ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τζέρε - Τσιτσιπάς 0-2: Δυσκολεύτηκε, αλλά πήρε την πρόκριση στους "16" του τουρνουά στο Ακαπούλκο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει την πρόκριση στα ημιτελικά του Rotterdam Open
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει την πρόκριση στα ημιτελικά του Rotterdam Open © 2022 PETER DEJONG / AP IMAGES

Αν και ο Λάσλο Τζέρε δυσκόλεψε τον Στέφανο Τσιτσιπά (Νο4 στον κόσμο), ο Έλληνας τενίστας πήρε την πρόκριση στους "16" στο τουρνουά του Ακαπούλκο, επικρατώντας του Σέρβου (Νο51 στον κόσμο) με 0-2 σετ (6-7, 6-7), ενώ έφτασε τις 200 νίκες στην καριέρα του. Με τον Τζέι Τζέι Γουλφ το πρωί της Πέμπτης (06:00) παίζει ο Έλληνας τενίστας.

Μετά την πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά (Νο4 στον κόσμο) και του Φελιτσιάνο Λόπεζ στα προημιτελικά στο διπλό του Mexican Open, ο Έλληνας τενίστας έκανε το πρώτο βήμα και στο μονό στο τουρνουά του Ακαπούλκο, όπου επικράτησε 0-2 (6-7, 6-7) του Σέρβου Λάσλο Τζέρε (Νο51 στον κόσμο).

Η αναμέτρηση διήρκησε 2 ώρες και 14 λεπτά και το πρώτο σετ ήταν συγκλονιστικό. Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικά ισορροπημένο, με τον Σέρβο να δυσκολεύει τον Τσιτσιπά με τις καλές του άμυνες. Στο tie break που ακολούθησε, ο Τζέρε προηγήθηκε με 3-0, αλλά ο Έλληνας τενίστας με τρεις σερί πόντους ισοφάρισε σε 3-3, κατακτώντας στο τέλος και το πρώτο σετ.

Το δεύτερο σετ βρήκε τον Τσιτσιπά να έχει το προβάδισμα και να προηγείται αρχικά με 0-2 game και 2-4 στη συνέχεια, όμως ο Τζέρε με love game και break στο σερβίς του Στέφανου έφερε το παιχνίδι σε ισορροπία, κάνοντας το 5-5.

Ο Τσιτσιπάς έκανε ένα σημαντικό break στο πιο καθοριστικό σημείο, οδηγώντας και το δεύτερο σετ σε tie break, με τον Έλληνα τενίστα να το κατακτά και να εξασφαλίζει την παρουσία του στην επόμενη φάση, φτάνοντας τις 200 νίκες στην καριέρα του.

Ο Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει στη φάση των "16" του τουρνουά τον Τζέι Τζέι Γουλφ (Νο209), ο οποίος έκανε την έκπληξη και απέκλεισε με 2-1 σετ τον Λορέντζο Σονέγκο (3-6, 7-6, 6-2). Το πρωί της Πέμπτης (24/2, 06:00) θα διεξαχθεί ο αγώνας.

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ