WIMBLEDON

Wimbledon: Νέα βασίλισσα η Βοντρούσοβα, νίκησε τη Ζαμπέ στον τελικό

Czech Republic's Marketa Vondrousova reacts after winning the first set against Tunisia's Ons Jabeur in the final of the women's singles on day thirteen of the Wimbledon tennis championships in London, Saturday, July 15, 2023. (AP Photo/Alberto Pezzali)
Czech Republic's Marketa Vondrousova reacts after winning the first set against Tunisia's Ons Jabeur in the final of the women's singles on day thirteen of the Wimbledon tennis championships in London, Saturday, July 15, 2023. (AP Photo/Alberto Pezzali) AP

Η Μαρκέτα Βοντρούσοβα επικράτησε 2-0 σετ της Ονς Ζαμπέ και κατέκτησε το Wimbledon ολοκληρώνοντας έτσι την ονειρική της πορεία.

Η ονειρική πορεία της Μαρκέτα Βοντρούσοβα έφτασε μέχρι το τέλος της διαδρομής φτάνοντας στην κατάκτηση του Wimbledon.

Η 24χρονη Τσέχα (Νο42 στην Παγκόσμια κατάταξη) επικράτησε 2-0 σετ της Ονς Ζαμπέ σε μία ώρα και είκοσι λεφτά κατακτώντας το πρώτο της Grand Slam τίτλο.

Για την ακρίβεια η Βοντρούσοβα ξεπέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα της τον τρίτο γύρο ενός Grand Slam και κατάφερε να φτάσει μέχρι το τρόπαιο.

Το ματς: Ο τελικός ήταν γεμάτος break. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο τενίστριες έσπασαν η μία το σερβίς της άλλης δέκα φορές. Εκείνη που έκανε το πρώτο break ήταν η Ζαμπέ με την Βοντρούσοβα να απαντά άμεσα για να φέρει το σετ σε ισορροπία.

Η Τυνήσια έκανε νέο break για να προηγηθεί με 4-2, όμως η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στην Τσέχα η οποία με τέσσερα διαδοχικά κερδισμένα games έκλεισε το πρώτο σετ με 6-4.

Η Βοντρούσοβα μπήκε στο δεύτερο σετ με break, όμως η Ζαμπέ απάντησε με τρία διαδοχικά games για να προηγηθεί με 3-1. Κάπου εκεί όμως το μομέντουμ άλλαξε ξανά.

Η Τσέχα πήρε τα επόμενα πέντε από τα έξι games για να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου κλείνοντας το δεύτερο σετ με 6-4.

TAGS WIMBLEDON WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ