ΒΟΛΕΪ

Και επίσημα ερυθρόλευκη η Σέκολο!

Και επίσημα ερυθρόλευκη η Σέκολο!
σεκολο

Άλλη μια σπουδαία μεταγραφή ολοκληρώθηκε για τον ΟΣΦΠ που ανακοίνωσε την απόκτηση της Μανουέλα Σέκολο

Η διεθνής Ιταλίδα πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας έναντι 180.000 ευρώ (η μεταγραφή θα κοστίσει συνολικά 215.000 με τις αμοιβές των μάνατζερ).
Η ανακοίνωση: "Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την ολοκλήρωση της μεταγραφής της βολεϊμπολίστριας, Μανουέλα Σέκολο. Η εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική ομάδα της Ιταλίας θα φορά την "ερυθρόλευκη" φανέλα για ένα χρόνο".



Η Μανουέλα Σέκολο τέθηκε στη διάθεση του προπονητή της πειραϊκής ομάδας, Σούλη Τουρσούγκα και το πρωί της Δευτέρας (6/10) έκανε την πρώτη της προπόνηση με τις νέες συμπαίκτριες της. Αμέσως μετά μίλησε στο επίσημο site του συλλόγου:

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ομάδα;



"Καταρχήν, αποτελεί μία πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα, η παρουσία μου σε ένα άλλο πρωτάθλημα μακριά από την Ιταλία. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, απάντησα θετικά στην πρόταση του Ολυμπιακού. Ενημερώθηκα για τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει η διοίκηση, οι οποίοι ταιριάζουν με τους δικούς μου. Θέλω να ευχαριστήσω το προπονητικό τιμ και τις συμπαικτριές μου για το θερμό τρόπο, με τον οποίο με υποδέχτηκαν. Το κλίμα είναι φιλικό και με έκαναν να νιώσω άνετα από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στο γήπεδό μας".

Είναι σημαντικές, για την προσαρμογή σου στον Ολυμπιακό, οι παρουσίες στην ομάδα της Γκλιγκόροβιτς και της Ζέτοβα;

"Φυσικά. Τις γνωρίζω και τις δύο από το ιταλικό πρωτάθλημα. Με την Γκλιγκόροβιτς, μάλιστα, ήμασταν συμπαίκτριες και γνωρίζει καλά η μία το παιχνίδι της άλλης".

Έχεις κερδίσει τα πάντα τόσο με τους συλλόγους που αγωνίστηκες όσο και με την Εθνική Ιταλίας. Αυτή η αύρα που φέρνεις, πιστεύεις ότι θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό στην προσπάθεια για την κατάκτηση τίτλων;

"Το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου. Οι διακρίσεις έρχονται μέσα από τη σκληρή δουλειά και το ομαδικό πνεύμα. Ελπίζω να πάνε όλα καλά, ώστε η ομάδα να φτάσει ψηλά, καθώς γνωρίζω ότι ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί σε όλα τα αθλήματα. Το ίδιο πιστεύω ότι θα συμβεί και με τη δική μας ομάδα".

Οι πρώτες σου εντυπώσεις από τη χώρα μας;

"Δεν έχω προλάβει να δω πολλά πράγματα, παρά μόνο ότι ο Πειραιάς έχει θάλασσα. Φαίνεται πολύ όμορφη πόλη, ενώ μου έχει κάνει εντύπωση η ζέστη που επικρατεί αυτή την εποχή".

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους φιλάθλους του Ολυμπιακού;

"Δεν πρέπει να λέμε πολλά λόγια, αλλά να δείχνουμε με πράξεις μέσα στο γήπεδο ότι προσπαθούμε για το καλό του συλλόγου. Αποτελώ έναν κρίκο της αλυσίδας που λέγεται ομάδα και μαζί με τις συμπαικτριές μου θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε να παίξουμε όμορφο βόλεϊ προκειμένου ο κόσμος να χαίρεται και με τις νίκες, αλλά και με το θέαμα που θα παρακολουθεί".

*Η Μανουέλα Σέκολο αγωνίζεται στη θέση της ακραίας, έχει γεννηθεί το 1977 και έχει ύψος 1.81. Πέρυσι, αγωνιζόταν με τα χρώματα της Famila Chieri.

Οι Διακρίσεις της:

Με τις προηγούμενες ομάδες της:



2003-Πρωτάθλημα Α2
2004-Κύπελλο CEV
2004-Πρωτάθλημα Ιταλίας
2004-Σούπερ Καπ Ιταλίας
2005-Τσάμπιονς Λιγκ
2006-Κύπελλο Ιταλίας
2006-Πρωτάθλημα Ιταλίας
2007-Τσάμπιονς Λιγκ

Με την Εθνική Ομάδα της Ιταλίας:

2004-2η θέση στο Γουόρλντ Λιγκ
2004-5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
2007-3η θέση στο Γουόρλντ Λιγκ
2007-1η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
2007-1η θέση στο Παγκόσμιο

Οι προηγούμενες ομάδες της:

1997-99: Saint Co.Mont.Granzotto Don-;
1999-01: Icot Forlimpopoli
2001-02: Starfin Ravenna
2002-03: Vitrifrigo Fiam Italy Pesaro
2003-07: Radius 105 Foppapedretti Bergamo
2007-08: Famila Chieri










































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ