OPINIONS

Βρείτε του έναν αντίπαλο!

Βρείτε του έναν αντίπαλο!
INTIME SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για το τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού για το 2013 και εύχεται να βρεθεί αντίπαλος εντός Ελλάδος να τον κοιτάξει στα μάτια.

Η ευχή του Ολυμπιακού για το 2014 πρέπει να είναι μια: Να βρεθεί μια ομάδα στην χώρα, που θα μπορεί να τον δει στα μάτια! Που θα μπορεί να τον αντιμετωπίσει, να τον προβληματίσει, να τον δυσκολέψει και να βάλει και...αλατοπίπερο στην Σούπερ Λίγκα.

Σε λίγο καιρό οι ίδιοι οι φίλοι της ομάδας του Πειραιά θα βαριούνται να δουν και τα παιχνίδια της ομάδας τους(λέμε τώρα)! Οι νταμπλούχοι δεν είναι ότι έκαναν παρέλαση στην Ριζούπολη, αλλά κυριολεκτικά έκλεισαν τη χρονιά με τον πλέον επιβλητικό τρόπο!

Πλησιάζει τα 2 χρόνια ο Ολυμπιακός για να χάσει εκτός έδρας! Ήταν Γενάρης του '12 η τελευταία φορά. Η ομάδα μετράει 26 νίκες και 4 ισοπαλίες μακριά από το Καραΐσκάκη, "σπάζοντας" το ρεκόρ του... εαυτού της, από την εποχή της ομαδάρας του Νίκου Γουλανδρή!

Στο τέλος του ματς με τον Απόλλωνα, ο Μίτσελ και οι ποδοσφαιριστές του βρίσκονταν στο +13 με ένα παιχνίδι περισσότερο από τον ΠΑΟΚ! Και +10 να μείνει είναι ρεκόρ διαφοράς πρώτου γύρου! Αλήθεια, υπάρχει πλέον πρωτάθλημα; Τίθεται θέμα αμφισβήτησης του ποιος θα το κατακτήσει;

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν κάθε δικαίωμα να θεωρούν τους εαυτούς τους κυρίαρχους στον εντεύθεν των συνόρων μας χώρο και να ονειρεύονται απλά ενόψει των μονομαχιών με την Γιουνάιτεντ. Τι να ζητήσεις και τι να απαιτήσεις από έναν Ολυμπιακό, που σε όποιο ρυθμό και να πηγαίνει στην Σούπερ Λίγκα, στο τέλος κερδίζει;

Είχε τέσσερα θετικά αποτελέσματα στην σειρά ο Απόλλωνας, αλλά αυτή την φορά μπροστά του, βρέθηκε, η μόνη ομάδα της Σούπερ Λίγκας που δεν διαπραγματεύεται...

Δυο στημένες φάσεις ήταν αρκετές για να τελειώσουν το ματς! Και πραγματικά, για ομάδα Σούπερ Λίγκας, ο Απόλλωνας δέχθηκε δυο φθηνά τέρματα! Πιο... φτηνά κι από αυτά που "έφαγαν" οι ρεπόρτερ του Ολυμπιακού, από τους βετεράνους της ομάδας πριν κάποια 24ωρα!

Στο γκολ του Φουστέρ, ο Άλβαρεζ έκανε κάτι που το απαγορεύουν οι προπονητές στα μικρά παιδιά, όχι μόνο στους επαγγελματίες παίκτες. Έγινε το κόρνερ από τον Μασάντο, ο αρχηγός του Απόλλωνα πήδηξε με τον Μανωλά και... έσκυψε!!!

Για κακή του τύχη, η μπάλα δεν πέρασε απλά, αλλά βρήκε στην πλάτη του. Και βέβαια, όταν το τόπι βρει κάπου στο πρώτο δοκάρι, τότε οι επιτιθέμενοι που είναι από πίσω, αποκτούν πλεονέκτημα.

Ο Φουστέρ "γεννημένος" να βρίσκεται την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση, είδε "λουκούμι" τη μπάλα μπροστά του και ήξερε τι να την κάνει. Κι ενώ η Ελαφρά Ταξιαρχία, προσπαθούσε να διαχειριστή την εις βάρος της –πλέον- κατάσταση, δέχθηκε ακόμη πιο "φάβα" γκολ.

Αυτή την φορά η μπάλα έφτασε στην περιοχή από την δεξιά πλευρά(φάουλ). Κανείς δεν «έσβησε» τη φάση και ο Μανωλάς έδωσε την... κλωτσιά που χρειαζόταν στο τόπι για να το στείλει με φαλτσάκι-από κόντρα- και βασανιστικά στο τέρμα του Τζόρβα. Τέλος αγώνα ουσιαστικά! Όπως στο "Βικελλίδης" έτσι και στην Ριζούπολη, η ομάδα του μεγάλου λιμανιού είχε κάνει την δουλειά της, είχε κατακτήσει το τρίποντο και.. Καλά Χριστούγεννα!

Τι έμενε να μάθουμε; Αν οι "μηχανές θα έσβηναν" όπως στην Θεσσαλονίκη ή τούτο το βράδυ είχαν περισσότερη όρεξη οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ. Ο Ισπανός κατέβασε μια ενδεκάδα με τον Τσόρι πίσω από τον Ολαϊτάν, άφησε τον Σαβιόλα στον πάγκο, επέστρεψε ο Σιόβας δίπλα στον Μανωλά, Μπόνγκ- Τόρες στα άκρα, πάντα Σάμαρης δίπλα στον Μασάντο και Κάμπελ- Φουστέρ στα "φτερά"!

Η απάντηση για τον αν "φρενάρει" ο Ολυμπιακός, ήρθε ένα 5λεπτο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Πάλι στημένη φάση. Κόρνερ Τσόρι από δεξιά, Σάμαρης σε πρώτο χρόνο, πλασέ στο απέναντι παράθυρο. Γκολάρα!!! Μόνο που ο Τσοκάνης, θα πρέπει να το δει πολλές φορές στο βίντεο, για να καταλάβει ότι σε κόρνερ και φάουλ, δεν μαρκάρουν ποτέ έτσι! Του έφυγε για πλάκα ο παίκτης του Ολυμπιακού!

Η επιστροφή του Μανιάτη, έδωσε την ευκαιρία στον Σάμαρη να πάρει ανάσες, είχε προηγηθεί η δεύτερη κίτρινη- αποβολή στον Κανακούδη και αυτομάτως "χάλασε" κι όλο το ματς, μιας και ο Απόλλωνας υποχρεώθηκε να αναπροσαρμόσει ακόμη περισσότερο τα σχέδιά του (4-4-1 για να μην πάθει χειρότερα). Ο Μανιάτης όμως μπήκε ορεξάτος και αφού πρώτα είχε δοκάρι, μετά άλλαξε σωστά μπάλα με τον Ολαϊτάν, ξαναπάτησε περιοχή γύρισε στον Σαβιόλα και... χαίρετε!

Ακολούθησε κι άλλο γκολ του Σαβιόλα, μετά από σούπερ συνδυασμό, ωστόσο, όλα είχαν τελειώσει, όλα είχαν κριθεί από νωρίς! Ο προπονητής του Απόλλωνα στο τέλος μίλησε για Χριστουγεννιάτικα δώρα (τρία τον αριθμό) και συμφωνώ μαζί του, για τα πρώτα γκολ του Ολυμπιακού, αλλά όταν έχεις στην έδρα σου μια τελική προσπάθεια και έχεις δεχθεί 17, τι γυρεύεις και το προσμένεις;

Έτσι είναι η μπάλα, στρώνεις όπως κοιμάσαι. Πριν λίγες μέρες ο ΠΑΣ μπήκε στο Καραΐσκάκη και έπαιξε πολύ καλή μπάλα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Τέλος για τον Ολυμπιακό το 2013 και ο μεγάλος νικητής λέγεται Μίτσελ! Το καλοκαίρι τον είχαν... απολύσει. Αυτός ήδη έχει εξασφαλίσει ότι (πρώτα ο Θεός) θα είναι στο Ζέεφελντ και τον ερχόμενο Ιούλη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ