ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς: Υποχωρεί στην παγκόσμια κατάταξη λόγω της ήττας από τον Φριτζ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε αγώνα του κόντρα στον Λούκα Βαν Ας στο Australian Open | 19 Ιανουαρίου 2024
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε αγώνα του κόντρα στον Λούκα Βαν Ας στο Australian Open | 19 Ιανουαρίου 2024 @2024 ASANKA BRENDON RATNAYAKE/AP IMAGES

Η ήττα από τον Βάλτερ Φριτζ θα κοστίσει διπλα στον Στέφανο Τσιτσιπά αφού εκτός από τον αποκλεισμό του από τη συνέχεια του Australian Open χάνει θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ απειλείται να μείνει και εκτός Top-10.

Το εμπόδιο του Αμερικανού Τέιλορ Φριτζ αποδείχθηκε αξεπέραστο για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που γνώρισε την ήττα με 3-1 σετ (7-6 (3), 5-7, 6-3, 6-3) και αποκλείστηκε στην φάση των 16 του Australian Open.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Αμερικανός τενίστας έφτασε στα προημιτελικά της συγκεκριμένης διοργάνωσης ύστερα από 7 συμμετοχές του, με το άσχημο για τον Έλληνα πρωταθλητή να είναι πως πέρα από την ευκαιρία που έχασε, να συνεχίσει και να βρει στους "8" τον Νόβακ Τζόκοβιτς, υποχωρεί θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με τη διαφορά του Τσιτσιπά με τον Φριτζ να είναι πολύ μικρή πριν από τη μεταξύ τους κόντρα, όποιος εκ των δύο "επιβίωνε" θα ήταν από πάνω στην παγκόσμια κατάταξη, με τον Αμερικανό να επικρατεί και να "αναγκάζει" τον Τσιτσιπά να υποχωρήσει τρεις ολόκληρες θέσεις την επόμενη Δευτέρα (29/01), όπου θα έχει ολοκληρωθεί το τουρνουά.

Ο Φριτζ έχει δε τη δυνατότητα να ανέβει στο Νο 8 του κόσμου αν κάνει την υπέρβαση και ξεπεράσει το εμπόδιο του Τζόκοβιτς ενώ αν φτάσει μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου έχει ελπίδες ακόμα και για την 6η θέση, με τον Τσιτσιπά από την πλευρά του να απειλείται ακόμα και για την πρώτη δεκάδα.

Και αυτό γιατί ναι μεν θα υποχωρήσει στην 10η θέση, με τα υπάρχοντα δεδομένα, ωστόσο παραμένει ακόμα στη διοργάνωση ο Άλεξ Ντε Μινόρ, κάτι που σημαίνει πως αν πάρει τη νίκη επί του Αντρέι Ρούμπλεξ (θα αναμετρηθούν την Κυριακή) θα περάσει και εκείνος τον Τσιτσιπά εκτοπίζοντάς τον από την πρώτη δεκάδα του ράνκινγκ.

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP AUSTRALIAN OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ