ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς: Τι πρέπει να κάνει στο Paris Masters για να προκριθεί στο ATP Finals

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Davis Cup
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Davis Cup INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέβηκε στο Νο6 στην παγκόσμια κατάταξη και πλέον έχει μπροστά του το Paris Masters, στο οποίο εάν καταφέρει να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά θα πάρει την πρόκριση για το ATP Finals.

Χάρη στην πορεία του στο τουρνουά της Βιέννης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέβηκε στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης κι η πορεία που θα κάνει στο Paris Masters θα καθορίσει αν θα πάρει την πρόκριση στο ATP Finals.

Το Top-5 στο ranking του ATP, Νόβακ Τζόκοβιτς, Κάρλος Αλκαράθ, Ντανίλ Μεντβέντεφ, Γιανίκ Σίνερ και Αντρέι Ρούμπλεφ, έχουν προκριθεί ήδη στο ATP Finals.

Για να μπορέσει ο Έλληνας τενίστας να γίνει ο 6ος αυτό που θα χρειαστεί είναι να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Masters του Παρισιού, να επαναλάβει δηλαδή την πορεία που έκανε πέρσι στο Bercy.

Συγκεκριμένα ο Τσιτσιπάς έχει 380 βαθμούς περισσότερους από τον 7ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο live ranking, 595 από τον 8ο Χόλγκερ Ρούνε και 785 από τον 9ο Τέιλορ Φριτζ, ενώ υπάρχουν άλλοι δυο παίκτες σε απόσταση μικρότερη των χιλίων βαθμών (όσους δίνει ο τίτλος στο Παρίσι), οι Ουμπέρ Χούρκατζ και Κάσπερ Ρουντ, που μπορούν θεωρητικά να τον ξεπεράσουν.

Από αυτούς τους πέντε, ο Έλληνας τενίστας χρειάζεται να μείνει ψηλότερα από τουλάχιστον τρεις για να προκριθεί και επίσημα στο ATP Finals για 5η διαδοχική χρονιά.

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP ATP FINALS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ