VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ο Παναθηναϊκός του Καλμαζίδη, η υπόκλιση στην Παπαφωτίου και η game changer Χατζηευστρατιάδου

Ο Γιάννης Καλμαζίδης πανηγυρίζει με τον τίτλο ανά χείρας
Ο Γιάννης Καλμαζίδης πανηγυρίζει με τον τίτλο ανά χείρας EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Χολίδης για την υπογραφή του Γιάννη Καλμαζίδη που φέρει το πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού, την υπόκλιση που αξίζει απ' όλους μας η Αθηνά Παπαφωτίου και την κομβική παρουσία της Χατζηευστρατιάδου στον τρίτο τελικό με τον Ολυμπιακό.

Το πρωτάθλημα της Volley League γυναικών ολοκληρώθηκε με ένα φινάλε το οποίο ελάχιστοι θα περίμεναν πριν από 1-2 μήνες. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κοντραρίστηκαν στους τελικούς με τις πράσινες να κάνουν το back to back.

Η εικόνα που έδειχναν στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ έδειχνε ότι οι δυο τους θα παλέψουν για το πρωτάθλημα, όμως δύο εξαιρετικοί προπονητές έφεραν την ανατροπή.

Ο Γιάννης Καλμαζίδης και ο Λορέντζο Μιτσέλι άλλαξαν εντελώς την εικόνα των ομάδων τους και προσέφεραν τρία μεγάλα ματς στους τελικούς της Volley League.

Ο τρόπος του Καλμαζίδη

Θα αναφερθούμε πρώτα στον νικητή ο Γιάννης Καλμαζίδης άλλαξε πλήρως την εικόνα του Παναθηναϊκού μέσα από τον τρόπο που έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια του στους πάγκους των ομάδων.

Με σκληρή δουλειά ο "Κάλμα" κατάφερε να κάνει ομάδα ένα σύνολο το οποίο στο πρώτο μισό της χρονιάς είχε πολλά προβλήματα και σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του.

Το Τριφύλλι δούλεψε στις αδυναμίες του, καμουφλάρισε κάποιες άλλες και κατάφερε στο φινάλε τη σεζόν να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου.

Ένας τίτλος που ήρθε με σαφέστατα μικρότερο βάθος πάγκου σε σχέση με πέρσι και με αρκετούς λάθος χειρισμούς στο κομμάτι των ξένων αθλητριών.

Κάπως έτσι ο Γιάννης Καλμαζίδης κατάφερε να γράψει ιστορία αφού έγινε ο πρώτος προπονητής που κατέκτησε πρωτάθλημα τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Η υπόκλιση στην Παπαφωτίου

Αφήνουμε τον Γιάννη Καλμαζίδη για να ασχοληθούμε με την πολυτιμότερη παίκτρια της σειράς των τελικών τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Ο λόγος φυσικά για την Αθηνά Παπαφωτίου. Για τη μεγάλη της κλάση δε χρειάζεται να αναφέρουμε πολλά αφού την έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια παίζοντας σε κορυφαία πρωταθλήματα του εξωτερικού.

Είναι η καλύτερη πασαδόρος του πρωταθλήματος και ήταν εκείνη που πολλές φορές έβγαλε άσους από τα μανίκια της για να μπορέσει να αλλάξει τη ροή ενός σετ ή ενός αγώνα.

Αυτά σε αγωνιστικό επίπεδο. Σε εξωαγωνιστικό η Αθηνά Παπαφωτίου αξίζει μια βαθιά υπόκλιση απ' όσους αγαπούν τον αθλητισμό. Αυτά που είπε τόσο μετά τον πρώτο τελικό (άσχετα αν κάποιοι τα ανεβοκατέβασαν), όσο και μετά τον τρίτο δείχνουν τον τρόπο που σκέφτεται.

Από την μία η Αθηνά Παπαφωτίου ανέφερε το αυτονόητο ότι δεν γίνεται να ανάβουν καπνογόνα σε κλειστά, ενώ από την άλλη τόνισε πως επιτέλους χρειάζεται να βρεθούν γήπεδα αντάξια των αθλητριών που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η game changer Χατζηευστρατιάδου

Για να πάμε και στα αγωνιστικά του τελικού όπου είδαμε μεγάλο ματς από τις δύο ομάδες οι οποίες τα έδωσαν όλα θα πρέπει να σταθούμε στην Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου.

Η Ελληνίδα κεντρική μπήκε στα μισά του τρίτου σετ και άλλαξε την εικόνα του αγώνα, ενώ ουσιαστικά καθάρισε με τα σερβίς της το τάι μπρέικ. Η στατιστική της χρέωσε 11 πόντους με 7/11 επιθέσεις, έναν άσο και τρία μπλοκ. Ωστόσο ήταν πολλές οι μπάλες που έσπασε και ταυτόχρονα πίεσε πολλές φορές με το σερβίς της την αντίπαλη υποδοχή.

Η είσοδός της άλλαξε τις ισορροπίες πάνω στο φιλέ όπου ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε με το δίδυμο των Εμμανουηλίδου και Λαμπρούση να κάνουν μεγάλο ματς.

Η επόμενη ημέρα

Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός ήδη έχουν αρχίσει το σχεδιασμό τους για τη νέα σεζόν και σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις.

Οι πράσινες θα αλλάξουν όλες τις ξένες αθλήτριες του ρόστερ τους, θα γεμίσουν βάθος, ενώ όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει η τριάδα των Παπαφωτίου, Ρόγκα και Χατζηευστρατιάδου.

Στην αντίπερα όχθη ο Ολυμπιακός θα αλλάξει κατά το ήμισυ, θα αποκτήσει τη Νίζετιχ από την ΑΕΚ, ενώ το ίδιο δρομολόγιο μπορεί να ακολουθήσει και η Αρτακιανού.

Το προσεχές διάστημα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα μεταγραφικά.

TAGS VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ