ΜΠΑΣΚΕΤ

Τζόρνταν: Η "Chicago Tribune" το 1995 εξήγησε με ιατρικούς όρους γιατί ο "Air" ήταν άστοχος στο ντεμπούτο του

Τζόρνταν: Η "Chicago Tribune" το 1995 εξήγησε με ιατρικούς όρους γιατί ο "Air" ήταν άστοχος στο ντεμπούτο του
AP Photo/ Kevin Larkin AP PHOTO/ KEVIN LARKIN

Η "Chicago Tribune" είχε τρελάνει κόσμο μετά την επιστροφή του Τζόρνταν στην δράση το 1995, αφού μετά το άστοχο ντεμπούτο του εξήγησε με ένα ανατομικό σκίτσο και ιατρικούς όρους πού οφειλόταν αυτό.

Στο “ Last Dance” ο κόσμος έχει την ευκαιρία να καταλάβει μεταξύ άλλων πως όταν αγωνιζόταν ο Μάικλ Τζόρνταν όλα περιφέρονταν γύρω από αυτόν. Ο κόσμος ήθελε να ξέρει τα πάντα για αυτόν. Και τα ΜΜΕ της εποχής ήθελαν να τα δώσουν όλα.

Μία ακόμα απόδειξη για αυτό είναι ένα δημοσίευμα από την "Chicago Tribune" που βρήκε ένας χρήστης του twitter από το μακρινό 1995, μία ημέρα μετά το ντεμπούτο του Μάικλ Τζόρνταν κόντρα στους Πέισερς για την σεζόν 1994/95 στις 19 Μαρτίου 1995.

Προερχόμενος από 18μηνη αποχή από το μπάσκετ όπου είχε εστιάσει το μπέιζμπολ, ο Τζόρνταν ήταν εμφανώς σκουριασμένος, μένοντας στους 19 πόντους με 7/28 σουτ στην ήττα των Μπουλς με 103-96. Η "Chicago Tribune" λοιπόν θέλησε να εξηγήσει στον κόσμο με ιατρικούς όρους πού οφειλόταν αυτό.

Στο δημοσίευμά της λοιπόν είχε μία φωτογραφία του Τζόρνταν και δίπλα παρουσίαζε ανατομικά έναν ανθρώπινο πήχη δεξιού χεριού, όπου φαινόντουσαν οι μύες. Εκεί, έκανε μία ανάλυση με ιατρικούς όρους, όπου τόνιζε ότι ήταν θέμα χρόνου για τον Τζόρνταν να βρει ρυθμό, αλλά θα χρειαζόταν προπόνηση, αφού το νευρικό και το μυϊκό σύστημά του ήταν προσαρμοσμένα για να παίξει μπέιζμπολ!

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα ανέφερε: " Η πρόκληση που αντιμετωπίζει ο Τζόρνταν είναι να προπονήσει ξανά το νευρικό του σύστημα και τους μύες του που τους είχε προγραμματίσει για το μπέιζμπολ. Η προπόνηση και ο χρόνος θα του φέρουν πίσω κινήσεις και το κινητικό σύστημα του μπάσκετ.

Όσο καιρό έκανε προπόνηση για το μπέιζμπολ, πέρασε πολλές ώρες για να προπονήσει τους μύες που κάνουν κάμψη του καρπού. Το να σουτάρει κάποιος με φινετσάτο τρόπο στο μπάσκετ εξαρτάται εξίσου από την ανάπτυξη των μυών που κάνουν έκταση του πήχη. Αν οι καμτήρες μύες υπεραναπτυχθούν ίσως επηρεάσουν το σουτ. Οι εκτείνοντες μύες πρέπει να δυναμώσουν για να αντισταθμίσουν τους πιο δυνατούς καμτήρες μύες".

Δείτε το δημοσίευμα:

AP Photo/ Kevin Larkin

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ