ΣΤΗΛΕΣ

Αποτελέσματα poll: Κορυφαία ομάδα ο Ολυμπιακός της σεζόν 1998-99

Αποτελέσματα poll: Κορυφαία ομάδα ο Ολυμπιακός της σεζόν 1998-99

Ο λαός μίλησε και ανέδειξε κορυφαία ομάδα στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, τον Ολυμπιακό της σεζόν 1998-99. Τα αποτελέσματα του poll.

Το Sport24.gr σάς κάλεσε να αναδείξετε την κορυφαία ομάδα στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, εσείς ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα και με ψήφους που ξεπέρασαν τις 26.500 αναδείξατε στην πρώτη θέση αυτή του Ολυμπιακού τη σεζόν 1998-99, με ποσοστό της τάξης του 21%.

Ακολούθησε ακόμη μια ομάδα του Ολυμπιακού, αυτή της φετινής σεζόν (2019-20) με ποσοστό 14%, με τις ομάδες του Παναθηναϊκού της σεζόν 1995-96 (13%) και της ΑΕΚ των σεζόν 1991-94 (12%) να ακολουθούν. Ο ΠΑΟΚ της περσινής σεζόν που κατέκτησε το νταμπλ, συμπλήρωσε την πρώτη 5άδα με ποσοστό της τάξης του 8%.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΜΑΔΑ

Ποια ήταν όμως αυτή η νικήτρια ομάδα που αναδείξατε μέσω των ψήφων σας;

Με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να βρίσκεται πλέον στον ερυθρόλευκο πάγκο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Ολυμπιακός θα κατακτούσε το τρίτο του σερί πρωτάθλημα. Δεν ήταν όμως ο τίτλος που κατέληξε στον Πειραιά, αλλά το θέαμα που απέδιδε εκείνη η ομάδα, η οποία έκοψε πρώτη το νήμα, ενώ πήρε και το Κύπελλο Ελλάδας, νικώντας στον τελικό με 2-0 του Παναθηναϊκό και ας έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το μισάωρο. Το νταμπλ κατέληξε στους Πειραιώτες δικαιωματικά, αφού ήταν μακράν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, ενώ για λίγα λεπτά δεν πήγε στα ημιτελικά του Champions League. Εκείνη η καταραμένη σέντρα στη ρεβάνς με τη Γιουβέντους, που κατέληξε σε γκολ του Κόντε.

Camera:   EOS D2000C
Serial #: C520C-00728
Width:    1728
Height:   1152
Date:  16-03-99
Time:   21:47:16
DCS5XX Image
FW Ver:   1.6.7
TIFF Image
Look:   Product
Counter:    [14106]
ISO Speed:  200
Aperture:  f4.0
Shutter:  1/250
Max Aperture:  f2.8
Min Aperture:  f32
Exposure Mode:  Manual (M)
Compensation:  +0.0
Flash Compensation:  +0.0
Meter Mode:  Evaluative
Flash Mode:  No flash
Drive Mode:  Continuous
Focus Mode:  AI Servo
Focus Point:  --o--
Focal Length (mm):  120
White balance: Preset (Fluorescent)
Camera: EOS D2000C Serial #: C520C-00728 Width: 1728 Height: 1152 Date: 16-03-99 Time: 21:47:16 DCS5XX Image FW Ver: 1.6.7 TIFF Image Look: Product Counter: [14106] ISO Speed: 200 Aperture: f4.0 Shutter: 1/250 Max Aperture: f2.8 Min Aperture: f32 Exposure Mode: Manual (M) Compensation: +0.0 Flash Compensation: +0.0 Meter Mode: Evaluative Flash Mode: No flash Drive Mode: Continuous Focus Mode: AI Servo Focus Point: --o-- Focal Length (mm): 120 White balance: Preset (Fluorescent) CAMERA: EOS D2000C SERIAL #: C520C-00728 WIDTH: 1728 HEIGHT: 1152 DATE: 16-03-99 TIME: 21:47:16 DCS5XX IMAGE FW VER: 1.6.7 TIFF IMAGE LOOK: PRODUCT COUNTER: [14106] ISO SPEED: 200 APERTURE: F4.0 SHUTTER: 1/250 MAX APERTURE: F2.8 MIN APERTURE: F32 EXPOSURE MODE: MANUAL (M) COMPENSATION: +0.0 FLASH COMPENSATION: +0.0 METER MODE: EVALUATIVE FLASH MODE: NO FLASH DRIVE MODE: CONTINUOUS FOCUS MODE: AI SERVO FOCUS POINT: --O-- FOCAL LENGTH (MM): 120 WHITE BALANCE: PRESET (FLUORESCENT)

Όσο για το ρόστερ, από τα κορυφαία στην ιστορία του Ολυμπιακού. Οι Ελευθερόπουλος, Αμαντίδης, Ανατολάκης, Καραταΐδης, Πουρσανίδης, Πασσαλής, Γεωργάτος, Μαυρογενίδης, Γιαννακόπουλος, Λουτσιάνο, Νινιάδης, Τζόρτζεβιτς, Καραπιάλης, Γκόγκιτς, Ίβιτς, Αλεξανδρής, Οφορίκουε και ορισμένοι ακόμη αποτελούσαν ένα υλικό "γκαλάκτικος" για τα ελληνικά δεδομένα.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2019-20

Ο Πέδρο Μαρτίνς συνέχισε στον πάγκο και έφτιαξε ένα σύνολο, το οποίο κυριάρχησε στην Ελλάδα και δικαιωματικά έκοψε πρώτο το νήμα στην κανονική διάρκεια. Ο Ολυμπιακός έπαιξε κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο, διατήρησε το αήττητό του έπειτα από 26 αγωνιστικές και θα έμπαινε με διαφορά από τους διώκτες του, αν δεν ερχόταν η διακοπή λόγω του κορονοϊού. Παράλληλα, είναι στα ημιτελικά του Κυπέλλου (επίκειται η ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ), ενώ στην Ευρώπη βγήκε τρίτος σε όμιλο-φωτιά στο Champions League (πέρασε από τρεις προκριματικούς γύρους), απέκλεισε την Άρσεναλ στους "32" του Europa League και μάχεται με τη Γουλβς στους "16".

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός στερήθηκε φέτος στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν τον φυσικό ηγέτη του, Κώστα Φορτουνη, αλλά βρήκε στο πρόσωπο του Ματιέ Βαλμπουενά έναν πραγματικό μαέστρο που διευθύνει την ερυθρόλευκη ορχήστρα. Από εκεί και πέρα, ο Μαρτίνς έχει να διαχειριστεί ένα εξαιρετικό ρόστερ. Ο Σα είναι κέρβερος στα γκολπόστ, ο Τσιμίκας κάνει χρονιά μεταγραφής, ο Ομάρ είναι σταθερή αξία, ενώ ο Σεμέδο ηγείται στο κέντρο άμυνας. Επίσης, παίκτες όπως οι Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ποντένσε (ως τον Δεκέμβριο), Σουντανί (έχει τραυματιστεί), Μασούρας, Λοβέρα, Λάζαρος (πέρασε πολύμηνο τραυματισμό), Ραντζέλοβιτς, Ελ Αραμπί, Γκερέρο (ως τον Γενάρη) και Χασάν (από τον Γενάρη) φανερώνουν πληρότητα σε μεγάλο βαθμό.

3Η ΘΕΣΗ: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1995-96

Η σεζόν αυτή βάφτηκε πράσινη. Η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα κατάφερε να κόψει πρώτη το νήμα για δεύτερη σερί χρονιά (είχε πάρει άνετα το πρωτάθλημα της σεζόν 1994-95), καθώς στο κρίσιμο ντέρμπι με την ΑΕΚ κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 στο ΟΑΚΑ χάρη σε γκολ του Μπορέλι. Το πρωτάθλημα κατέληξε στο τριφύλλι, το οποίο όμως έκανε μια εξαιρετική πορεία στο Champions League, καθώς έφτασε μια ανάσα από τον τελικό.

Αποτελέσματα poll: Κορυφαία ομάδα ο Ολυμπιακός της σεζόν 1998-99

Αφού πέρασε εύκολα από τον όμιλο με Πόρτο, Άαλμποργκ και Ναντ, έπεσε πάνω στη Λέγκια Βαρσοβίας, πήρε 0-0 στην Πολωνία, νίκησε 3-0 στο ΟΑΚΑ και στα ημιτελικά αντιμετώπισε τον συγκλονιστικό Άγιαξ της εποχής. Στο Αμστερνταμ νίκησε 0-1 με γκολ του Βαζέχα, αλλά έχασε 0-3 στο ΟΑΚΑ και αποκλείστηκε. Εκείνη η ομάδα με Βάντσικ, Αποστολάκη, Καλιτζάκη, Ουζουνίδη, Μπορέλι, Δώνη, Μάρκο, Βαζέχα και πολλούς ακόμη συγκαταλέγεται δικαιολογημένα στις κορυφαίες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

4Η ΘΕΣΗ: ΑΕΚ 1991-94

Η τριετία 1991 - 1994 ήταν ορόσημο για την ιστορία της ΑΕΚ, καθώς για πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία της κατάφερε να κατακτήσει τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα. Με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στο πηδάλιο, υπό την διοικητική καθοδήγηση των Μελισσανίδη - Καρρά, η Ένωση κατάφερε να κυριαρχήσει, κατακτώντας ισάριθμους τίτλους. Με τρομερό υλικό με παίκτες όπως οι Μανωλάς, Σαμπανάτζοβιτς, Σαβέφσκι, Παπαϊωάννου, Τσάρτας, Σαββίδης, Αλεξανδρής, Δημητριάδης, οι κιτρινόμαυροι έπαιζαν πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και συνδύαζαν θέαμα και ουσία.

Αποτελέσματα poll: Κορυφαία ομάδα ο Ολυμπιακός της σεζόν 1998-99

Μια ομάδα που κατάφερνε να παίρνει τα αποτελέσματα που ήθελε και παράλληλα να αποδίδει και ωραία μπάλα στο χορτάρι. Μια φουρνιά τρομερή και με τον πολυνίκη Βόσνιο τεχνικό στον πάγκο της, η ΑΕΚ "μεγάλωσε" ακόμα περισσότερο εκείνα τα χρόνια.

5Η ΘΕΣΗ: ΠΑΟΚ 2018-19

Ο ΠΑΟΚ του 1985 κατέκτησε το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του, όμως ο ΠΑΟΚ της σεζόν 2018-19 πήρε αήττητο πρωτάθλημα, κάτι που καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν κατάφερε στα επαγγελματικά χρόνια. Ο Δικέφαλος έπαιξε κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο, είχε απίστευτη σκληράδα στο παιχνίδι, το "refuse to lose" στην πιο πιστή εφαρμογή του. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε φτιάξει μια ομάδα στα μέτρα του, είχε επιβάλει τα θέλω του και τα πιστεύω του, ο κόσμος στήριξε απόλυτα αυτή την προσπάθεια και στο τέλος ήρθε η δικαίωση με έναν τίτλο έπειτα από 34 χρόνια προσμονής και ελπίδας. Ως κερασάκι στην τούρτα, κατακτήθηκε και το Κύπελλο, με τον ΠΑΟΚ να νικάει 1-0 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με γκολ του Άκπομ.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ËÁÌÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ËÁÌÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Αναφορικά με το ρόστερ του Δικεφάλου, είχε πληρότητα σε όλες τις θέσεις. Ο Πασχαλάκης ήταν "Σούπερμαν" στο τέρμα, οι Βιεϊρίνια και Μάτος σε σούπερ κατάσταση, το δίδυμο Βαρέλα - Κρέσπο απροσπέλαστο πίσω και από 'κει και πέρα πλειάδα επιλογών για τον Ρουμάνο τεχνικό. Ο Δικέφαλος είχε ρόστερ με Λημνιό, Πέλκα, Μαουρίσιο (χτύπησε σοβαρά τον Μάρτιο), Μπίσεσβαρ, Σάκχοφ, Καντουρί, Κάνιας, Ολιβέιρα, Ζαμπά, Πρίγιοβιτς (ως τον Δεκέμβριο), Άκπομ, Σβιντέρσκι (από τον Γενάρη), ενώ τραυματίστηκε σοβαρά και ο Βέρνμπλουμ, με αποτέλεσμα να παίξει λίγο. Αντιλαμβάνεται κάποιος ότι είχε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές στη φαρέτρα του ο Λουτσέσκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ