US OPEN

Τζόκοβιτς: Η απώλεια βαθμών μπορεί να τον αφήσει εκτός δεκάδας μετά από τέσσερα χρόνια

FILE - Novak Djokovic, of Serbia, wipes the sweat off during a training session at the Mutua Madrid Open tennis tournament in Madrid, Spain, on April 30, 2022.  Djokovic withdrew from the upcoming hard-court tournament in Montreal on Thursday, AUg. 4, 2022,  because he is not vaccinated against COVID-19 and is therefore not allowed to enter Canada. (AP Photo/Manu Fernandez, File)
FILE - Novak Djokovic, of Serbia, wipes the sweat off during a training session at the Mutua Madrid Open tennis tournament in Madrid, Spain, on April 30, 2022. Djokovic withdrew from the upcoming hard-court tournament in Montreal on Thursday, AUg. 4, 2022, because he is not vaccinated against COVID-19 and is therefore not allowed to enter Canada. (AP Photo/Manu Fernandez, File) AP

Η απουσία του Νόβακ Τζόκοβιτς από US Open θα αυξήσει την απώλεια βαθμών του κατά τη φετινή περίοδο και είναι εξαιρετικά πιθανό να τον αφήσει εκτός δεκάδας μετά από τέσσερα χρόνια.

Το απόγευμα της Πέμπτης (25/08) ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιβεβαίωσε πως δεν θα αγωνιστεί στο US Open λόγω των περιορισμών που υπάρχουν για τους μη εμβολιασμένους στις ΗΠΑ.

Ο Σέρβος σούπερ σταρ δε θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά φέτος σε Grand Slam χωρίς όμως να έχουμε τα όσα τραγελαφικά ζήσαμε με τη συμμετοχή του στο Australian Open.

Φυσικά, ο Νόλε δεν έχει χάσει μόνο τα δύο συγκεκριμένα τουρνουά λόγω των μέτρων που υπάρχουν. Το ίδιο έχει συμβεί με όλα τα τουρνουά τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον Καναδά, ενώ δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο υπόλοιπο της χρονιάς.

Τεράστια απώλεια βαθμών

Όλα αυτά δεν έχουν επιτρέψει στον Νόβακ Τζόκοβιτς να υπερασπιστεί πολλούς βαθμούς κατά τη φετινή σεζόν και σε συνδυασμό με την αφαίρεση της βαθμολογίας από το Wimbledon του έχουν δημιουργήσει μία μεγάλη απώλεια βαθμών.

Ο Τζόκοβιτς το 2021 είχε κατακτήσει το Australian Open και το Wimbledon, ενώ είχε φτάσει στον τελικό του US Open. Όλα αυτά του είχαν δώσει 5200 βαθμούς τους οποίους φέτος δεν μπόρεσε για διαφορετικούς λόγους να υπερασπιστεί.

Έτσι, αυτή τη στιγμή ο Νόλε έχει 4770 και μετά το τέλος του US Open θα κατρακυλήσει στους 3570. Είναι χαρακτηριστικό πως φέτος έχει κατακτήσει μόλις 1970 βαθμούς κάτι που τον στέλνει στη 13η θέση της ATP Race.

Βέβαια, ακόμα έχει πιθανότητες να βρεθεί στο ATP Finals αφού η οκτάδα δεν είναι μακριά του. Αυτή τη στιγμή ο όγδοος είναι ο Ζβέρεφ με 2700 βαθμούς. Επί την ευκαιρία να αναφέρουμε πως ο μόνος που έχει κλείσει θέση για το φετινό ATP Finals είναι ο Ναδάλ, ενώ μπορεί να το κάνουν στο US Open ακόμα τέσσερις αθλητές ανάλογα με την πορεία τους.

Ορατός ο κίνδυνος να μείνει εκτός δεκάδας

Επιστρέφουμε όμως στον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Νόλε μετά και από αυτούς τους βαθμούς που θα χάσει έπειτα από την ολοκλήρωση του US Open είναι πιθανό να βρεθεί ακόμα και εκτός δεκάδας.

Από τους αθλητές που βρίσκονται από κάτω του ο μόνος που έχει να υπερασπιστεί πολλούς βαθμούς είναι ο Φέλιξ Οζέρ Αλιασίμ ο οποίος έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

Όλοι οι υπόλοιποι σταμάτησαν μάξιμουμ στον τέταρτο γύρο όπως οι Μπερετίνι ή και πιο πριν. Έτσι με μια καλή πορεία είναι πιθανό να βρεθούν από πάνω του οι Χούρκατζ, Ρουντ, Νόρι και Ρούμπλεφ μπορούν να τον περάσουν από την έκτη θέση να βρεθεί εκτός δεκάδας.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που συνέβη αυτό; Σχεδόν ακριβώς πριν από τέσσερα χρόνια, στις 2 Ιουλίου 2018. Μετέπειτα ο Τζόκοβιτς βρέθηκε στο Νο10 για να επανέλθει τέσσερις μήνες αργότερα στο Νο1.

TAGS US OPEN ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ