WIMBLEDON

Wimbledon: Αποσύρθηκε ο περσινός φιναλίστ, Ματέο Μπερετίνι, λόγω κορονοϊού

Ο Ματέο Μπερετίνι κόντρα στον Φιλίπ Κραΐνοβιτς στον τελικό του Queens
Ο Ματέο Μπερετίνι © 2022 ALBERTO PEZZALI/ASSOCIATED PRESS

Μέσω ανάρτησής του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Ματέο Μπερετίνι, περσινός φιναλίστ του Wimbledon, έκανε γνωστό πως αποσύρεται από το βρετανικό Grand Slam, καθώς λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα του με τον Κριστιάν Γκαρίν ανιχνεύθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ο Ματέο Μπερετίνι μπήκε με τις καλύτερες προϋποθέσεις το Wimbledon και με ρεκόρ 9-0 ενόψει του βρετανικού Grand Slam στο All England Club, καθώς και με 20 νίκες στα 21 τελευταία παιχνίδια στο χόρτο. Ο περσινός φιναλίστ του Wimbledon, δεν θα μπορέσει όμως να αγωνιστεί στη διοργάνωση, καθώς ανιχνεύθηκε θετικός στον κορονοϊό.

O 26χρονος Ιταλός είχε μπει δυναμικά στη σεζόν του χόρτου κατακτώντας τα δύο τουρνουά που συμμετέχει (Στουτγάρδη και Κούινς), ωστόσο ύστερα από συμπτώματα που εμφάνισε προχώρησε σε τεστ ανίχνευσης και βγήκε θετικός στον ιό. Το Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης επρόκειτο να κάνει πρεμιέρα σήμερα για τον πρώτο γύρο στο βρετανικό Grand Slam απέναντι στον Κριστιάν Γκαρίν (Νο43), ενώ πριν λίγες μέρες κατέκτησε το σπουδαίο τουρνουά του Κουίνς. Χθες επίσης την απόσυρσή του για τον ίδιο λόγο έκανε γνωστή και ο Μαρίν Τσίλιτς, φιναλίστ του 2017.

Η απουσία του αποτελεί μέγα πλήγμα σ’ ένα τουρνουά που θα απουσιάσουν και άλλα μεγάλα ονόματα του αθλήματος. Ο Ιταλός έγραψε ειδικότερα: "Είμαι λυπημένος που ανακοινώνω ότι πρέπει να αποσυρθώ από το Wimbledon λόγω θετικού αποτελέσματος τεστ ston COVID-19. Είχα συμπτώματα γρίπης και απομονώθηκα τις τελευταίες μέρες. Παρά τα συμπτώματα που δεν ήταν σοβαρά, αποφάσισα ότι ήταν σημαντικό να κάνω άλλη μια εξέταση σήμερα το πρωί για να προστατεύσω την υγεία και την ασφάλεια των συναθλητών μου και όλων των άλλων που συμμετέχουν στο τουρνουά. Δεν έχω λόγια να περιγράψω την ακραία απογοήτευση που νιώθω. Το όνειρο τελείωσε για φέτος, αλλά θα επιστρέψω πιο δυνατός. Ευχαριστώ για την υποστήριξη”.

TAGS WIMBLEDON ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ