ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Τζόκοβιτς: "Δεν νιώθω πόνο, είμαι κοντά στο 100%"

Η κίνηση του Τζόκοβιτς μετά την κατάκτηση του Australian Open
Η κίνηση του Τζόκοβιτς μετά την κατάκτηση του Australian Open PRINT SCREEN

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς που την Τρίτη (28/2) ξεκινά τις υποχρεώσεις του στο Dubai Tennis Championships τόνισε πως δεν νιώθει ενοχλήσεις στον αριστερό προσαγωγό, στον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε στο ξεκίνημα της χρονιάς.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι απαλλαγμένος από τον τραυματισμό του που τελικά δεν τον επηρέασε στην πορεία τίτλου στην Αυστραλία και είναι έτοιμος να επιστρέψει στα courts, μετά την κατάκτηση του 22ου Grand Slam της καριέρας του.

Στην 378η εβδομάδα του στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, ο 35χρονος Σέρβος θα αγωνιστεί στο Dubai Tennis Championships, στοχεύοντας στον 6ο του τίτλο στο Ντουμπάι μετά από αυτούς τις χρονιές 2009-11, 2013 και 2020.

"Το Ντουμπάι τα τελευταία 10-15 χρόνια, έχει γίνει ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς για τους τενίστες, άνδρες και γυναίκες. Πολλοί έρχονται εδώ στην offseason, μεταξύ των οποίων κι εγώ. Προσπαθώ να περάσω 1-2 εβδομάδες το Δεκέμβριο και να έρθω τον Φεβρουάριο στο τουρνουά.

Το κλίμα είναι φανταστικό και οι συνθήκες κι εγκαταστάσεις εξαιρετικές. Ο κόσμος λατρεύει το τένις εδώ. Νιώθω πολύ άνετα. Έχω μεγάλη στήριξη από τον κόσμο εδώ κι ανυπομονώ να ξαναζήσω την ατμόσφαιρα στο γήπεδο", είπε ο Νόλε στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής.

Ο Τζόκοβιτς δεν έχει χάσει αγώνα τη φετινή σεζόν και τρέχει ένα σερί 12-0 ερχόμενος στο Ντουμπάι ενώ στο τουρνουά έχει ρεκόρ 43-7. Πέρυσι, ο Σέρβος υπέστη οδυνηρή ήττα από τον Γίρι Βέσελι στα προημιτελικά.

Το καλό νέο για τον Σέρβο είναι ότι δεν νιώθει ενοχλήσεις στον αριστερό προσαγωγό, στον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε στο ξεκίνημα της χρονιάς.

"Ήταν πρόκληση στην Αυστραλία. Ήξερα τι έχω να περάσω, όπως και η ομάδα μου. Αυτό κάνει τη νίκη στη Μελβούρνη ακόμα πιο σπουδαία. Δεν προπονήθηκα καθόλου μεταξύ των αγώνων στην Αυστραλία. Απλά έκανα ζέσταμα πριν τα παιχνίδια που είχα. Ευτυχώς είχα προετοιμαστεί καλά στο διάστημα πριν τη Μελβούρνη.

Την τελευταία εβδομάδα δεν νιώθω καθόλου πόνους. Νιώθω καλά στο γήπεδο και είμαι κοντά στο 100%. Δεν είμαι ακόμα εκεί αλλά είναι μια διαδικασία" πρόσθεσε ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο.

Ο Νόλε θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο Ντουμπάι την Τρίτη (28/2), αντιμετωπίζοντας τον 22χρονο Τσέχο qualifier, Νο130 στον κόσμο, Τόμας Μάχατς.

Από το Dubai Tennis Championships απέσυρε τη συμμετοχή του ο Άντι Μάρει με τον Χούμπερτ Χούρκατς που κατέκτησε τον τίτλο στη Μασσαλία, να είναι ο πιθανός αντίπαλος του Τζόκοβιτς στα προημιτελικά.

Στο πάνω μέρος του ταμπλό βρίσκεται επίσης και ο Ντανίλ Μεντβέντεφ που προέρχεται από δύο σερί τίτλους σε Ρότερνταμ και Ντόχα.

Πηγή: Tennis24

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ