ROME MASTERS

Τσιτσιπάς - Σονέγκο 2-0: Τελείωσε τη δουλειά και πέταξε στους "16" του Rome Masters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό του Barcelona Open
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό του Barcelona Open © 2023 JOAN MONFORT / AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέρασε το εμπόδιο του Λορέντσο Σονέγκο, επικρατώντας του Ιταλού με 2-0 σετ (6-3, 7-6) και πήρε την πρόκριση στους "16" του Rome Masters.

Ο αγώνας της φάσης των 32 του Rome Masters ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά (Νο5) και τον Λορέντσο Σονέγκο (Νο48) ξεκίνησε Δευτέρα (15/5) και ολοκληρώθηκε την Τρίτη (16/5), με τον Έλληνα τενίστα να παίρνει την πρόκριση στους "16" του Rome Masters με 2-0 σετ (6-3, 7-5).

Αυτή μάλιστα, ήταν η τρίτη νίκη του Τσιτσιπά επί του Σονέγκο σε ισάριθμα μεταξύ τους παιχνίδια.

Θυμίζουμε ότι η αναμέτρηση διακόπηκε το βράδυ της Δευτέρας λόγω βροχόπτωσης, με τον Νο5 του κόσμου να έχει το πρώτο βήμα.

Ο Τσιτσιπάς είχε το προβάδισμα, καθώς πήρε το πρώτο σετ, επικρατώντας με 6-3 στα games. Οι δύο αθλητές διαχειρίζονταν το σερβίς τους, όμως ο Στέφανος κατάφερε να ξεχωρίσει. Έκανε το break στο έκτο game και μπόρεσε υπερασπιζόμενος το σερβίς του, να πανηγυρίσει το 1-0.

Ο Στέφανος έσβησε εντυπωσιακά το set point του Ιταλού και οδήγησε το δεύτερο σετ σε tie break. Εκεί ο Στέφανος πήρε το προβάδισμα με 2-0, όμως με τρεις σερί πόντους ο Ιταλός προηγήθηκες με 3-2. Ο Στέφανος τελικά τελείωσε τη δουλειά που ξεκίνησε τη Δευτέρα και με 7-3 πήρε και το δεύτερο σετ.

Ο Έλληνας θα παίξει το βράδυ της Τρίτης, όχι πριν από τις 21:00 με τον Λορέντζο Μουζέτι.

TAGS ROME MASTERS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ