WIMBLEDON

Wimbledon: Βαρύ πρόστιμο σε Τσιτσιπά και Κύργιο για τη συμπεριφορά τους

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο παιχνίδι κόντρα στον Κύργιο
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο παιχνίδι κόντρα στον Κύργιο 2022 AP PHOTO/ALBERTO PEZZALI

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τιμωρήθηκε με πρόστιμο 9.500 ευρώ για τη φάση που παραλίγο να χτυπήσει τον Κύργιο. Πρόστιμο και στον Αυστραλό για τη γλώσσα που χρησιμοποιούσε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Νικ Κύργιος έκοψε την πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Wimbledon, καθώς επικράτησε με 3-1 σετ (6-7, 6-4, 6-3. 7-6) με ανατροπή, σε ένα παιχνίδι που είχε αρκετή ποιότητα και από τους δύο, αλλά και μεγάλη ένταση. Ο Αυστραλός με τα γνωστά του... τερτίπια προκαλούσε συνεχώς τον Έλληνα τενίστα, ο οποίος δεν κράτησε την ψυχραιμία του κάτι που φάνηκε και στο παιχνίδι του.

Κατά την διάρκεια του αγώνα ο εκνευρισμένος Τσιτσιπάς πέταξε με δύναμη το μπαλάκι στον Κύργιο κοντεύοντας να τον χτυπήσει. Γι' αυτή του την ενέργεια τιμωρήθηκε με πρόστιμο 10.000 δολαρίων (περίπου 9.500 ευρώ).

Στα πιο μαλακά έπεσε ο Κύργιος, ο οποίος θα αναγκαστεί να πληρώσει 4.000 δολάρια (περίπου 3.800 ευρώ) για την γλώσσα που χρησιμοποιούσε στο παιχνίδι. Άλλωστε οι διαμαρτυρίες του προς τον διαιτητή ήταν συχνές.

Φυσικά η κόντρα των δύο συνεχίστηκε μετά τον αγώνα με ανταλλαγές δηλώσεων: "Κάνει συνέχεια bullying, πρέπει να σταματήσει" ανέφερε ο Τσιτσιπάς, για να απαντήσει ο Κύργιος: "Δεν τον γουστάρει κανείς, είναι soft".

TAGS WIMBLEDON ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΝΙΚ ΚΥΡΓΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ