ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: "Θέλω τον κόσμο μαζί μου στον τελικό"

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει κατά τη διάρκεια του Australian Open
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει κατά τη διάρκεια του Australian Open 2021 AP PHOTO/HAMISH BLAIR

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε τον απολογισμό του αγώνα του με τον Μουσέτι και ζήτησε από τον κόσμο που θα βρεθεί στον τελικό του Ακαπούλκο να στηρίξει εκείνον και όχι τον Ζβέρεβ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στον 6ο τελικό του σε τουρνουά της σειράς ΑΤΡ 500 και θα διεκδικήσει τον παρθενικό του τίτλο για το 2021, αντιμετωπίζοντας τον Αλεξάντερ Ζβέρεβ.

Ο Έλληνας τενίστας πέρασε με άριστα το τεστ του ημιτελικού του με τον ανερχόμενο Ιταλό, Λορένζο Μουσέτι και πλέον στρέφει το βλέμμα του στην σπουδαία αναμέτρηση κόντρα στον Ζβέρεφ, τα ξημερώματα της Κυριακής (05:00).

Ο Στεφ μετράει 5-1 υπέρ του στο Η2Η με τον Γερμανό, Νο7 τενίστα στην παγκόσμια κατάταξη, όμως στις δηλώσεις του μετά τον ημιτελικό, τόνισε πως δεν παίζει κανένα ρόλο το τι έγινε στις προηγούμενες μεταξύ τους μονομαχίες, καθώς θα τεθούν αντιμέτωποι για πρώτη φορά σε έναν μεγάλο τελικό.

Η παρουσία του κόσμου στις κερκίδες του Ακαπούλκο θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο παιχνίδι, σύμφωνα με τον 22χρονο Έλληνα πρωταθλητή και γι' αυτό κάλεσε τους ανθρώπους που θα βρεθούν στο γήπεδο, να τον υποστηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις.

Αναλυτικά όσα είπε: "Το Η2Η μας μπορεί να δείχνει κάτι, όμως δεν σημαίνει απολύτως τίποτε ενόψει του τελικού. Παίζω εξαιρετικό τένις αυτή την εβδομάδα και αισθάνομαι υπέροχα στο court. Ο Σάσα νομίζω αισθάνεται παρόμοια, μιας και είναι στον τελικό.

Για εμένα, είναι μια φρέσκια, νέα αρχή, μετά τα ανεπιτυχή μου αποτελέσματα. Δεν θέλω να σκέφτομαι το Η2Η μας. Κάθε ματς μετράει διαφορετικά και δεν έχει καμία σχέση αν είμαι 10-0 με κάποιον ή είμαι 0-10.

Θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξουμε αντίπαλοι σε τελικό και θα προσπαθήσω να παίξω όσο καλύτερα μπορώ.

Ο κόσμος στις κερκίδες, μου δείχνει συνεχώς την αγάπη του και την αφοσίωσή του προς το πρόσωπό μου. Τους επιστρέφω την αγάπη γιατί τους νιώθω. Νομίζω ότι οι Μεξικανοί έχουν πολλά κοινά με τους Έλληνες.

Είμαστε παθιασμένοι άνθρωποι και οι δυο και απολαμβάνουμε την ποιότητα σε κάθε άθλημα. Οι φίλαθλοι είναι το στοιχείο-κλειδί, που με έχει βοηθήσει τόσο πολύ αυτή την εβδομάδα.

Στον τελικό, θέλω το κοινό στο πλευρό μου. Θα τους δώσω όση θετική ενέργεια έχω και θέλω να μου επιστρέψουν ακόμη περισσότερη".

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ