MADRID OPEN

Βέκιτς - Σάκκαρη 0-2: Στον τρίτο γύρο του Madrid Open η Μαρία

Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει στο τουρνουά της Γουαδαλαχάρα
Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει στο τουρνουά της Γουαδαλαχάρα © 2023 REFUGIO RUIZ / AP IMAGES

Η Μαρία Σάκκαρη (Νο6) δεν άφησε περιθώρια στην Ντόνα Βέκιτς (Νο38) και με 2-0 σετ (3-6, 2-6) στην πρεμιέρα της στο Madrid Open προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του τουρνουά.

Ιδανικό ξεκίνημα για τη Μαρία Σάκκαρη (Νο6) στην πρεμιέρα της στο Madrid Open και με 2-0 σετ (3-6, 2-6) απέναντι στην Ντόνα Βέκιτς (Νο38) σε 1 ώρα και 23 λεπτά πήρε την πρόκριση για τον τρίτο γύρο, εκεί όπου θα βρει απέναντί της μια εκ των Ελίζ Μέρτενς και Σλόαν Στέφενς.

Αν και η Ελληνίδα αθλήτρια δέχθηκε με το "καλημέρα" break πληρώνοντας τα αβίαστα λάθη της, δεν πτοήθηκε, αλλά απάντησε άμεσα με break και δεύτερο σερί game για το 1-2.

Στη συνέχεια η Σάκκαρη είχε την ευκαιρία να κάνει και 2ο break, όμως η Βέκιτς έσβησε το break point, πήρε το πλεονέκτημα, το εκμεταλλεύτηκε κι έκλεισε το σερβίς της, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Στο 8ο game και κομβικό σημείο για το ματς, η Νο7 του κόσμου έκανε και δεύτερο break. Η Βέκιτς αρχικά, έσβησε με άσσο το πρώτο break point της Σάκκαρη, στη συνέχεια έσβησε και το δεύτερο και πήρε το πλεονέκτημα.

Η Ελληνίδα όμως, το έσβησε και στο τρίτο break point πήρε το 8ο game, κάνοντας το 3-5. Κράτησε το σερβίς της κι έκλεισε το σετ με 3-6 σε 49', κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον 3ο γύρο του Madrid Open.

Στο 2ο σετ η Μαρία ξεκίνησε καλά, η τενίστρια από την Κροατία έσβησε το πρώτο break point, αλλά η Σάκκαρη εκμεταλλεύτηκε το δεύτερο για το 0-1. Προηγήθηκε με 0-2, όμως η Βέκιτς μείωσε στο τρίτο game.

Η Μαρία διατήτησε το προβάδισμα των δύο games και στο 1-3 και το 2-4, ενώ στο 7ο game έκανε και break, δυσκολεύοντας εξαιρετικά το έργο της Βέκιτς. Κράτησε στη συνέχεια το σερβίς και σε 1 ώρα και 23 λεπτά πήρε το εισιτήριο για τον 3ο γύρο.

TAGS MADRID OPEN ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ