ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Τζόκοβιτς: Αλλάζει το ιατρικό πρωτόκολλο στην Γαλλία και ανοίγει ο δρόμος για τη συμμετοχή του στο Roland Garros

O Νόβακ Τζόκοβιτς
O Νόβακ Τζόκοβιτς © 2021 ANDY BROWNBILL/AP IMAGES

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στο Roland Garros αφού η γαλλική κυβέρνηση δεν θα απαιτεί από τις 14 Μαρτίου ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 για την είσοδο κάποιου στη χώρα.

Το ταξίδι στην Αυστραλία στις αρχές του 2022 αποδείχτηκε εφιάλτης για αυτόν αφού οι αυστηροί κανονισμοί της χώρας για όσους δεν είχαν εμβολιαστεί στέρησαν αφενός από τον Νόβακ Τζόκοβιτς την ευκαιρία να διεκδικήσει το Australian Open και αφετέρου οδήγησαν στην απέλασή του.

Ωστόσο, λίγους μήνες μετά η κατάσταση φαίνεται πως διαφοροποιείται όσον αφορά στα ιατρικά πρωτοκόλλα και αυτό εξυπηρετεί τον Σέρβο, που εμμένει στην απόφασή του να μην προχωρήσει σε εμβολιασμό.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ, ανακοίνωσε την Πέμπτη (3/3) πως από τις 14 Μαρτίου παύει να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους (συμπεριλαμβανομένων και των μέσων μεταφοράς) όπως επίσης και του αποκαλούμενου Super Green Pass.

Όπου Super Green Pass είναι ουσιαστικά το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό για τον κορονοϊό, που από τη στιγμή που δεν είναι πλέον απαράιτητο, επιτρέπει στον -μη εμβολιασμένο- Τζόκοβιτς να συμμετάσχει στο Masters 1000 του Μοντεκάρλο (9-17 Απριλίου) και κυρίως στο Roland Garros (22 Μαΐου - 5 Ιουνίου), το δεύτερο μεγάλο Grand Slam της χρονιάς που η παρουσία του "Νολε" ήταν σε ρίσκο.

Αυτό σημαίνει πως θα μπορέσει κανονικά να ταξιδέψει στην Γαλλία και να προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο που πήρε πέρυσι νικώντας τον Ράφα Ναδάλ, κάτι που αν πετύχει μάλιστα θα τον φέρει στην κορυφή μαζί με τον Ισπανό με 21 Grand Slam τίτλους στην Open Era.

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ROLAND GARROS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ