WIMBLEDON

Wimbledon: Επέστρεψε ορεξάτος ο Μάρεϊ μέσα σε αποθέωση

Ο Άντι Μάρεϊ πανηγυρίζει πόντο που σημείωσε κόντρα στον Νικολόζ Μπασιλασβίλι
Ο Άντι Μάρεϊ πανηγυρίζει πόντο που σημείωσε κόντρα στον Νικολόζ Μπασιλασβίλι © 2021 KRISTU WIGGLESWORTH / AP IMAGES

Ο Άντι Μάρεϊ απέδειξε για ακόμη μια φορά πόσο σπουδαίος αθλητής είναι, καθώς νίκησε τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι με 3-1 σετ ( 6-4, 6-3, 5-7, 6-3), δείχνοντας ότι έχει αφήσει πίσω του τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν τα τελευταία χρόνια.

Από τον παράδεισο, στην κόλαση και πάλι πίσω στον παράδεισο, ήταν το δρομολόγιο του Σκωτσέζου στην πρεμιέρα του στο Wimbledon, μιας και έβαλε τα χέρια του για να βγάλει τα μάτια του, όμως εν τέλει έφυγε από το κεντρικό court του All England Club, με μια παλικαρίσια πρόκριση.

Στο ντεμπούτο του στο τουρνουά και παράλληλα στο πρώτο του ματς στο All England Club μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια, έκανε μια μπουκιά το Νο24 του ταμπλό για περίπου δυο ώρες, όταν και προηγήθηκε με 6-4, 6-3, 5-0.

Όμως, ένα πρωτόγνωρο black out, τον οδήγησε στο να χάσει επτά σερί games, να απωλέσει το 3ο set και να κάνει θρίλερ τον αγώνα. Τελικά όμως, επικράτησε με 6-4, 6-3, 5-7, 6-3 του Νικολόζ Μπασιλασβίλι και προκρίθηκε στους "64" της διοργάνωσης.

Χάρμα οφθαλμών για μεγάλο χρονικό διάστημα, ήταν ο κάτοχος τριών Grand Slam τίτλων και πρώην Νο1 τενίστας στον κόσμο, που χάρηκε όσο τίποτε άλλο την εμφάνισή του, πανηγυρίζοντας έξαλλα, σχεδόν κάθε πόντο που κέρδιζε απέναντι στον Γεωργιανό.

Το γρασίδι... του πάει και το απέδειξε για πολλοστή φορά. Δεν είναι τυχαία άλλωστε πρωταθλητής στο Wimbledon 2013 και στο Wimbledon 2016.

Ακόμη και μετά από τόσες περιπέτειες υγείας, ο 34χρονος βρήκε τον τρόπο να κάνει το ιδανικό ντεμπούτο στο τουρνουά, εξαργυρώνοντας και με το παραπάνω τη Wild Card των διοργανωτών.

Στον 2ο γύρο, ο Μάρεϊ θα συναντήσει έναν εκ των Άρθουρ Ρίντερνεχ και Όσκαρ Ότε, που βρίσκονται στο... 9-9 του 5ου set. Λόγω σκότους, το παιχνίδι τους διεκόπη και θα συνεχιστεί την Τρίτη.

Αν παρουσιαστεί όπως κόντρα στον Μπασιλασβίλι, πάντως, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι η πορεία του στο Λονδίνο δεν θα σταματήσει στον 2ο γύρο.

Το παιχνίδι του σε γενικές γραμμές ήταν εξαιρετικό, με μοναδική παραφωνία εκείνο το τρομερό σερί επτά χαμένων games, που του άφησε σίγουρα πικρία και αν μη τι άλλο "τσαλάκωσε" την εικόνα του.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS WIMBLEDON
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ