ROLAND GARROS

Roland Garros: Ο Ζβέρεφ σταμάτησε τον Αλκαράθ, επικράτησε 3-1 και προκρίθηκε στα ημιτελικά

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον Κάρλος Αλκαράθ στο Roland Garros
Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον Κάρλος Αλκαράθ στο Roland Garros 2022 AP PHOTO/JEAN-FRANCOIS BADIAS

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση επικράτησε 3-1 σετ του Κάρλος Αλκαράθ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Roland Garros.

Ο πρώτος προημιτελικός στο ταμπλό των ανδρών ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακός. Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση κατέβαλε την αντίσταση του Αλκαράθ, επικράτησε 3-1 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Roland Garros για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

Οι δυο τους μονομάχησαν για τρεις ώρες και 18 λεπτά σε ένα κλειστό παιχνίδι το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Μετά από αυτή τη νίκη του ο Ζβέρεφ περιμένει το νικητή της τιτανομαχίας ανάμεσα στον Ναδάλ και τον Τζόκοβιτς.

Ο Γερμανός έχει αρνητική παράδοση απέναντι και στους δύο. Με τον Ναδάλ έχει αναμετρηθεί εννιά φορές και μετρά έξι ήττες, ενώ απέναντι στον Τζόκοβιτς έχει φύγει ηττημένος επτά φορές σε έντεκα αναμετρήσεις.

Το ματς: Από την αρχή του αγώνα ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ έδειχνε αποφασισμένος να μη χαρίσει εύκολους πόντους στον Αλκαράθ και ταυτόχρονα να τον πιέσει όσο περισσότερο μπορεί.

Ο 19χρονος Ισπανός ήταν αυτός που έφτασε πρώτος σε break point, όμως ο Γερμανός το έσβησε. Αντίθετα ο Ζβέρεφ κατάφερε να δημιουργήσει τρία break points στο πέμπτο game εκμεταλλεύτηκε το τρίτο εξ αυτών για να προηγηθεί με 3-2. Στη συνέχεια χάνοντας μόλις έναν πόντο σε τρία service game κατάφερε να κλείσει το πρώτο σετ με 6-4.

Παρόμοια εικόνα είχαμε και στο δεύτερο σετ. Ο Αλκαράθ έφτασε πρώτος σε break point, αλλά ο Ζβέρεφ είχε πάλι την απάντηση. Στο έβδομο game ο Γερμανός έκανε το break και στο τέλος άντεξε στην πίεση του Ισπανού για να φτάσει στο 2-0 και πάλι με 6-4.

Στο τρίτο σετ οι δυο αθλητές κατάφεραν να κρατήσουν μέχρι το τέλος χωρίς προβλήματα το σερβίς τους. Έτσι, όλη η δράση ήταν στο ένατο και δέκατο game. Ο Αλκαράθ έσβησε match point του Ζβέρεφ και στη συνέχεια έκανε εκείνος το break για να πάρει το σετ με 6-4 και να μειώσει σε 2-1.

Παρόμοια ήταν η εικόνα και στο τέταρτο σετ αφού εκ νέου όλη η δράση ήταν στο ένατο και δέκατο game. Αυτή τη φορά όμως ο Ζβέρεφ κατάφερε να εκμεταλλευτεί το break point που δημιούργησε για να προηγηθεί με 5-4, αλλά ο Αλκαράθ απάντησε με break back για το 5-5.

Αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους και οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ για πρώτη φορά στις μεταξύ τους μονομαχίες. Τελικά ο Ζβέρεφ ήταν εκείνος που κυριάρχησε στο τάι μπρέικ και πανηγύρισε μια μεγάλη πρόκριση.

TAGS ROLAND GARROS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ