ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Κάρλος Αλκαράθ στο SPORT24: "Ο Τσιτσιπάς σίγουρα θα ανέβει στο Νο1"

Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography
Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Κάρλος Αλκαράθ κάνει μαγικά πράγματα στο παγκόσμιο τένις σε ηλικία μόλις 18 ετών. Το Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης μίλησε στο SPORT24 για την επιτυχία του, αλλά και για τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Κάρλος Αλκαράθ ζει το όνειρό του. Τι κι αν είναι μόλις 18 χρονών γράφει ιστορία στο tour. Οι τελευταίες εβδομάδες του ήταν μαγικές κατακτώντας δύο τίτλους σε Μαϊάμι και Βαρκελώνη. Την Κυριακή του Πάσχα έβγαλε εις πέρας δύο απαιτητικούς αγώνες και σήκωσε την κούπα στο Barcelona Open.

Το μεσημέρι απέκλεισε τον Άλεξ Ντε Μινόρ με επικό τρόπο, ενώ λίγες ώρες αργότερα στον τελικό νίκησε άνετα τον πιο ξεκούραστο Πάμπλο Καρένιο Μπούστα με 6-3, 6-2 για τον τέταρτο τίτλο της καριέρας του σε ισάριθμους τελικούς.

Ο Κάρλος Αλκαράθ με τον δημοσιογράφο του SPORT24, Κώστα Αυγουστάκη
Ο Κάρλος Αλκαράθ με τον δημοσιογράφο του SPORT24, Κώστα Αυγουστάκη GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Έτσι, ο Κάρλος Αλκαράθ ανέβηκε στο Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης και έγινε ο νεαρότερος τενίστας που το καταφέρνει αυτό, μετά τον Ράφαελ Ναδάλ 17 χρόνια αργότερα. Περιττό να αναφέρουμε πως ο θρυλικός Ισπανός είναι το ίνδαλμα του φαινόμενου από τη Μούρθια.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Αλκαράθ βρέθηκε στην Ελλάδα για να παραστεί στο τουρνουά IMG Future Stars στο Tatoi club. Το SPORT24 ήταν εκεί και συνομίλησε στο κεντρικό κορτ των εγκαταστάσεων με τον νεαρό Ισπανό που μετατρέπεται σε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του tour.

Αρχικά, ο Αλκαράθ μίλησε για το επίτευγμά του να ανέβει στο Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης του ATP σε τόσο νεαρή ηλικία: "Νιώθω πολύ καλά, όλη η σκληρή δουλειά που καταβάλλω κάθε μέρα αποδίδει. Το γεγονός ότι μπορώ και είμαι στο Top 10 σε ηλικία μόλις 18 ετών είναι κάτι καταπληκτικό για εμένα".

Ο Τσιτσιπάς είναι από τους κορυφαίους παίκτες του tour

Ο Κάρλος Αλκαράθ έχει διασταυρωθεί με τον Τσιτσιπά τρεις φορές. Στη φάση των 32 του US Open το 2021, στη φάση των 16 του Μαϊάμι το 2022 και πριν από λίγες μέρες στα προημιτελικά του τουρνουά της Βαρκελώνης. Ο 18χρονος Ισπανός κατάφερε να βγει νικητής και τις τρεις φορές.

Οι δύο αθλητές μας έχουν χαρίσει υπέροχες μονομαχίες και δεν αποκλείεται στο μέλλον να παλέψουν για το Νο1 της κατάταξης. Πάντως, ο ίδιος το έχει φανταστεί: "Ναι φυσικά το έχω σκεφτεί. Ο Στέφανος είναι στο top 3 ή το top 4 αυτή τη στιγμή και σίγουρα θα είναι στο νούμερο 1 στον κόσμο, γιατί είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες στο tour. Οπότε για εμένα το να παίζω εναντίον του είναι πολύ ωραίο. Το να μπορώ να τον νικήσω είναι ακόμα πιο ωραίο, γιατί όπως είπα είναι ένας από τους καλύτερους".

Ο Κάρλος Αλκαράθ στη συνέντευξή του στο SPORT24
Ο Κάρλος Αλκαράθ στη συνέντευξή του στο SPORT24 GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY


Ο Αλκαράθ έχει τρελάνει την Ισπανία με τα κατορθώματά του. Αρκετοί τον θεωρούν ως τον αθλητή που θα διαδεχθεί τον Ράφα Ναδάλ. Για τις επιτυχίες του 18χρονου έκανε... τιτίβισμα μέχρι και η Ρεάλ Μαδρίτης δίνοντάς του συγχαρητήρια για την κατάκτηση του Open στο Μαϊάμι.

"Ναι το είδα το tweet. Είναι απίστευτο να σου λέει η Ρεάλ Μαδρίτης συγχαρητήρια" ανέφερε ο Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος στη συνέχεια ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα επίδειξης με τον Χούμπερτ Χούρκατς. Ακόμη ένα παιχνίδι για τον ακούραστο Ισπανό σε διάστημα λίγων ωρών.

Νωρίτερα, ο Κάρλος Αλκαράθ παρευρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου του τουρνουά, όπου αναφέρθηκε στους στόχους του για τον μέλλον, έχοντας πετύχει ήδη τον κυριότερο, να μπει στο top15: "Έχω ήδη πετύχει τον στόχο μου να μπω στο top 15. Θέλω να βελτιώνομαι, να κατακτώ τίτλους, ώστε να ανέβω κι άλλο στην κατάταξη".

Από μικρός έβλεπα τον Ναδάλ και ήθελα να γίνω σαν και αυτόν

Ο νεαρός Ισπανός έχει το βλέμμα του στο Roland Garros. Εκεί έχει στόχο να λάμψει, όπως κάνει δηλαδή μέχρι τώρα στη σεζόν και γιατί όχι να φτάσει μέχρι το φινάλε. Πάντως, τα εμπόδια που έχει να διαβεί να μεγάλα: "Νιώθω καλά και έχω αυτοπεποίθηση. Θα έχω τις ευκαιρίες μου να πάω μακριά. Υπάρχουν βέβαια πολλοί καλοί παίκτες, όμως τα πάντα μπορούν να γίνουν".

Ο Αλκαράθ στη συνέντευξη Τύπου του Future Stars
Ο Αλκαράθ στη συνέντευξη Τύπου του Future Stars GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY


Στο φινάλε της συνέντευξης Τύπου διαδραματίστηκε μία όμορφη στιγμή, όταν παιδάκια τα οποία θα συμμετέχουν στο IMG Future Stars έκαναν τις δικές τους ερωτήσεις στο Αλκαράθ. Μία εξ αυτών ήταν αν εκείνος σε μικρή ηλικία είχε το δικό του ίνδαλμα. Φυσικά μίλησε για τον Ναδάλ: "Ο Ράφα Ναδάλ είναι το ίνδαλμά μου. Από μικρός τον έβλεπα και ήθελα να γίνω σαν και αυτόν".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ATP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ