ROLAND GARROS

Ζβέρεφ - Ναδάλ: Ο Γερμανός έσπασε την ασύλληπτη κατάρα του και ψάχνει την υπέρβαση κόντρα στον Ισπανό

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ
Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ © 2022 JEAN-FRANCOIS BADIAS/AP IMAGES

Ο Σάσα Ζβέρεφ κατάφερε να σπάσει μια απίστευτη κατάρα που είχε σε Grand Slam απέναντι σε αθλητές του Top10 και απέναντι του έχει την τεράστια πρόκληση του Ράφα Ναδάλ.

Το βράδυ της Τρίτης (31/05) ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ εξασφάλισε την παρουσία του στα ημιτελικά του Roland Garros για δεύτερη διαδοχική χρονιά μετά τη νίκη του απέναντι στον Αλκαράθ.

Ο 25χρονος Γερμανός έκανε μία από τις πιο ουσιώδεις εμφανίσεις του, απέφυγε τα αβίαστα λάθη και έφτασε σε μία μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν αθλητή που έμοιαζε ασταμάτητος.

Η συγκεκριμένη επικράτηση έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Ζβέρεφ αφού κατάφερε να σπάσει μια κατάρα που τον κυνηγούσε εδώ και χρόνια σε Grand Slam.

Ο Γερμανός μπορεί να είναι μόνιμο μέλος του Τοπ10 της παγκόσμιας κατάταξης από το 2017 μέχρι και σήμερα, ωστόσο δεν τα πήγαινε καλά απέναντι σε αθλητές που βρίσκονταν στην πρώτη δεκάδα.

Για την ακρίβεια δεν είχε σταυρώσει νίκη πριν την αναμέτρηση με τον Αλκαράθ. Ο Αλεξαντερ Ζβέρεφ είχε αντιμετωπίσει 11 φορές αθλητές του Top10 σε Grand Slam και μετρούσε ισάριθμες ήττες.

Μάλιστα, από αυτές τις αναμετρήσεις στις οκτώ ήταν και ο ίδιος μέλος της πρώτης δεκάδας της παγκόσμιας κατάταξης!

Ψάχνει την υπέρβαση κόντρα στον Ναδάλ

Ο Γερμανός δεν έχει κρύψει πως θέλει να φτάσει στην κατάκτηση ενός Grand Slam και κόντρα στον Αλκαράθ έδειξε έτοιμος να διεκδικήσει τις πιθανότητές του.

Μόνο που το έργο του στον ημιτελικό μόνο εύκολο δεν θα είναι. Οι ήττες του Ραφαέλ Ναδάλ στο Roland Garros είναι στα όρια του στατιστικού λάθους. Για την ακρίβεια το βράδυ της Τρίτης ο Ράφα έφτασε τις 110 νίκες σε 113 αναμετρήσεις στο αγαπημένο του γαλλικό όπεν.

Μένει να δούμε εάν ο Γερμανός θα καταφέρει να κάνει μία ακόμα υπέρβαση ή Ράφα θα κάνει ένα ακόμα βήμα προς την κατάκτηση του 22ου Grand Slam τίτλου του και του 14ου στο Roland Garros.

TAGS ROLAND GARROS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ