ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Τζόκοβιτς: "Δεν συμβουλεύονται ποτέ τους παίκτες, το Davis Cup χρειάζεται αναθεώρηση"

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς © 2023 FRANK FRANKLIN II / AP IMAGES

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε για την ανάγκη να γίνουν αλλαγές στο Davis Cup και υποστήριξε ότι οι παίκτες πρέπει να έχουν συμμετοχή σ' αυτές

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο1) βρίσκεται στη Βαλένθια με την αποστολή της Σερβίας ενόψει του Davis Cup απέναντι στην Ισπανία και μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου εξέφρασε την ανάγκη να γίνουν αλλαγές στο τουρνουά, αλλά και την άμεση εμπλοκή και συμμετοχή των παικτών σ' αυτές.

"Το φορμάτ χρειάζεται αναθεώρηση, αλλά όσο δεν είμαι στην ITF δεν μπορώ να σας πω τι συμβαίνει. Ελπίζω να συμβουλευτούν τους παίκτες για μια αλλαγή, γιατί δεν μας συμβουλεύονται ποτέ.

Νομίζω πως οι παίκτες πρέπει να συμμετέχουμε περισσότερο σε τέτοιου είδους αλλαγές, πρέπει να καθόμαστε όλοι μαζί και να συζητάμε για το μέλλον. Αν η ITF δεν κάνει τις σωστές κινήσεις, δεν ξέρω τι θα γίνει μ' αυτό το τουρνουά. Το γεγονός πως η Kosmos έσπασε το συμβόλαιό της με την ITF, δείχνει την επείγουσα ανάγκη που έχει αυτό το τουρνουά για να βρει μια πιο κατάλληλη μορφή.

Η ITF είναι εκείνη που παίρνει την τελευταία απόφαση, αυτή που πάρθηκε πριν από 5 χρόνια, όταν τροποποιήθηκε το τουρνουά. Η ITF μπήκε στον όμιλο Kosmos γιατί είδε μια ευκαιρία για ανάπτυξη, αλλά κανείς δεν κατηγορεί την ITF για τίποτα.

Το φορμάτ φέρνει διάφορες απόψεις, άλλες υπέρ και άλλες κατά, αλλά πριν από 5 χρόνια όλοι συμφωνούσαν πως χρειαζόταν μια αλλαγή. Τώρα έχει έρθει η ώρα για να βρεθεί μια ισορροπία στο φορμάτ. Το 2019 όλοι έπαιξαν στη Μαδρίτη κι έτσι το 99% των χωρών δεν είχαν τη δυνατότητα να παίξουν εντός έδρας.

Η Σερβία, για παράδειγμα, δεν έχει παίξει εντός έδρας εδώ και 4-5 χρόνια. Είναι πολύς καιρός για εμάς, δεν μπορούμε να αφήνουμε τους Σέρβους τόσο καιρό χωρίς να μπορούν να δουν τους παίκτες τους, ειδικά τους νεότερους", δήλωσε και πρόσθεσε:

"Είμαι ενθουσιασμένος που επέστρεψα στην Ισπανία και που θα αγωνιστώ στη Βαλένθια μετά από τόσα χρόνια. Είναι τιμή μου να εκπροσωπώ τη χώρα μου, νιώθω περήφανος και είναι το μεγαλύτερο προνόμιο που μπορώ να έχω. Πέρυσι δεν ήμουν εδώ και δεν μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα μου να προκριθεί στη Μάλαγα, οπότε ελπίζω πως αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Προφανώς, δεν είμαι πολύ φρέσκος, ήταν δύσκολοι μήνες με πολλά παιχνίδια, αλλά θα προσπαθήσω να αντιμετωπίσω θετικά αυτή την πρόκληση, θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για να προσαρμόσω το σώμα μου στις νέες συνθήκες και να δώσω πόντους στην ομάδα μου".

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι: "Ο στόχος μου είναι να συμμετέχω στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, οπότε ελπίζω να φτάσω εκεί σωματικά και πνευματικά προετοιμασμένος. Ξέρω πως το 2024 θα είναι μια πολύ απαιτητική σεζόν, με το Roland Garros στο χώμα, το Wimbledon στο γρασίδι, το US Open και τους Ολυμπιακούς σε hardcourts. Θα είναι πρόκληση για όλους. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η πιο σημαντική διοργάνωση στην ιστορία του αθλητισμού και αυτό που νιώθεις εκεί είναι πολύ ξεχωριστό, δεν μπορεί να συγκριθεί με τα υπόλοιπα τουρνουά".

Για τον Κάρλος Αλκαράθ: "Τα αποτελέσματά του είναι ήδη εκεί. Παίζει μόνο 2 χρόνια στο tour και ήδη έχει κερδίσει 2 Grand Slams και έχει γίνει το νεότερο Νο1 στην ιστορία. Όλα όσα πέτυχε είναι απίστευτα για ένα παιδί 19 ετών. Είναι ένα ιδιαίτερο αγόρι, θα κάνει μεγάλη καριέρα αν μείνει υγιής. Είναι από τος παίκτες που με έχουν εντυπωσιάσει περισσότερο".

Για το αν του λείπουν οι Φέντερερ και Ναδάλ: "Σε προσωπικό επίπεδο δεν ξέρω πόσο μου λείπουν, αλλά σε αθλητικό επίπεδο είμαι σίγουρος ότι λείπουν πολύ στο τένις. Μιλάμε για δυο θρύλους του τένις, δυο αθλητές που έχουν αφήσει τεράστια κληρονομιά για τον αθλητισμό γενικότερα. Δεν ξέρω πόσο μου λείπουν, για να είμαι ειλικρινής, τουλάχιστον εντός γηπέδου".

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ DAVIS CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ