US OPEN

US Open: Ο Μεντβέντεφ εκθρόνισε τον Αλκαράθ και προκρίθηκε στον τελικό

Daniil Medvedev, of Russia, reacts after winning a match against Carlos Alcaraz, of Spain, during the men's singles semifinals of the U.S. Open tennis championships, Friday, Sept. 8, 2023, in New York. (AP Photo/John Minchillo)
Daniil Medvedev, of Russia, reacts after winning a match against Carlos Alcaraz, of Spain, during the men's singles semifinals of the U.S. Open tennis championships, Friday, Sept. 8, 2023, in New York. (AP Photo/John Minchillo) AP PHOTO / JOHN MINCHILLO

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ πραγματοποιώντας τρομερή εμφάνιση επικράτησε 3-1 του Κάρλος Αλκαράθ και προκρίθηκε στον τελικό του US Open όπου θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ένας απολαυστικός Ντανίλ Μεντβέντεφ κατάφερε να επικρατήσει 3-1 σετ του Κάρλος Αλκαράθ και να προκριθεί στον τελικό του US Open όπου θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς το βράδυ της Κυριακής (10/09, 23.00, Eurosport1).

Έτσι, θα έχουμε μια επανάληψη του τελικού του 2021 όταν ο Ρώσος είχε επικρατήσει 3-0 σετ του Τζόκοβιτς για να κατακτήσει τον πρώτο του και μοναδικό μέχρι σήμερα Grand Slam τίτλο.

Για να φτάσει όμως εκεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς χρειάστηκε μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση απέναντι στον Κάρλος Αλκαράθ ο οποίος σε πολλά σημεία του αγώνα έμοιαζε να είναι έξω από τα νερά του.

Το ματς: Το πρώτο σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο 20χρονος Ισπανός έφτασε πρώτος σε break point όμως ο Μεντβέντεφ κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του για να μείνει το 2-2.

Τελικά, οι δύο τενίστες κατάφεραν να κρατήσουν το σερβίς τους μέχρι το φινάλε και οδηγηθήκαμε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Ρώσος ήταν πιο ψύχραιμος, εκμεταλλεύτηκε τον εκνευρισμό του Αλκαράθ και έκανε το 1-0 με 7-6 (3).

Το δεύτερο σετ ήρθε εύκολα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ ο οποίος το κατέκτησε δίνοντας μόνο ένα game στον Κάρλος Αλκαράθ ο οποίος ήταν φανερά εκτός ρυθμού με τον Ρώσο να κάνει το 2-0 σετ με 6-1.

Στο τρίτο σετ ο 20χρονος Ισπανός βρήκε το break που έψαχνε στο πέμπτο game και έτσι κατάφερε να προηγηθεί με 4-1 και έπειτα έκλεισε το σετ με 6-3 για να μειώσει σε 2-1 σετ.

Ο Αλκαράθ έψαχνε να βρει τρόπο να αλλάξει το μομέντουμ του αγώνα, όμως στα δύο κομβικά σημεία του σετ ο Ντανίλ Μεντβέντεφ κατάφερε να βγει νικητής.

Αρχικά έσβησε τριπλό break point του Ισπανού και στη συνέχεια έκανε εκείνος break για να κλείσει στη συνέχεια το σετ και το ματς με 6-3.

TAGS US OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ