WTA FINALS

WTA Finals: Πρώτη φιναλίστ του τελικού η φοβερή Μουγκουρούθα

Η Γκαρμπινιέ Μουγκουρούθα πανηγυρίζει έναν πόντο που σημείωσε στα WTA Finals
Η Γκαρμπινιέ Μουγκουρούθα πανηγυρίζει έναν πόντο που σημείωσε στα WTA Finals © 2021 REFUGIO RUIZ/ AP IMAGES

Η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα κέρδισε τον "εμφύλιο" με την Πάολα Μπαντόσα και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό των φετινών WTA Finals, περιμένοντας πλέον την αναμέτρηση της Μαρίας Σάκκαρη με την Ανέτ Κόνταβεϊτ (03:30GR), για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει εκεί.

Η πολύπειρη Ισπανίδα, πρώην Νο1 τενίστρια του κόσμου και νυν Νο5, Γκαρμπινιέ Μουγκουρούθα επικράτησε της συμπατριώτισσάς της (Νο10) με 6-3, 6-3 και πανηγύρισε την 3η συνεχόμενη νίκη της στη Γουαδαλαχάρα.

Από την πρεμιέρα της έχει να ηττηθεί η Μουγκουρούθα (από την Καρολίνα Πλίσκοβα), που μετράει πλέον έξι συνεχόμενα κερδισμένα sets στο τουρνουά.

Αυτήν είναι η παρθενική πρόκριση της 28χρονης στον τελικό των WTA Finals, μιας και τις τρεις προηγούμενες χρονιές που ήταν παρούσα στη διοργάνωση, είτε αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων (2016, 2017), είτε στα ημιτελικά (2015).

Αυτή τη φορά όμως, έσπασε το ρόδι, κέρδισε την "πρωτάρα" Μπαντόσα και πρόσθεσε ακόμη μια σπουδαία επιτυχία στο βιογραφικό της.

Μάλιστα, με αυτή τη νίκη, εξασφάλισε την επάνοδό της στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης από την ερχόμενη εβδομάδα. Σε περίπτωση κατάκτησης του τίτλου, θα μειώσει τη διαφορά της από τη Νο2, Αρίνα Σαμπαλένκα, στους 695 WTA πόντους.

Για να κερδίσει τη Μπαντόσα, η Μουγκουρούθα χρειάστηκε να σερβίρει τρομερά, μιας και δεν άφησε την αντίπαλό της να φτάσει σε break.

Πιο συγκεκριμένα, κέρδισε 40/57 πόντους πίσω από το σερβίς της και με 3/11 break points, έφτασε στην επικράτηση. Μόλις με 10 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε τον ημιτελικό η νικήτρια, που "έκλεισε" το ματς μέσα σε 86 λεπτά.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS WTA FINALS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ