ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς: "Βρήκα το παιχνίδι μου μετά το 1ο σετ, χαρούμενος που έδειξα το μαχητικό μου πνεύμα"

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Australian Open
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Australian Open © 2024 ASANKA BRENDON RATNAYAKE / AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο7) μίλησε για το πώς πήρε τη νίκη από τον Ζιζού Μπεργκς στον 1ο γύρο του Australian Open και δήλωσε χαρούμενος που έβγαλε στο court τη μαχητικότητά του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο7) αμέσως μετά τη νίκη με 3-1 σετ επί του Ζιζού Μπεργκς και την πρόκριση στον 2ο γύρο του Australian Open στις πρώτες του δηλώσεις μίλησε για τη μαχητικότητά του και τη νέα στάση που δουλεύει στο σερβίς του.

Επίσης, ρωτήθηκε για την αλλαγή της τελευταίας στιγμής που έγινε στον αντίπαλό του, αφού κανονικά θα αντιμετώπιζε τον Ματέο Μπερετίνι, που αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού.

"Ήταν απρόσμενο, περίμενα τον Ματέο. Τέτοιες καταστάσεις μπορούν να γίνουν επικίνδυνες, όταν προετοιμάζεσαι μέρες για να αντιμετωπίσεις έναν συγκεκριμένο παίκτη. Ο Ζιζού έκανε πολύ καλή δουλειά σήμερα στο να το κάνει όσο πιο δύσκολο γινόταν για μένα. Δεν ήταν εύκολο, αλλά ήμουν αποφασιστικός και κατάφερα από το 2ο σετ να τον κάνω να τρέξει. Μετά το 1ο σετ βρήκα το παιχνίδι μου και είμαι χαρούμενος που έδειξα το μαχητικό μου πνεύμα στο court".

Για το πρώτο του break στο ματς: "Δεν θυμάμαι ακριβώς το σκορ, αλλά ένιωσα πως πίεζα τον αντίπαλό μου στα όριά του σ' αυτά τα 3 τελευταία σετ. Έβαζα μέσα τις επιστροφές και πίεζα όσο περισσότερο μπορούσα, αυτός ο πόντος ήταν τρομερός, δεν ξέρω καν πως τον έβγαλα! Όταν είδα το underspin σκέφτηκα πως αυτό ήταν, θα έπρεπε να σκέφτομαι ήδη τον επόμενο πόντο, όμως δεν ήθελα να τον παρατήσω και τελικά αυτή η στιγμή άλλαξε το ματς".

Για τη στάση σώματος που είχε στα σερβίς: "Είναι κάτι στο οποίο δουλεύω. Πολλοί παίκτες ακολουθούν αυτή την τεχνική στο σερβίς, ο Σίνερ, ο Ζβέρεφ, όλοι τους είναι πολύ καλοί servers. Το δοκίμασα αυτό σήμερα, δεν δούλεψε ιδιαίτερα στο 1ο σετ, έχασα πολλά συνεχόμενα πρώτα σερβίς, ένιωσα σήμερα σε ένα σημείο πως είχα το χειρότερο ποσοστό σε πρώτα σερβίς στην καριέρα μου. Βρήκα όμως τον ρυθμό μου στο σερβίς μεταξύ του 2ου και του 3ου σετ και αυτόματα το παιχνίδι μου αναβαθμίστηκε".

Τέλος, για την επιστροφή του στη Rod Laver Arena τόνισε: "Είναι ένα σπουδαίο γήπεδο, ένα από τα εντυπωσιακότερα που έχω παίξει σε όλη την καριέρα μου. Υπάρχει μια ωραία ισορροπία με το να είναι στην πόλη και να έχουμε ζεστό κοινό, ανθρώπους που αγαπούν το τένις. Το αυστραλιανό καλοκαίρι δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο κομμάτι της σεζόν, μου αρέσει πολύ να είμαι εδώ".

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP AUSTRALIAN OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ