ΒΟΛΕΪ

Eπανάσταση στο βόλεϊ

Eπανάσταση στο βόλεϊ
New Image

Την 21η Ιουλίου ξεκίνησε η επανάσταση στο Ελληνικό βόλεϊ. Μια ομάδα ανθρώπων με αγάπη στο βόλεϊ και τεράστια ιστορία στο χώρο θέλησε να φέρει την ελληνική πετοσφαίριση σε μια νέα εποχή.

Εκείνη την ημέρα και επίσημα πλέον ξεκίνησε η προσπάθεια της κίνησης ''Φίλοι Βόλεϊ''. Με ηγέτη τον Στέλιο Προσαλίκα και πλήθος ανθρώπων να αποτελούν μια δυνατή ομάδα, με όραμα, ελπίδες, και φιλοδοξίες για την αναγέννηση του αθλήματος. Μαζί η ηγετική ομάδα, Σοφία Αγγελάκη, Νίκος Μπεργελές, Μιχάλης Τριαναταφυλλίδης, Στέλιος Καζάζης, Γιώργος Ντράγκοβιτς και μεγάλος αριθμός πρώην αθλητών που οι συμμετοχές τους ξεπερνάνε τις 3.000. Παράγοντες, διαιτητές, όλοι μαζί για μια νέα αρχή.
Η αντίπαλη πλευρά του Θανάση Μπελιγράτη χλεύαζε την προσπάθεια, την θεώρησε αστεία, δεν αισθάνθηκε τον φόβο η το ενδεχόμενο της ήττας. Άλλωστε όταν επι 38 χρόνια κάνεις κουμάντο στο χώρο του βόλεϊ και βρίσκεις πάντα τον τρόπο να κερδίζεις η αλαζονεία έχει γίνει χαρακτηριστικό σου. Το ελληνικό βόλεϊ την τελευταία τετραετία είχε τεράστια πτώση σε όλους τους τομείς. Τα οικονομικά προβλήματα μεγάλωναν, η ανάπτυξη του αθλήματος μηδαμινή.

Στην κίνηση''Φίλοι βόλεϊ'' ενώθηκαν και είχαν ως αποτέλεσμα την αλλαγή την επανάσταση στο χώρο του Ελληνικού βόλεϊ. Άνθρωποι που όπως είχε πει ο Νίκος Μπεργελές, ο δάσκαλος, ο Νέστορας του αθλήματος, και πρώτος στους σταυρούς στις τελευταίες εκλογές ''Θέλουμε να προσφέρουμε, διότι όλοι έχουμε πάρει από το βόλεϊ. Όσοι εκλεγούν πρέπει να υπηρετούν τα σωματεία, όχι τον εαυτό τους''.

Ο αγώνας ήταν σκληρός, ενώ ακόμα και όταν κυρήχθηκαν οι εκλογές την 13 Σεπτέμβρη, όλοι κατάλαβαν πως ο Θανάσης Μπελιγράτης θέλησε να πιάσει απροετοίμαστη την κίνηση ''Φίλοι Βόλεϊ''. Ο Στέλιος Προσαλίκας όμως δε πτοήθηκε και μαζί με τους υπόλοιπους ανθρώπους που απαρτίζουν την κίνηση ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα, απο την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη, και το μήνυμα που έπαιρνε ήταν πως ήρθε η ώρα αλλαγής, υπήρχε αγανάκτηση. Τα σωματεία άκουσαν τις προτάσεις, άκουσαν το πρόγραμμα, και αγκάλιασαν την προσπάθεια. Έκαναν όμως και κάτι σημαντικό τα σωματεία. Ήρθαν στην Αθήνα να ψηφίσουν, να δηλώσουν παρών, σε έναν πρόεδρο ο οποίος ήταν απών τόσα χρόνια απο το βόλεϊ.

Πολλοί ξαφνιάστηκαν απο το αποτέλεσμα, άλλοι ακόμα και αν έβλεπαν πως υπάρχει μια δυναμική, απο την κίνηση Προσαλίκα, δε περίμεναν την νίκη, καθώς όπως έλεγαν χαρακτηριστικά ''Η ομοσπονδία στο βόλεϊ δεν πρόκειται να αλλάξει'' ακόμα και αν το ήθελαν. Ε, λοιπόν πιστέψτε το, νέος πρόεδρος της ΕΟΠΕ ύστερα απο 40 χρόνια είναι ο Στέλιος Προσαλίκας, και ο χρόνος θα κρίνει την πορεία τους.







ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ