US OPEN

US Open: Η Γραμματικοπούλου έγραψε ιστορία στη Νέα Υόρκη

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου σε στιγμιότυπο αγώνα της στο Fed Cup 2018 | Σάββατο 21 Απριλίου 2018
Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου σε στιγμιότυπο αγώνα της στο Fed Cup 2018 | Σάββατο 21 Απριλίου 2018 EUROKINISSI SPORTS

Στο κυρίως ταμπλό του Αμερικανικού Όπεν απέναντι στην Ρωσίδα, Άνα Μπλίνκοβα, Νο.83 του κόσμου θα δοκιμάσει πλέον τις δυνάμεις της η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου που πανηγύρισε την μεγαλύτερη νίκη ως τώρα στην καριέρα της απέναντι στην Εν Σουό, στον 3ο προκριματικό γύρο.

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έσωσε match point και λίγες στιγμές αργότερα πανηγύρισε τη μεγαλύτερη νίκη της μέχρι τώρα καριέρας της, κερδίζοντας την Εν Σουό Λιάνγκ στον 3ο προκριματικό γύρο του US Open, παίρνοντας έτσι την πρόκριση για το κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης. Στον πρώτο γύρο του κυρίως ταμπλό θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρωσίδας, Άνα Μπλίνκοβα, Νο.83 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η 24χρονη Ελληνίδα, στην 13η της προσπάθεια σε προκριματικά Grand Slam τουρνουά, προκρίθηκε για παρθενική φορά σε κυρίως ταμπλό, μετά από τη φοβερή εβδομάδα που διένυσε στη Νέα Υόρκη.

Παράλληλα, έγραψε ιστορία, καθώς για πρώτη φορά μετά το US Open 1988, δυο Ελληνίδες τενίστριες (η άλλη είναι η Μαρία Σάκκαρη) θα βρεθούν σε κυρίως ταμπλό Slam!

Στον 3ο προκριματικό, η Βαλεντίνη απέκλεισε με 6-2, 5-7, 7-5 την 20χρονη Λιάνγκ από την Κινεζική Ταϊπέι, Νο243 στην παγκόσμια κατάταξη, μετά από ένα πολύ επεισοδιακό ματς, που ολοκληρώθηκε περίπου έξι ώρες μετά την έναρξή του.

Έτσι, έβαλε τέλος με ιδανικό τρόπο στις υποχρεώσεις της στο προκριματικό ταμπλό, παίρνοντας ένα από τα 16 πολυπόθητα εισιτήρια για τον 1ο γύρο του US Open.

Ακόμη μια μεγάλη εμφάνιση από την Ελληνίδα τενίστρια, που θα μπορούσε να είχε τελείωσει τη δουλειά πολύ νωρίτερα, αλλά η αναμέτρηση διεκόπη στο 6-2, 4-3 υπέρ της (πάνω με break), εξαιτίας βροχώπτωσης.

Τελικά, μετά από δυο ώρες και 14 λεπτά καθαρού αγώνα, έφυγε θριαμβεύτρια από το court και έκανε το 3/3 στο Flushing Meadows. Άξιο αναφοράς, το γεγονός ότι κέρδισε και τους τρεις αγώνες τις στα... τρία sets. Δείγμα της θέλησης που είχε για να τα καταφέρει.

Στο 4-5 του 3ου set, η Βαλεντίνη έσωσε match point της Λιάνγκ (στο 30-40) και ακολούθησαν 10 κερδισμένοι πόντοι της στους επόμενους 13 που παίχτηκαν, για να ολοκληρωθεί ο θρίαμβος.

Στο δρόμο για το κυρίως ταμπλό, απέκλεισε τις: Λούτσια Μπρονζέτι (Νο172), Άννα Καλίνσκαγια (Νο137) και Εν Σουό Λιάνγκ (Νο243).

Φέτος, στο US Open, κατάφερε να κάνει ότι δεν μπόρεσε το 2019 στο Roland Garros. Τότε, είχε αγωνιστεί στον 3ο προκριματικό γύρο για πρώτη φορά, όμως είχε ηττηθεί από την Βαρβάρα Λεπτσένκο.

Πηγή: Tennis24

TAGS US OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ