WTA FINALS

WTA Finals: Νίκες για Πλίσκοβα, Κονταβέιτ στην πρεμιέρα

Η Καρολίνα Πλίσκοβα, αντίπαλος της Μαρίας Σάκκαρη
Η Καρολίνα Πλίσκοβα, αντίπαλος της Μαρίας Σάκκαρη AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II

Η Καρολίνα Πλίσκοβα και η Ανέτ Κονταβέιτ ήταν οι νικήτριες της πρώτης ημέρας στο WTA Finals αφού επικράτησαν των Μουγκουρούθα και Κρεϊτσίκοβα αντίστοιχα.

Η Καρολίνα Πλίσκοβα ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής των ομίλων του WTA Finals στη Γουαδαλαχάρα κερδίζοντας στα τρία σετ την Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα ενώ η Ανέτ Κόνταβέιτ συνέχισε την εξαιρετική της πορεία, επικρατώντας με straight sets της Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα.

Στο βραδινό παιχνίδι της πρεμιέρας, η Πλίσκοβα κατάφερε να διατηρήσει τη ψυχραιμία της στα κρίσιμα σημεία του αγώνα απέναντι στην δύο φορές πρωταθλήτρια σε Grand Slam, Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα, φτάνοντας στην τελική επικράτηση με ανατροπή 4-6, 6-2, 7-6(6) μετά από 2 ώρες και 28 λεπτά αγώνα.

Ήταν η 9η νίκη της Τσέχας σε 11 αναμετρήσεις με την Μουγκουρούθα και η 3η σε ισάριθμες συναντήσεις στη διοργάνωση του WTA Finals.

Η Ισπανίδα, προηγήθηκε με break στο ξεκίνημα του καθοριστικού σετ, όμως είδε την αντίπαλό της να ισοφαρίζει άμεσα (1-1) ενώ κατάφερε να ωθήσει στο tie break το σετ, παρά τα δύο match points της Πλίσκοβα στο 4-5.

Στο breaker, η Πλίσκοβα ήταν και πάλι σταθερά μπροστά και στην 4η ευκαιρία της για match point, ολοκλήρωσε μια σπουδαία ανατροπή.

Νωρίτερα, στο άλλο ματς του ομίλου η Ανέτ Κόνταβέιτ συνέχισε τα εξαιρετικά αποτελέσματα των τελευταίων μηνών και με 6-3, 6-4 επί της κατόχου του Γαλλικού Όπεν, Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, πήρε σαφές προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η 25χρονη Εσθονή, Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης, χρειάστηκε μόλις 1 ώρα και 15 λεπτά για τη νίκη πετυχαίνοντας από ένα break σε κάθε σετ.

Στην επόμενη αγωνιστική του ομίλου θα αναμετρηθούν οι δύο νικήτριες Κονταβέιτ-Πλίσκοβα και οι δύο ηττημένες Κρεϊτσίκοβα-Μουγκουρούθα.

Πηγή: Tennis24

TAGS WTA FINALS WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ