ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Τζόκοβιτς: Ενοχλήσεις στον καρπό πριν από το Tel Aviv Open

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο Laver Cup
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο Laver Cup © 2022 KIN CHEUNG / AP IMAGES

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε γνωστό ε ότι αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στον καρπό κατά τη διάρκεια του Laver Cup και πως ίσως η μακρά του απουσία από το tour να ευθύνεται γι' αυτό

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο7) αποκάλυψε ότι αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στον καρπό κατά τη διάρκεια του Laver Cup και πως ίσως η μακρά του απουσία από το tour πρόσφατα, ίσως είναι η αιτία γι' αυτό.

Το τριήμερο τουρνουά στην Ο2 Arena του Λονδίνου ήταν το πρώτο τουρνουά του Σέρβου μετά την κατάκτηση του 21ου Grand Sam της καριέρας του στο Wimbledon, αρχές Ιουλίου.

Ο 35χρονος Σέρβος που απείχε από τα τουρνουά των ΗΠΑ λόγω της απαγόρευσης σε ανεμβολίαστους να εισέλθουν στη χώρα, επέστρεψε δυναμικά το Σάββατο κερδίζοντας τόσο στο μονό όσο και στο διπλό.

Ωστόσο, την Κυριακή γνώρισε την ήττα από τον Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ, ένα σημαντικό αποτέλεσμα που βοήθησε την Team World να φτάσει στην κατάκτηση του Laver Cup για πρώτη φορά.

"Έχω πρόβλημα στον καρπό τις τέσσερις, πέντε τελευταίες ημέρες. Προσπαθώ να το έχω υπό έλεγχο. Τα δύο παιχνίδια του Σαββάτου πιθανότατα με επηρέασαν. Την Κυριακή δεν ήταν εύκολο. Δεν μπορούσα να σερβίρω όσο γρήγορα και με ακρίβεια ήθελα. Αυτό επηρέασε όλο το παιχνίδι" είπε ο Τζόκοβιτς μετά την ήττα από τον Αλιασίμ.

Στόχος του Νόλε είναι η πρόκριση στο ATP Finals του Λονδίνου και η κατάκτηση του τίτλου στο Wimbledon του δίνει αυτή τη δυνατότητα, αρκεί να διατηρηθεί στο Top20 της ATP Race. Ο Σέρβος βρίσκεται στην 15η θέση της ATP Race και αυτή την εβδομάδα θα αγωνιστεί στο Tel Aviv Open στο Ισραήλ ενώ στη συνέχεια θα πάει στο Καζακστάν για το ATP 500 της Αστάνα.

"Ίσως οι ενοχλήσεις στον καρπό δικαιολογούνται από το μεγάλο διάστημα αποχής. Δεν έχω παίξει τένις για τρεις μήνες και οι συνθήκες στο Λονδίνο δεν ήταν εύκολες, με αργές μπάλες" είπε.

Tην Πέμπτη (29/9) θα ριχτεί στη μάχη του Tel Aviv Open ο Τζόκοβιτς αντιμετωπίζοντας έναν εκ των Αντουχάρ ή Μοντέιρο για το 2ο γύρο. Αυτό σημαίνει ότι για να πάρει τον τίτλο στο Ισραήλ, θα πρέπει να παίξει τέσσερις αγώνες σε ισάριθμες ημέρες.

Πηγή: Tennis24

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ