WIMBLEDON

Wimbledon: Οι πολλές μεγάλες απουσίες και η μεγάλη επιστροφή

Ο Ντανίιλ Μεντβέντεφ
Ο Ντανίιλ Μεντβέντεφ © 2022 MARCIO JOSE SANCHEZ/AP IMAGES

Η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή του Wimbledon έχει μπει στην τελική της ευθεία και δεδομένα θα έχουμε πολλές και σημαντικές απουσίες, αλλά και μία μεγάλη επιστροφή.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (24/06) διεξάγεται η κλήρωση του Wimbledon η οποία θα έχει πολλές ιδιαιτερότητες και δεν θα θυμίζει σε τίποτα τα προηγούμενα χρόνια.

Δεδομένα το γεγονός ότι φέτος όχι μόνο δεν θα δοθούν βαθμοί στους αθλητές, αλλά θα αφαιρεθούν οι περσινοί λόγω της απόφασης για μη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών έχει φέρει πολλές αντιδράσεις.

Την ίδια ώρα θα υπάρχουν πολλές και σημαντικές απουσίες στο ιστορικό τουρνουά, αλλά και μια μεγάλη επιστροφή.

Πάμε να τα δούμε πιο αναλυτικά. Αρχίζουμε πρώτα από τις κυρίες. Δεδομένα δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής η τριάδα από την Λευκορωσία (Αρίνα Σαμπαλένκα, Βικτόρια Αζαρένκα και Αλιακσάντρα Σάσνοβιτς, αλλά και οι Ρωσίδες Ντάρια Κασάτκινα, Λιουντμίλα Σαμσόνοβα, Αναστασία Παβλιουτσένκοβα, Βερόνικα Κουντερμέτοβα, Εκατερίνα Αλεξαντρόβα). Όλες τους είναι αθλήτριες της πρώτης πενηντάδας.

Από εκεί και πέρα δεδομένα εκτός θα είναι αθλήτριες όπως οι Ναόμι Οσάκα, Λέιλα Φερνάντεζ, Σοφία Κένιν και Ελίνα Σβιτολίνα λόγω τραυματισμών. Αντίθετα, στο ιστορικό τουρνουά θα συμμετάσχει κανονικά η τεράστια Σερίνα Γουίλιαμς.

Σειρά τώρα για το ταμπλό των ανδρών. Από εκεί θα απουσιάσουν το Νο1 και το Νο2 για διαφορετικούς λόγους. Δικαίωμα συμμετοχής δεν έχουν οι Ντανίλ Μεντβέντεβ, Αντρέι Ρούμπλεβ, Κάρεν Κατσάνοβ, Ασλάν Καράτσεβ και Ίλια Ιβάσκα.

Από εκεί και πέρα λόγω τραυματισμού είναι εκτός και οι Ζβέρεβ, Τιμ και Μονφίς, αλλά και φυσικά ο ανέτοιμος Ρότζερ Φέντερερ.

TAGS WIMBLEDON ATP WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ