτο της 17ης αγωνιστικής θα παιχτεί σήμερα (22/2) με σημαντικά παιχνίδια τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα.

Σημαντικά παιχνίδια για την εξέλιξη της κανονικής περιόδου έχει το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής. Το πρώτο... μέρος της έχει τέσσερις αναμετρήσεις από τις οποίες μπορεί να έχουμε αλλαγές τόσο στην κορυφή όσο και τον πάτο της βαθμολογίας.

ΑΕΚ - Φοίνικας Σύρου

Είκοσι ημέρες μετά τη μονομαχία τους στον τελικό του League Cup «Νίκος Σαμαράς» στην Αλεξανδρούπολη όπου η ΑΕΚ νίκησε 3-2 και πήρε τον τίτλο, η «Ένωση» θα αντιμετωπίσει και πάλι τον Φοίνικα Σύρου στο τηλεοπτικό ντέρμπι που θα γίνει στην Γλυφάδα το Σάββατο (22/2, 20.00, Novasports-3, Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Φραγκάκης) για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ και θα κρίνει πολλά για τα πλασαρίσματα στην πρώτη 4αδα.

Ματς για όλα τα γούστα
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ προέρχεται από την πρόκριση στο φάιναλ-4 του Κυπέλλου καθώς και παίζει το τελευταίο της χαρτί ώστε να έχει ελπίδες για να προλάβει την πρώτη προνομιούχα τετράδα του πρωταθλήματος.

Ο Φοίνικας Σύρου έχοντας μοναδικό στόχο το πρωτάθλημα θέλει το «διπλό» για να εξασφαλίσει την θέση του στην 4αδα και παράλληλα να στοχεύσει στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου.

Η ΑΕΚ μετά από 16 αγώνες είναι στους 28 βαθμούς και στην 5η θέση της βαθμολογίας -7 βαθμούς από τον Ολυμπιακό. Έχει 9 νίκες και το περασμένο Σάββατο γνώρισε βαριά ήττα από τη Λαμία εκτός έδρας με 3-0 σετ. Σε 8 εντός έδρας αγώνες έχει 6 νίκες και μάλιστα στη Γλυφάδα έχει να χάσει από τις 10 Νοεμβρίου όταν και πάλι είχε ηττηθεί από τη Λαμία. Στον Α΄γύρο στη Σύρο ηττήθηκε από τον Φοίνικα με 3-0.

Eκτός της απουσίας του Ηρακλή Παπαδόπουλου δεν υπάρχουν άλλα αγωνιστικά προβλήματα στην ΑΕΚ.

Νίκη για 4αδα

Και ο Φοίνικας Σύρου προέρχεται από ήττα στο πρωτάθλημα. Έχασε το Σάββατο στην έδρα του από τον Παμβοχαϊκό με 3-2 σετ. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου προσπαθεί να ξεπεράσει τραυματισμούς παικτών για να είναι πανέτοιμη στον αγώνα με την ΑΕΚ. Ο Φοίνικας σε 16 αγώνες έχει 36 βαθμούς, 8 περισσότερους από την ΑΕΚ και με νίκη αύριο ουσιαστικά θα αφήσει την «Ένωση» εκτός 4αδας.

Από τον Φοίνικα θα απουσιάσει και πάλι ο Παναγιώτης Πελεκούδας που έχει σπάσει το δάκυτλο του και θα μείνει εκτός δράσης για άλλες 20 ημέρες. Πρόβλημα με τον ώμο του συνεχίζει να έχει ο Πίτερ Γιάνουσεκ και άρχισε σήμερα ελαφρύ πρόγραμμα προπόνησης. Θα χρησιμοποιηθεί μόνο εάν υπάρξει μεγάλη ανάγκη.

Εθνικός Αλεξανδρούπολης - ΠΑΟΚ

Στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» της Αλεξανδρούπολης ο Εθνικός θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ το Σάββατο (22/2, 19.00, Διαιτητές: Θέμελης, Παπαδογούλας) σε ένα από πιο σημαντικά αλλά και αμφίρροπα ματς της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ.

Ματς για όλα τα γούστα
INTIME SPORTS

Ο Εθνικός προέρχεται από την ήττα στον προημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ και στρέφει τις δυνάμεις του αποκλειστικά στο πρωτάθλημα και στη διατήρηση της πρώτης θέσης στη βαθμολογία. Ο ΠΑΟΚ πάει στον Έβρο με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την πρόκριση του στο φάιναλ-4 του Κυπέλλου και μετά το Βραχάτι έχει ακόμα μία εκτός έδρας δοκιμασία.

Άτυχοι οι δύο φίλοι

Μεγάλοι άτυχοι είναι ο κεντρικός του Εθνικού Δημήτρης Γραμματικάκης και ο ακραίος του ΠΑΟΚ Στέλιος Νικηφορίδης οι οποίοι στους προημιτελικούς του Κυπέλλου την Τετάρτη αμφότεροι έπαθαν θλάση στη γάμπα. Το εντυπωσιακό είναι πως οι δύο αθλητές είναι «κολλητοί» φίλοι και τη ίδια ώρα τραυματίστηκαν με τις ομάδες τους.

Ο Εθνικός μετά από 16 αγώνες έχει 37 βαθμούς και μοιράζεται την πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με την Κηφισιά. Σε 8 εντός έδρας αγώνες έχει μόλις μία ήττα κι αυτή το περασμένο Σάββατο από τον Παναθηναϊκό με 3-0 σετ.

Είναι φανερό πως η ομάδα περνάει αγωνιστική κρίση καθώς τον τελευταίο μήνα έχει υποστεί τέσσερις ήττες: Δύο από την ΑΕΚ στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ και στον προημιτελικό του Κυπέλλου και από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα.

Με τον ΠΑΟΚ οι ακρίτες θέλουν να κάνουν νέα αρχή για να κρατηθούν στην κορυφή. Ο Γραμματικάκης δεν θα αγωνιστεί ενώ όλες οι ελπίδες έχουν στηριχτεί στην επιστροφή του Γιώργου Παπάζογλου που όμως η συμμετοχή του είναι αμφίβολη.

Να αποφύγει τα χειρότερα

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας καθώς μετά από 16 αγώνες έχει 20 βαθμούς και νιώθει την ανάσα του Παμβοχαϊκού που είναι στους 15 βαθμούς. Ο δικέφαλος έχει χάσει την επαφή του με την 4αδα και έχει βάλει στόχο ένα καλό πλασάρισμα στην 8αδα, όμως, με την άνοδο των ομάδων των πλέι άουτ κινδυνεύει να μπει και σε περιπέτειες. Είναι εντυπωσιακό πως εκτός έδρας έχει να νικήσει από τις 8 Δεκεμβρίου καθώς σε 8 εξόδους έχει 4 νίκες και 4 ήττες.

Στον Α΄γύρο ο Εθνικός νίκησε στη Θεσσαλονίκη τον ΠΑΟΚ με 3-0 σετ.

Άρης - Ολυμπιακός

Η τηλεοτπική αναμέτρηση του Άρη με τον Ολυμπιακό που θα γίνει το Σάββατο στη Μίκρα (22/2, 16.30, Novasports-3, Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Αβραμίδης) θα ανοίξει χρονικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ.

Ματς για όλα τα γούστα
INTIME SPORTS

Ο Άρης έχει χάσει τις ελπίδες του για την 4αδα και μετά τις νίκες των ομάδων που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις θέλει βαθμούς για να απομακρυνθεί από τη ζώνη των πλέι άουτ. Ο Ολυμπιακός αναζητά τους βαθμούς για να βελτιώσει τη θέση του στην 4αδα κι αν είναι δυνατόν να πιάσει την πρώτη θέση.

Ο Άρης σε 16 αγώνες έχει 21 βαθμούς και είναι στην 7η θέση με ένα βαθμό περισσότερο από τον 8ο ΠΑΟΚ και +6 από τον Παμβοχαϊκό που ακολουθεί στην 9η θέση και είναι η πρώτη ομάδα των πλέι άουτ. Σε 8 εντός έδρας αγώνες έχει 3 νίκες και 5 ήττες.

Οι «κιτρινόμαυροι» προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους στη μετά Σπύρου Φίνου εποχή και θα δώσουν τον πρώτο εντός έδρας αγώνα με προπονητή τον Βαγγέλη Κουτσονίκα. Η ομάδα προέρχεται από την ήττα στην Κηφισιά με 3-1 σετ.

Ολυμπιακός για την πρωτιά

Ο Ολυμπιακός για δεύτερη αγωνιστική ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη. Προέρχεται από το 3-1 επί του ΠΑΟΚ στην Πυλαία, βρίσκεται σε απόσταση βολής από Εθνικό, Κηφισιά και Φοίνικα και θέλει το τρίποντο για να ανέβει ακόμα και στην πρώτη θέση που είναι ο μεγάλος στόχος. Ο Ολυμπιακός σε 16 αγώνες έχει 35 βαθμούς και είναι στην 4η θέση με +7 από την ΑΕΚ. Σε 8 εκτός έδρας αγώνες έχει 4 νίκες και 4 ήττες.

Εκτός από την απουσία του Μενέλαου Κοκκινάκη άλλες απουσίες δεν υπάρχουν.

Παμβοχαϊκός - Νίκη Αιγινίου

Το ντέρμπι της επιβίωσης την 17η αγωνιστική γίνεται στο «Γιώργος Τριαντάφυλλος» στο Βραχάτι το Σάββατο (22/2, 19.00, Διαιτητές: Βουδούρης, Ονόπας) όπου ο Παμβοχαϊκός υποδέχεται τη Νίκη Αιγινίου. Οι κορίνθιοι προέρχονται από το «διπλό» στη Σύρο επί του Φοίνικα με 3-2 σετ και με το δίποντο πέρασαν στην 9η θέση της βαθμολογίας.

Ματς για όλα τα γούστα
INTIME SPORTS

Στόχος να συνεχίσει την προσπάθεια για να πιάσει την 8αδα ή να βελτιώσει τη θέση του στις ομάδες των πλέι άουτ. Ανάλογο στόχο έχει και η Νίκη Αγινίου η οποία μετά την ήττα από την Παναχαϊκή στο Αιγίνιο υποχώρησε για πρώτη φορά στην 11η θέση της βαθμολογίας.

Ο Παμβοχαϊκός μετά από 16 αγώνες έχει 15 βαθμούς και 5 νίκες στο πρωτάθλημα. Βρίσκεται στην 9η θέση ενώ σε 8 εντός έδρας αγώνες έχει 3 νίκες και 5 ήττες. Στον Α΄γύρο στο Αιγίνιο ηττήθηκε 3-2 σετ και έχει στόχο να πάρει και το πλεονέκτημα έδρας.

Αποφασισμένη να επιστρέψει στις νίκες είναι η Νίκη Αιγινίου. Η ομάδα της Πιερίας μετά από 16 αγώνες έχει 13 βαθμούς και 5 νίκες στο πρωτάθλημα. Σε 8 εκτός έδρας αγώνες έχει 2 νίκες. Στόχος είναι να προλάβει την 8αδα ή να επιστρέψει και πάλι στην 9η θέση.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής (17η)

Σάββατο 22/2/2014

Μίκρας 16.30 Αρης - Ολυμπιακός

Βόχας 19.00 Παμβοχαϊκός - Νίκη Αιγινίου

Αλεξ/πολης 19.00 Εθνικός Αλεξ/πολης - ΠΑΟΚ

Γλυφάδας 20.00 ΑΕΚ - Φοίνικας Σύρου

Κυριακή 23/2/2014

Παναχαϊκής 16.00 Παναχαϊκή - ΑΟ Κηφισιάς

Πανελληνίου 20.00 Παναθηναϊκός - ΓΣ Λαμία

Βαθμολογία (σε 16 αγώνες)

1. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 37 (42-19)

2. ΑΟ Κηφισιάς 37 (42-20)

3. Φοίνικας Σύρου 36 (41-18)

4. Ολυμπιακός 35 (40-20)

5. ΑΕΚ 28 (35-30)

6. Λαμία 21 (26-32)

7. ΠΑΟΚ 20 (29-38)

8. Άρης 20 (31-36)

9. Παμβοχαϊκός 15 (24-39)

10. Παναθηναϊκός 14 (21-39)

11. Νίκη Αιγινίου 13 (20-39)

12. Παναχαϊκή 11 (21-42)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ