ROLAND GARROS

Τσιτσιπάς - Σάρντι 3-0: Πάτησε γκάζι και "πέταξε" στον επόμενο γύρο του Roland Garros ο Στέφανος

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς 24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-0 σετ (7-6(6), 6-3, 6-1) του Ζερεμί Σαρντί και πήρε την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Roland Garros.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν περισσότερο σφιγμένος από όσο θα έπρεπε στην πρεμιέρα του στο Παρίσι, όμως μετά από ενάμιση... αναγνωριστικό set, ανέβασε την απόδοσή του και προκρίθηκε άνετα στον 2ο γύρο του Roland Garros.

Ο Ζερεμί Σαρντί του έβαλε δύσκολα στο εναρκτήριο κομμάτι της μεταξύ τους αναμέτρησης, όμως ο Έλληνας πρωταθλητής αποδείχθηκε πολύ σκληρός στα κρίσιμα σημεία, παίρνοντας με το σπαθί του την straight sets νίκη.

Μετά από δυο ώρες και πέντε λεπτά αγώνα, ο Στέφανος επικράτησε του Νο58 τενίστα της παγκόσμιας κατάταξης με 7-6(6), 6-3, 6-1 και στον 2ο γύρο περιμένει έναν εκ των Σεμπάστιαν Κόρντα και Πέδρο Μαρτίνεζ.

Για 4η σερί χρονιά, ο Στέφανος πήρε το εισιτήριο για τον 2ο γύρο του τουρνουά της Γαλλίας, συνεχίζοντας με εντυπωσιακό τρόπο την πορεία του στη φετινή χωμάτινη σεζόν.

Αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο πρώτο set του αγώνα του με τον Σαρντί, ο 22χρονος είχε τις λύσεις που χρειαζόταν. Έσωσε set point του Γάλλου στο 4-5 και κατάφερε να γυρίσει από το 1-4 στο tie-break, για να μπορέσει παράλληλα να... λυθεί στο court.

Μετά το πρώτο, αγχωτικό set στο τουρνουά, πάτησε γκάζι και η αδιαμφισβήτητη ποιότητά του τον οδήγησε με χαρακτηριστική άνεση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Χωρίς να έχει όρεξη για περιπέτειες, ο Τσιτσιπάς πήρε το μάθημά του από τον αποκλεισμό του Τιμ νωρίτερα στο Philippe Chatrier, αλλά και από την δύσκολη, πεντάσετη επικράτηση του Ζβέρεφ και προσηλωμένος, δεν άφησε τον Σαρντί να τον απειλήσει περαιτέρω.

Από το 7-6(6), 3-3 και μετά, κέρδισε 9/10 games που παίχτηκαν και με απολογισμό κερδισμένων πόντων στο 40-18 σε αυτό το διάστημα, απέκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες τον 34χρονο Γάλλο.

Αυτήν ήταν η 5η συνεχόμενη πρόκριση του Στέφανου σε 2ο γύρο ενός Grand Slam τουρνουά, ενώ παράλληλα, ήταν η νίκη υπ' αριθμόν 17 σε 20 αγώνες του φέτος στο κοκκινόχωμα.

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

Πηγή: Tennis24

PHOTO CREDITS: 24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

TAGS ROLAND GARROS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ