ΤΕΝΙΣ

USTA: "Ανοίγει την πόρτα" στο τένις με αμαξίδιο

Japan's Yui Kamiji, left, and Britain's Jordanne Whiley, right, celebrate after defeating Dieke De Groot and Aniek Van Koot of the Netherlands in the women's wheelchair doubles final at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 31, 2020. (AP Photo/Dita Alangkara)
Japan's Yui Kamiji, left, and Britain's Jordanne Whiley, right, celebrate after defeating Dieke De Groot and Aniek Van Koot of the Netherlands in the women's wheelchair doubles final at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 31, 2020. (AP Photo/Dita Alangkara) AP

Η USTA άλλαξε στάση και "άνοιξε την πόρτα" στο τένις με αμαξίδιο, μετά τη διεθνή κατακραυγή που προηγήθηκε.

Μετά τη διεθνή κατακραυγή που προκάλεσε ο πλήρης αποκλεισμός του τένις με αμαξίδιο από το φετινό US Open, η USTA δείχνει ότι αναγνώρισε, έστω και εκ των υστέρων, τους λάθος χειρισμούς της και με επίσημη ανακοίνωσή της έδωσε υποσχέσεις για ορθή επίλυση του ζητήματος.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό της USTA, το τουρνουά US Open για το τένις με αμαξίδιο δεν περιλαμβανόταν στο φετινό πρόγραμμα. Και όχι μόνο αυτό αλλά η USTA δεν ενημέρωσε κανέναν αθλητή με αμαξίδιο ούτε ζητήθηκε η γνώμη τους όπως αναγνωρίζει σήμερα η διοργανώτρια αρχή.

Ο ωμός αποκλεισμός του wheelchair tennis προκάλεσε αντιδράσεις ακόμα και από κορυφαίους τενίστες του τουρ, όπως είναι ο Άντι Μάρεϊ, και υποχρέωσε τη USTA σε μια άρον -άρον υπαναχώρηση:

"Σήμερα, η USTA μαζί με την ηγεσία της ITF για το τένις με αμαξίδιο, είχαμε μια πολύ εποικοδομητική κουβέντα με τους περισσότερους τενίστες με αμαξίδιο που παραδοσιακά συμμετέχουν στο US Open. Aναγνωρίσαμε, εκ μέρους μας, ότι θα έπρεπε να έχουμε επικοινωνήσει νωρίτερα και άμεσα με τους αθλητές του τένις με αμαξίδιο και με κοινή συνεργασία να κάναμε τα σχέδια μας. Δεσμευτήκαμε να κοιτάξουμε, μαζί με τους συμμετέχοντες αθλητές, την καλύτερη δυνατή προσέγγιση για το φετινό τουρνουά. Περιμένουμε το feedback των παικτών ώστε να καταστρώσουμε δράση για το US Open 2020".

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Dita Alangkara

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ