ΜΠΑΣΚΕΤ

Η απίθανη ιστορία του Καλιπάρι για τον Μάικλ Τζόρνταν από αγώνα Μπουλς - Νετς

Η απίθανη ιστορία του Καλιπάρι για τον Μάικλ Τζόρνταν από αγώνα Μπουλς - Νετς

Πίσω στο 1996, ο ρούκι Κέρι Κιτλς έβαλε 17 πόντους στην πρώτη περίοδο στο Σικάγο. Τι ακολούθησε; Καταιγίδα, με τον Τζον Καλιπάρι να θυμάται πως τον είχε... προϊδεάσει ο Μάικλ Τζόρνταν (VIDEO).

Αυτή η ιστορία, μία από τις εκατοντάδες που έχουν βγει στο προσκήνιο τις τελευταίες εβδομάδες, έχει τρεις πρωταγωνιστές. Τον Τζον Καλιπάρι, προπονητή του Κεντάκι, τον Κέρι Κιτλς, παλαίμαχο μπασκετμπολίστα και τον Μάικλ Τζόρνταν, για τον οποίο δεν χρειάζονται συστάσεις. Αυτή η ιστορία συνέβη στις 23 Δεκεμβρίου του 1996, στη ρούκι σεζόν του Κιτλς που ήταν μάλλον ενθουσιασμένος από το γεγονός ότι αντιμετώπιζε τον MJ στο Σικάγο.

Οι Μπουλς, λοιπόν, υποδέχθηκαν εκείνο το βράδυ τους Νετς. 24-3 το ρεκόρ των γηπεδούχων, 6-17 το ρεκόρ των φιλοξενούμενων, υπήρχε δηλαδή ξεκάθαρο φαβορί και ακόμη πιο ξεκάθαρο αουτσάιντερ. Και όμως, στο φινάλε της πρώτης περιόδου το σκορ έλεγε 18-32 υπέρ της ομάδας του Νιου Τζέρζι, με τον πρωτοεμφανιζόμενο εκείνη τη σεζόν Κιτλς (είχε επιλεγεί στο νούμερο 8 του Draft) να έχει ήδη 17 πόντους. Τι συνέβη στη συνέχεια;

" Κάθομαι με τον ασίσταντ μου, τον Κένι Γκάτισον. Ο Τζόρνταν με κοιτούσε. Λέω λοιπόν στον Κένι "γιατί με κοιτάζει;". Μου έκανε ένα σήμα, το μηδέν, με το χέρι του. Γύρισα το κεφάλι μου και τον ξαναρώτησα "τι μπορεί να σημαίνει αυτό;". Ο Κένι μου απάντησε "δεν νομίζω πως θα τον αφήσει να βάλει άλλο καλάθι" είπε ο Τζον Καλιπάρι στον Τσαρλς Μπάρκλι, σε ακόμα μία ιστορία που δείχνει πόσο ανταγωνιστικός ήταν ο Μάικλ Τζόρνταν και πως έβρισκε συνεχώς κίνητρα για να διατηρεί το παιχνίδι του στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

Για την ιστορία, οι Μπουλς είχαν νικήσει με το ευρύ 113-81. Το σκορ της δεύτερης περιόδου ήταν 37-13 (!) με τον MJ να βάζει σε εκείνο το διάστημα τους 14 από τους 24 πόντους του. Ο Κιτλς τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους, καθώς κατάφερε (διότι περί κατορθώματος πρόκειται) να πετύχει άλλους δύο μετά από τους 17 στην πρώτη περίοδο στην οποία είχε 7/7 σουτ.

Δείτε τον Καλιπάρι να θυμάται τι είχε συμβεί εκείνο το βράδυ:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ