ΤΕΝΙΣ

Τζόκοβιτς για Τσιτσιπά: "Πιθανότατα ο δυσκολότερος αγώνας μου φέτος"

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μαζί με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Rome Masters
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μαζί με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Rome Masters 2021 AP PHOTO/GREGORIO BORGIA

Με τα καλύτερα λόγια για τον Στέφανο Τσιτσιπά μίλησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς τονίζοντας ότι η μεταξύ τους αναμέτρηση ήταν πιθανότατα η δυσκολότερη που έδωσε μέχρι τώρα φέτος.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν ο μεγάλος νικητής της μονομαχίας με τον Στέφανο Τσιτσιπά. Μετά το τέλος της ο Νόλε είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον 22χρονο Έλληνα τενίστα.

Στις δηλώσεις που έκανε έπειτα από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης επεσήμανε ότι είχε και την βοήθεια της τύχης, ενώ στάθηκε και στη στήριξη του κόσμου: "Αισθάνομαι σαν να παίξαμε δυο αγώνες, κατά κάποιο τρόπο αυτό κάναμε. Χθες ήταν ο καλύτερος παίκτης. Και σήμερα ξεκίνησε καλύτερα, αλλά κατάφερα με κάποιο τρόπο να μείνω ψύχραιμος και να σπάσω το σερβίς του σε πολύ κρίσιμα σημεία στο 2ο και στο 3ο σετ. Η στήριξη του κοινού ήταν εκπληκτική, ήταν φανταστικό που παίξαμε μπροστά σε κόσμο, ήταν μια φανταστική ατμόσφαιρα.

Ήταν λίγο η τύχη, λίγο η πνευματική δύναμη και λίγο η σωστή τακτική την κατάλληλη στιγμή. Αλλά ένα χτύπημα, ούτε καν ένας πόντος, μόνο ένα χτύπημα καθόρισε τον νικητή σήμερα, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που ήμουν εγώ".

Σε ερώτηση που του έγινε το πόσο χρειάστηκε να δουλέψει μέσα στο ματς για να φτάσει στη νίκη τόνισε πως πιθανότατα έπαιξε τον πιο δύσκολο αγώνα του για φέτος: "Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια. Μέχρι και το τελευταίο χτύπημα δεν ήξερα αν θα κέρδιζα, αλλά πίστευα ότι μπορούσα να το κάνω. Μπορείς να παλεύεις, να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό και να αφήσεις τον Θεό να αποφασίσει ποιος θα πάρει τη νίκη.

Έπαιξε πολύ καλά (ο Στέφανος), βρίσκεται προφανώς σε φανταστική φόρμα, κέρδισε το Monte-Carlo και έπαιξε στον τελικό της Βαρκελώνης. Όπως είπα ήταν καλύτερος χθες, σήμερα οι συνθήκες ήταν τελείως διαφορετικές. Είμαι πολύ χαρούμενος που πέρασα αυτή την πρόκληση, ήταν πιθανότατα ο δυσκολότερος αγώνας που έδωσα φέτος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ