ΒΟΛΕΪ

Η Σταχτοπούτα των Βορείων προαστίων

Η Σταχτοπούτα των Βορείων προαστίων
INTIME SPORTS

Η εξαιρετική φέτος Κηφισιά θα διεκδικήσει το Κύπελλο στην πρώτη της συμμετοχή σε Φάιναλ 4 και θέλει να επαναλάβει ότι η ΑΕ Νικαίας στην τελευταία διοργάνωση που έγινε στην Καλαμάτα.

Μετά από 11 χρόνια η Καλαμάτα θα φιλοξενήσει και πάλι μια μεγάλη διοργάνωση για το βόλεϊ. Τότε ήταν το Φάιναλ 8 του θεσμού το οποίο με το πέρασμα των χρόνων έγινε ξανά Φάιναλ 4 και αυτή τη φορά ΑΕΚ, Κηφισιά, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Εμείς θα ασχοληθούμε με τη δεύτερη. Η Κηφισιά αποτελεί τη μεγάλη έκπληξη της φετινής σεζόν αφού όχι μόνο δεν "ξεφουσκώνει" όπως περίμεναν αρκετοί, αλλά συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Μάλιστα, ο ΑΟΚ θα βρεθεί μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία του σε Φάιναλ 4 Κυπέλλου και φιλοδοξεί να καταφέρει ότι και η ΑΕ Νίκαιας το 2003.

Η έκπληξη της Νίκαιας

Ήταν 1/2 του 2003 όταν στην Καλαμάτα έγινε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις σε τελικό Κυπέλλου. Ο Παναθηναϊκός του Νασιμέντο, του Μούρεκ, του Χατζηαντωνίου και των υπόλοιπων αστέρων αντιμετώπιζε την ΑΕ Νικαίας.

Η Σταχτοπούτα των Βορείων προαστίων
INTIME SPORTS

Μια ομάδα η οποία στην πρώτη παρουσία σε τελικό και στη δεύτερη στην τελική φάση της διοργάνωσης κατάφερε να κάνει μια τεράστια έκπληξη. Ο Σωτήρης Δρίκος είχε δημιουργήσει μια ομάδα η οποία ήταν κράμα έμπειρων και νεότερων παικτών και κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Κυπέλλου επικρατώντας με 3-2 σετ επί του Παναθηναϊκού.

Καλαμάτα 27/1 – 1/2 2003 - «Τέντα» Καλαμάτα

Παναθηναϊκός - ΑΕ Νίκαια 2-3
Τα σετ:
22-25, 27-25, 21-25, 25-22, 16-18
Διαιτητές: Καλπακτσόγλου, Λέκκας
MVP: Χόρχε Ελγέτα (ΑΕ Νίκαια)

ΑΕ Νίκαια (Δρίκος): Ελγέτα 20π., Ψάρρας 3, Πρίντι 21, Καλαϊτσίδης 4, Ντράγκοβιτς 22, Ζελιάσκοφ 14 / Στεφάνου (λ. – 63% υποδοχή), Βαρδής, Μπέλος.

Παναθηναϊκός (Ρίτσι): Κλεμπέρ Ντε Ολιβέιρα 20π., Μούρεκ 17, Σιδηρόπουλος 2, Χατζηαντωνίου 9, Αντρέ Νασιμέντο 21, Πανταλέων 10 / Δημητρακόπουλος (λ. – 67%υποδοχή), Ντονάς, Κουρούπης, Λιβαθηνός.

Η εξαιρετική Κηφισιά

Σήμερα σχεδόν έντεκα χρόνια μετά το Κύπελλο θα φιλοξενηθεί και πάλι στην Καλαμάτα με την Κηφισιά να συμμετέχει για πρώτη φορά σε Φάιναλ 4.

Η Σταχτοπούτα των Βορείων προαστίων
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Αρσενιάδης, όπως και ο Σωτήρης Δρίκος με τη Νίκαια, έχει δημιουργήσει μία ομάδα που αποτελεί κράμα ταλαντούχων και έμπειρων παικτών. Ο ΑΟΚ με τη μαχητικότητά της και τον χαρακτήρα που βγάζει μέσα στο γήπεδο αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν.

Φιγουράρει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος μαζί με τον Εθνικό Αλεξανδρούπουλης και όλα δείχνουν πως δεν υπάρχει ταβάνι για αυτή την ομάδα. Ο Δημήτρης Νικολάκης "τρέχει" εξαιρετικά την ομάδα, Πρωτοψάλτης, Ντε Σόουζα και Γιοβάνοβιτς αποτελούν τα μεγάλα επιθετικά όπλα, ενώ Ταμπουρατζής και Σουλτανόπουλος προσφέρουν με την εμπειρία τους.

Σίγουρα, κανείς από την ομάδα της Κηφισιάς δεν πρόκειται να μιλήσει για την κατάκτηση του Κυπέλλου στις 15 και 16 Μαρτίου στην Καλαμάτα, ωστόσο ο ΑΟΚ έχει όλες τις δυνατότητες ώστε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη.

Το τι θα γίνει τελικά θα το δούμε σε περίπου ένα μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ