AUSTRALIAN OPEN

Τσιτσιπάς: "Τους τελευταίους 3-4 μήνες επικρατούσε ένα χάος στο κεφάλι μου"

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε στιγμιότυπο του αγώνα με τον Τέιλορ Φριτζ για τον 4ο γύρο του Australian Open 2022, Μελβούρνη | Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2022
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε στιγμιότυπο του αγώνα με τον Τέιλορ Φριτζ για τον 4ο γύρο του Australian Open 2022, Μελβούρνη | Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2022 © 2022 TERTIUS PICKARD/ASSOCIATED PRESS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του επί του Σίνερ αναφέρθηκε στην αποθεραπεία του, την ταπεινότητα που πρέπει να δείχνει κανείς, αλλά και στην πορεία της Μιχαέλας Λάκη.

Για πολλά θέματα μίλησε στην συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του επί του Σίνερ ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αναφέρθηκε στις δηλώσεις που έκανε μέσα στο κορτ για τον γιατρό του και στην εξαιρετική σχέση που έχουν οι δυο τους.

Παράλληλα, μίλησε για την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, το χάος που υπήρχε στο μυαλό του το προηγούμενο διάστημα, αλλά και την πορεία της Μιχαέλας Λάκη στα Juniors.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου

Για το αν έκανε σήμερα τον καλύτερο αγώνα του στη χρονιά: "Είμαστε ακόμα στην αρχή. Είναι πολύ νωρίς για να πω αν ήταν ή όχι, αλλά ήταν μια εξαιρετική εμφάνιση από την αρχή έως το τέλος, χωρίς αμφιβολία είχα καθαρό πλάνο παιχνιδιού."

Για την ταπεινότητα για την οποία μίλησε και στην on-court συνέντευξη: "Είναι κι αυτό σημαντικό στοιχείο σε έναν αθλητή. Όταν τα πηγαίνει κάποιος καλά, έχει την τάση να εξυμνεί τον εαυτό του, να νιώθει άτρωτος. Είναι σημαντικό σ' αυτή τη διαδικασία να παραμένεις προσγειωμένος και να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου πως είσαι απλά ένας άνθρωπος, που έχεις έναν υπέροχο στόχο και κατευθύνεσαι προς αυτόν. Δεν υπάρχει τελειότητα, αλλά μπορείς να φτάσεις κοντά στην τελειότητα."

Για το τι τον δίδαξε ο τραυματισμός που πέρασε: "Με δίδαξε πολλά πράγματα, όλοι οι τραυματισμοί με διδάσκουν πολλά. Με έμαθε να είμαι υπομονετικός και να προετοιμάζομαι καλύτερα, να παίρνω χρόνο για να επανεξετάζω κάποια πράγματα. Το να είμαι στην προνομιούχα θέση όπου μπορείς να πηγαίνεις για προπόνηση κάθε μέρα και να έχεις γύρω σου ανθρώπους που νοιάζονται για σένα, είναι κάτι που υποτιμάται. Αυτό δεν έχει να κάνει με την ερώτηση, αλλά η ταπεινότητα πηγάζει από την καθημερινότητα, το να μην θεωρείς τον εαυτό σου πως είναι πάνω από τους άλλους, επειδή όλοι είμαστε ίσοι."

Για αυτό που δήλωσε στο κορτ για τον γιατρό του που δεν περίμενε να καταφέρει να αγωνιστεί στο Australian Open: "Από την εμπειρία που είχε από τους άλλους παίκτες, ο Dr. Frank εξεπλάγη με την ανάρρωσή μου, που ήταν γρηγορότερη απ' όσο περίμενε. Ίσως να μου το λεγε και για να με ωθήσει λίγο περισσότερο και να μην το κατάλαβα ποτέ. Δεν ξέρω ποιες ήταν οι προθέσεις του, αλλά δεν ήταν τόσο αισιόδοξος, ήταν ταπεινός."

Για την επάνοδό του μετά την επέμβαση και την εξαιρετική σχέση που έχει με τον γιατρό του: "Ήθελα πάρα πολύ να πάω στην Αυστραλία, αλλά ήταν μια επώδυνη διαδικασία. Οι πρώτες εβδομάδες ήταν δύσκολες, έβαλα πολύ έμφαση στο να το ξεκουράζω όσο γίνεται, ξεκίνησα με fitness και έπιασα σχετικά αργά ρακέτα στην περίοδο της προετοιμασίας. Ήμουν σε συνεχή επαφή με τον γιατρό μου, ήρθε ο ίδιος στο Ντουμπάι και βρεθήκαμε εκεί. Είναι καλό που έχω δεθεί τόσο μαζί του. Δεν είναι μόνο γιατρός, είναι και ένας φίλος που έχω κάνει τους τελευταίους μήνες, σχεδόν ένα χρόνο. Είναι σημαντικό να βρίσκεις τους κατάλληλους ανθρώπους όταν υπάρχει ένας τραυματισμός όπως αυτός που είχα."

Για την κατακόρυφη άνοδο της απόδοσής του μετά το τέταρτο σετ με τον Φριτζ:"Οφείλεται σε καλή προετοιμασία. Είχα σωστές προθέσεις, πήγα να παίξω επιθετικό τένις και αυτό μου έδωσε ένα μεγάλο προβάδισμα σ' αυτή την ευθεία στην οποία κατευθυνόμουν. Είχα καλή αίσθηση του τι πήγαινα να κάνω σε κάθε πόντο και ένα καθαρό πλάνο στο τι θα ακολουθήσω και τι θα αποφύγω."

Για το εάν ένιωσε ότι ο κόσμος τον υποτίμησε στο δεύτερο μισό της περσινή σεζόν: "Εντάξει, δεν είχα και τα καλύτερα αποτελέσματα, το δεύτερο μισό της χρονιάς δεν ήταν το ιδανικότερο. Ήταν και κάποια πράγματα που με κράτησαν λίγο πίσω, ήμουν σε πολύ κακό σημείο ψυχολογικά με τον τραυματισμό τους τελευταίους 3-4 μήνες, επικρατούσε ένα χάος στο κεφάλι μου. Είναι κάτι στο οποίο δεν έχω βάλει πολύ έμφαση τώρα, σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες. Προσπαθώ να το αποφύγω και να μην το σκέφτομαι, γιατί δεν πέρασα και τους καλύτερους μήνες. Είμαι χαρούμενος με αυτή την αλλαγή, είμαι χαρούμενος γιατί έχω βρει τα πατήματά μου και βρίσκομαι σε μια καλή νοητική κατάσταση στην οποία μπορώ να απολαμβάνω την κάθε στιγμή."

Για τη σχέση του με τον Μεντβέντεφ: "Είναι μια χαρά, καλυτέρευσε μετά το Laver Cup. Δεν έχουμε μιλήσει τους δυο τελευταίους μήνες, αλλά είμαστε δυο ανταγωνιστές στα γήπεδα, που παλεύουμε για το ίδιο όνειρο."

Για τη Μιχαέλα Λάκη και τα υπόλοιπα παιδιά που αγωνίζονται στην Αυστραλία: "Αισθάνομαι περηφάνεια γι' αυτά τα παιδιά, που βρίσκονται εκεί που βρίσκονται και προσπαθούν με όλη τους την καρδιά να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Τους γνώρισα, μίλησα μαζί τους και περάσα λίγο χρόνο. Είναι φανταστικό που μπορούν και βρίσκονται στην ίδια θέση που ήμουν και γω πριν μερικά χρόνια, όταν ερχόμουν εδώ ως junior. Έχουν και αυτοί ένα όραμα που θέλουν να πραγματοποιήσουν."

TAGS AUSTRALIAN OPEN ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ