ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου στο SPORT24: "Η δίψα που είχαμε μας έδωσε το πρωτάθλημα, σκυλιάσαμε μετά το Κύπελλο"

Η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου στο SPORT24: "Η δίψα που είχαμε μας έδωσε το πρωτάθλημα, σκυλιάσαμε μετά το Κύπελλο"
INTIME SPORTS

Η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου μίλησε στο SPORT24 για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό, τις κομβικές στιγμές της χρονιάς, αλλά και για την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ.

Το βράδυ του Σαββάτου ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-2 σετ του Ολυμπιακού και κατέκτησε το 25ο πρωτάθλημα της ιστορίας του στο βόλεϊ γυναικών κάνοντας το 3-0 στη σειρά των τελικών.

Όπως πέρσι, έτσι και φέτος, στα μεγάλα παιχνίδια υπήρξε μία παίκτρια η οποία ήταν πάντα παρούσα. Στον τρίτο τελικό μπήκε ως αλλαγή από τα μισά του τρίτου σετ αλλάζοντας τη ροή του αγώνα.

Ο λόγος φυσικά για την Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου. Η 28χρονη κεντρική του Παναθηναϊκού μίλησε στο SPORT24 για το back to back που έκαναν τα κορίτσια του Τριφυλλιού, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν μέσα στη χρονιά για να φτάσουν στο λιτρωτικό φινάλε στο ΟΑΚΑ.

Η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου στο SPORT24: "Η δίψα που είχαμε μας έδωσε το πρωτάθλημα, σκυλιάσαμε μετά το Κύπελλο"
INTIME SPORTS

Η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου ήταν από τις αθλήτριες που πανηγύρισαν πέρσι το ντάμπλ με τις δύο χρονιές να έχουν αρκετές διαφορές. "Φέτος ο τίτλος ήρθε στην έδρα μας, με την ίδια ομάδα αλλά με διαφορετική σειρά γεγονότων. Αυτά που περάσαμε φέτος ήταν ένας Γολγοθάς. Μια χρονιά γεμάτη σκαμπανεβάσματα. Πιστεύω ότι ήταν ένας τίτλος που μας άξιζε. Μπορεί στα μέσα της χρονιάς να μην ήμασταν στο επίπεδο που έπρεπε, αλλά θεωρώ ότι η ήττα του Κυπέλλου ήταν ένα γερό μάθημα" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θέλαμε να δείξουμε τη δουλειά μας στο γήπεδο

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ξεκίνησε τη χρονιά έχοντας να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή, ωστόσο στο ρόστερ του είχε πολλές αλλαγές. Κάτι που ήθελε το χρόνο του.

"Ήταν δύσκολο. Η ομάδα χτίστηκε από την αρχή για τη φετινή χρονιά. Ήρθαν αθλήτριες νεαρές σε ηλικία οι οποίες δεν είχαν ξαναπαίξει σε μία τέτοια ομάδα και έπρεπε να προσαρμοστούν. Από τα μέσα της χρονιάς και μετά και με τον ερχομό του κόουτς έγινε η αλλαγή. Μας έδειξε τι μπορούμε να κάνουμε και το κυριότερο να τα δείξουμε την ώρα του αγώνα στο γήπεδο"

Παρακολουθώντας κανείς την πορεία της ομάδας φέτος θα μπορούσε να την χωρίσει τρεις περιόδους. Πώς όμως την έζησαν οι αθλήτριες. Η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου μας τόνισε: "Ουσιαστικά είχαμε δύο κομβικές στιγμές μέσα στη σεζόν με διαφορετικό τρόπο. Η πρώτη ήταν ο ερχομός του κόουτς Καλμαζίδη και η άλλη ο χαμένος τελικός του Κυπέλλου. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να έρθουμε πιο κοντά σαν ομάδα και να σκυλιάσουμε μέσα στο γήπεδο για να αποδείξουμε ότι δεν μας έφτανε η συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου. Θέλαμε κάτι παραπάνω, θέλαμε έναν τίτλο"

Η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου δεξιά, πανηγυρίζει με την Μάρετ Γκρόθες
Η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου δεξιά, πανηγυρίζει με την Μάρετ Γκρόθες EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός στη διάρκεια της χρονιάς έχασε πολλά ντέρμπι στις λεπτομέρειες με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, ενώ πήρε εκείνα με τον Ολυμπιακό σχετικά εύκολα. Τι ήταν αυτό που στέρησε από τις πράσινες μια καλύτερη παρουσία στα προηγούμενα ντέρμπι και κυρίως τι άλλαξε και ο Παναθηναϊκός έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου; "Είχαμε πολλά να δείξουμε σε όλα τα ντέρμπι, αλλά κάτι μας κρατούσε πίσω. Ίσως η ψυχολογία ή η πίστη που δεν είχαμε για να πάρουμε τις νίκες και το σκορ που θέλαμε.

Το χρονικό διάστημα από τον τελικό του Κυπέλλου μέχρι και τώρα είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε πολλές επαναλήψεις και να δουλέψουμε σε τακτικά κομμάτια του παιχνιδιού τα οποία δεν τα βγάζαμε στα ντέρμπι. Ήταν η καταλληλότερη στιγμή να τα δουλέψουμε και βγήκαν στα ματς με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό"

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να υπερασπιστεί το στέμμα του έπρεπε να αποκλείσει την ΑΕΚ. Ακόμα και σε αυτό τα κορίτσια του Γιάννη Καλμαζίδη επέλεξαν το δύσκολο δρόμο για να το πράξουν αφού το έκαναν με δύο break χάνοντας στο Μαρούσι.

"Είχαμε την ευκαιρία αλλά μας αρέσει να κάνουμε τις ανατροπές με το δύσκολο τρόπο. Το κάναμε και πέρσι αυτό. Τα παιχνίδια είχαν πολλά σκαμπανεβάσματα αυτά τα ματς. Παίκτριες που δεν είχαν παραστάσεις από τέτοια παιχνίδια απόδειξαν τι μπορούν να κάνουν και σε αυτές τις ομάδες, οπότε θεωρώ ότι και η χημεία μεταξύ μας και η πίστη που έδειξε το προπονητικό επιτελείο σε μας μάς έκανε να φτάσουμε στην ανατροπή στην οποία πολλοί δεν πίστευαν".

Ελπίζω όλοι οι αθλητές να ζήσουν αυτό που ζήσαμε εμείς στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έπαιξαν το καλύτερό τους βόλεϊ μέσα στη σεζόν στους τελικούς. Οι παίκτριες των δύο ομάδων τα έδωσαν όλα και ειδικά ο τρίτος τελικός ήταν συναρπαστικός.

Πολλά σετ ήταν γεμάτα ανατροπές και κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Τι ήταν όμως αυτό που έκανε τη διαφορά και έδωσε τον τίτλο στον Παναθηναϊκό; "Η δίψα που είχαμε για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και ο ιδρώτας που ρίχνουμε καθημερινά στο γήπεδο απέδωσαν καρπούς τη στιγμή που έπρεπε κόντρα στον Ολυμπιακό. Σε τέτοια ματς είναι η καλύτερη ευκαιρία να δώσεις ότι έχεις τόσο σε ομαδικό και σε ατομικό επίπεδο. Ένας καλός αθλητής θα πρέπει να δείξει τον πραγματικό του εαυτό σε αυτά τα ματς. Εκεί πρέπει να βγει η δουλειά που έκανες τους προηγούμενους οκτώ μήνες".

Φυσικά, δεν μπορούσαμε να μη τη ρωτήσουμε για το πώς έζησε την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ. Εκεί όπου για πρώτη φορά έγινε αγώνας βόλεϊ γυναικών και μάλιστα με τόσο κόσμο.

"Ήταν ό,τι καλύτερο είχα ζήσει. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε. Ελπίζω να δείξαμε ότι το ελληνικό βόλεϊ ανεβαίνει επίπεδο. Είναι μια μοναδική εμπειρία την οποία εύχομαι κάθε αθλητής να ζήσει μια στιγμή στη ζωή του".

Ο Γιάννης Καλμαζίδης ίπταται και αποθεώνεται από τις πράσινες με την Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου να διακρίνεται αριστερά.
Ο Γιάννης Καλμαζίδης ίπταται και αποθεώνεται από τις πράσινες με την Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου να διακρίνεται αριστερά. EUROKINISSI SPORTS

Η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου και οι υπόλοιπες αθλήτριες του Παναθηναϊκού βοήθησαν ώστε να γραφτεί ιστορία το βράδυ του Σαββάτου.

Ο Γιάννης Καλμαζίδης έγινε ο πρώτος προπονητής που κατακτά τίτλους με ομάδες ανδρών και γυναικών. Η κεντρική του Παναθηναϊκού το ήξερε αυτό και πριν προλάβουμε να ολοκληρώσουμε την ερώτησή μας έσπευσε να τοποθετηθεί.

"Χαίρομαι για τον κόουτς. Έδειξε όλη την πίστη του σε εμάς και δεν την έχασε ποτέ, οπότε έχει βάλει και αυτός το χεράκι του στον τίτλο, όπως και όλο το προπονητικό επιτελείο" ανέφερε χαρακτηριστικά.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ