ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς: "Τζόκοβιτς και Αλκαράθ τα φαβορί για το Roland Garros"

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε προσπάθειά του κατά τη διάρκεια του Rome Masters | 13 Μαΐου 2022
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε προσπάθειά του κατά τη διάρκεια του Rome Masters | 13 Μαΐου 2022 @2022 ALESSANDRA TARANTINO/AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχρισε ως φαβορί για την κατάκτηση του Roland Garros τους Νόβακ Τζόκοβιτς και Κάρλο Αλκαράθ ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Νο 1 του κόσμου μετά από την ήττα του στον τελικό του Rome Masters.

O Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον 20ο τελικό καριέρας και την ήττα του απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, τόσο για το παιχνίδι, όσο και για τα φαβορί του Roland Garros της επόμενη εβδομάδας, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Νο1 του κόσμου.

"Είναι ένας σπουδαίος παίκτης. Τον σέβομαι πολύ και σέβομαι κάθε απόφαση που έχει πάρει. Είναι πολύ ευφυής άνθρωπος τόσο στο τένις, όσο και στη ζωή του. Από τη διατροφή του μέχρι το παιχνίδι του, όλα έχουν σημασία για εκείνον.

Είναι σαν ένα μονοθέσιο στην F1. Είναι μια τέλεια μηχανή που ακόμα και η παραμικρή λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Είναι ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών και αποτελεί μεγάλη έμπνευση για μένα", δήλωσε αρχικά ο Τσιτσιπάς.

Όσο το παιχνίδι ο Έλληνας τενίστας είπε: "Προσπάθησα να βρω λύσεις στο 2ο σετ. Σέρβιρα για το σετ, είχα την ευκαιρία να προηγηθώ με διπλό break, αλλά δεν είχα την απαραίτητη ενέργεια που χρειαζόταν για να ισοφαρίσω τον τελικό.

Ο Νόβακ έπαιξε πολύ καλά. Είχε ένα εκπληκτικό ξεκίνημα, ήταν πίσω από κάθε μπάλα και δεν έκανε εύκολα αβίαστα λάθη".

Όσο για τον ποιον θεωρεί φαβορί για το επερχόμενο Roland Garros ο 23χρονος και Νο4 του κόσμου δήλωσε: "Αυτή τη στιγμή φαβορί είναι ο Τζόκοβιτς και ο Αλκαράθ. Και οι δύο παίζουν φανταστικά. Εγώ θα πρέπει να βελτιώσω κάποια πράγματα στο παιχνίδι μου.

Δεν ξέρω αν θα φτάσω εκεί που πρέπει, αλλά ελπίζω να τα καταφέρω μέχρι το Roland Garros. Θα ήθελα να είμαι ανάμεσα στα φαβορί, αλλά θα πρέπει να κοιτάξω πρώτα μερικές λεπτομέρειες στο παιχνίδι μου τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Το Roland Garros θα είναι ένας μαραθώνιος. Για όλα τα Slams ισχύει αυτό, αλλά ειδικά το Roland Garros είναι απαιτητικό τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά. Αφού ξεκουραστώ λίγο στη συνέχεια θα μπω σε ρυθμούς Roland Garros. Μου αρέσει να παίζω στο Παρίσι και ελπίζω το παιχνίδι μου να με πάει μακριά φέτος".

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ROLAND GARROS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ