WTA

Ζαμπέ - Σάκκαρη 2-1: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός για την Ελληνίδα τενίστρια

Maria Sakkari of Greece returns the ball to Ons Jabeur of Tuniusia during their match at the Italian Open tennis tournament, in Rome, Friday, May 13, 2022. (AP Photo/Andrew Medichini)
Maria Sakkari of Greece returns the ball to Ons Jabeur of Tuniusia during their match at the Italian Open tennis tournament, in Rome, Friday, May 13, 2022. (AP Photo/Andrew Medichini) © 2022 ANDREW MEDICHINI / AP IMAGES

Η Μαρία Σάκκαρη πήρε το πρώτο σετ, βρέθηκε μπροστά στο δεύτερο με 5-2 αλλά εν τέλει έχασε οκτώ συνεχόμενα γκέιμ με την Ζαμπέ να φτάνει εν τέλει στην ανατροπή και τη νίκη με 2-1 σετ (1-6, 7-5, 6-1 ).

Μια από τις πιο σκληρές ήττες της καριέρας της γνώρισε η Μαρία Σάκκαρη, που αν και προηγήθηκε με 6-1, 5-2 και 30-0 της Ονς Ζαμπέ (Νο9), έχασε 11 από τα επόμενα 12 games του αγώνα και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά της Ρώμης.

Αδιανόητη ανατροπή πέτυχε η Τυνήσια, πρωταθλήτρια της περασμένης εβδομάδας στο Mutua Madrid Open και προκρίθηκε στις "4" καλύτερες του Internazionali BNL D’Italia, όπου θα αντιμετωπίσει μια εκ των Ντάρια Κασάτκινα και Τζιλ Μπελέν Τάιχμαν.

Μετά από δυο ώρες μάχης, η Ζαμπέρ επικράτησε της Σάκκαρη με 1-6, 7-5, 6-1 και πανηγύρισε την 10η συνεχόμενη νίκη της στο Tour, με τρόπο, πραγματικά, απίστευτο.

Τα σετ: 1-6, 7-5, 6-1

Ποιος να το πίστευε, με το σκορ, αλλά κυρίως την εικόνα που είχε το ματς μέχρι το 6-1, 5-2 υπέρ της Σάκκαρη, πως η Ζαμπέ θα έβρισκε τον τρόπο να επιστρέψει και να κάνει δική της την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Μαρία ήταν το απόλυτο αφεντικό στο ματς μέχρι τα μέσα του 2ου set και έδειχνε να οδεύει με μαθηματική ακρίβεια, στην κατάκτηση μιας σπουδαίας νίκης, που θα σήμαινε την πρόκρισή της στα ημιτελικά της Ρώμης, για 2η φορά στην καριέρα της.

Με το σκορ στο 30-0 όμως, όταν η Σάκκαρη σέρβιρε για τη νίκη στο 8ο game του 2ου κομματιού του αγώνα, η Ζαμπέ… αφηνίασε και έκτοτε… ξέχασε να χάσει game. Το αδιανόητο blackout για την 26χρονη Ελληνίδα ήρθε και ήταν μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Η Μαρία έχασε τους 21 από τους επόμενους 28 πόντους του ματς και απώλεσε πέντε σερί games, για να χάσει με 7-5 το 2ο set. Ήδη, το νερό είχε μπει στο αυλάκι. Η Σάκκαρη είχε βγει εκτός ρυθμού και εκτός… εαυτού.

Η Ζαμπέ συνέχισε να εντυπωσιάζει, πάτησε γερά το πόδι της στο γκάζι και φτάνοντας το σερί κερδισμένων games στο 8-0, προηγήθηκε με 3-0 στο καθοριστικό set. Αν και η Μαρία βρήκε προσωρινή απάντηση, μειώνοντας σε 3-1, η Τυνήσια κέρδισε και τα επόμενα τρία games, για να φτάσει στην επική ανατροπή.

TAGS WTA ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ