US OPEN

US Open: Άνετα ο Ναδάλ στον 3ο γύρο του τουρνουά, βαριά ήττα και αποκλεισμός για τη Ραντουκάνου

Ο Ράφαελ Ναδάλ στο US Open
Ο Ράφαελ Ναδάλ στο US Open © 2022 FRANK FRANKLIN II / AP IMAGES

Ο Ράφα Ναδάλ έχασε το πρώτο σετ, όμως επέστρεψε και με επικράτησε με 3-1 Ρίνκι Χιτζικάτα, παίρνοντας την πρόκριση στον 3ο γύρο του US Upen. Αντίθετα, η Έμα Ραντουκάνου αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά, καθώς ηττήθηκε 2-0 από την Αλιζέ Κορνέ.

Μπορεί να έχασε το πρώτο του σετ και να χρειάστηκε λίγο χρόνο για να βρει το ρυθμό του, στην επιστροφή του στη Νέα Υόρκη μετά από τρία χρόνια, ωστόσο ο Ράφαελ Ναδάλ (Νο3) κατάφερε να περιορίσει τις ορέξεις του φιλόδοξου Ρίνκι Χιτζικάτα (Νο198) και να σημειώσει την 20η νίκη του σε Grand Slam φέτος.

Ο 36χρονος Ισπανός, επικράτησε 4-6, 6-2, 6-3, 6-3 του 21χρονου Αυστραλού, Νο198 της παγκόσμιας κατάταξης και προκρίθηκε στο 2ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν, σε μια κλασική βραδιά στη Νέα Υόρκη με πολύ ωραία ατμόσφαιρα και ενέργεια στο Arthur Ashe.

Έτσι, ο Ράφα ξεκίνησε μια ακόμη δύσκολη προσπάθεια επιστροφής από τραυματισμό, έχοντας στο μυαλό του τον 5ο τίτλο του στο US Open και 23ο Grand Slam στην καριέρα του, θέλοντας να εκμεταλλευτεί και την κομβική απουσία του Τζόκοβιτς από την κορυφαία διοργάνωση.

"Έχει περάσει πολύς καιρός. Για ένα διάστημα σκέφτηκα μήπως δεν επιστρέψω ποτέ οπότε τώρα είμαι πολύ χαρούμενος. Τα νυχτερινά sessions είναι τα καλύτερα. Πρέπει να μείνω ταπεινός και να δεχθώ τη διαδικασία, μέρα με τη μέρα προπόνηση και αγώνες και να μείνω θετικός" είπε ο φορτισμένος Ναδάλ στην on-court συνέντευξή του.

Στο 2ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν, ο αριστερόχειρας Ισπανός θα αντιμετωπίσει τον Φάμπιο Φονίνι ο οποίος κέρδισε στα 5 σετ τον Ασλάν Καράτσεφ, επιστρέφοντας από το 0-2 στα σετ. Ο Ιταλός είχε επιστρέψει από το 0-2 και κόντρα στον Ναδάλ, στο US Open 2015, ωστόσο ο Ράφα προηγείται 13-4 στο H2H.

Το ξεκίνημα ήταν νωθρό για τον Ναδάλ ο οποίος δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στο σερβίς του αντιπάλου του και με το break που δέχθηκε στο 7ο game (4-3), έμεινε πίσω στα σετ. Ο Χιτζικάτα έπαιξε επιθετικό τένις, έβγαλε 11 winners και είχε μόλις 6 games, όντας ο πρωταγωνιστής του εναρκτήριου σετ.

Η συνέχεια, όμως, ανήκε αποκλειστικά στον Ναδάλ. Ο Ισπανός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και σε συνδυασμό με την λογική πτώση του Χιτζικάτα, κυριάρχησε στο Arthur Ashe.

Ο Ράφα βελτίωσε κατά πολύ το σερβίς του, κερδίζοντας πάνω από το 90% των πόντων του στο 1ο σερβίς και με γρήγορα break στα επόμενα τρία σετ, πήρε τον απόλυτο έλεγχο του ματς.

Η υπεράσπιση της Ραντουκάνου απέτυχε από τον 1ο γύρο

Πέρυσι τέτοιον καιρό, η άσημη Έμα Ραντουκάνου (Νο10) ξεκινούσε από τα προκριματικά και κατάφερε να ολοκληρώσει έναν ιστορικό θρίαμβο, κατακτώντας τον τίτλο στο Αμερικανικό Όπεν.

Φέτος, η παρουσία της 19χρονης Βρετανίδας στη Νέα Υόρκη ήταν πολύ πιο σύντομη και λιγότερο λαμπερή.

Η πολύπειρη Αλιζέ Κορνέ (Νο11), στην 63η συνεχόμενη συμμετοχή της σε Grand Slam τουρνουά, επικράτησε με 2-0 σετ (6-3, 6-3) της Έμα Ραντουκάνου, ένα αποτέλεσμα που θα βυθίσει βαθμολογικά τη Βρετανίδα η οποία θα χάσει περίπου 70 θέσεις και θα προσγειωθεί απότομα κοντά στο Νο80 της παγκόσμιας κατάταξης.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τη Ραντουκάνου που πέτυχε break στο εναρκτήριο game του ματς, ωστόσο η συνέχεια ήταν απογοητευτική. Η Κορνέ ήταν πιο σταθερή και πιο απειλητική στα service games της αντιπάλου της, κατακτώντας το εναρκτήριο σετ μετά από 52 λεπτά.

Στο 2ο σετ η Ραντουκάνου κατάφερε επίσης να προηγηθεί με 3-1 games, όμως δέχθηκε τρία συνεχόμενα breaks και αποχαιρέτησε πρόωρα τη Νέα Υόρκη.

"Προφανώς είναι ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα. Είμαι λυπημένη που φεύγω. Όμως κατά κάποιον τρόπο είμαι χαρούμενη γιατί όλα ξεκινάνε από την αρχή. Θα πέσω χαμηλά στα rankings. Θα προσπαθήσω να επανέλθω. Θα ξεκινήσω ξανά. Δεν ξέρω σε τι θέση θα πέσω, πιθανότατα πολύ χαμηλά. Είναι μια ευκαιρία να ξεκινήσω από την αρχή" είπε η Ραντουκάνου στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: Tennis24

TAGS US OPEN ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ